Tv Series Jaren 80 België

Carolientje en kapitein Snorrebaard (1980-1981)

Carolientje en Kapitein Snorrebaard was een Vlaamse kinderserie (1980 – 1981) naar een scenario van Mil Lenssens.Dappere Kapitein Zeppos of de milieubewuste Kat was, elke generatie heeft zo haar jeugdidool. Voor een hele generatie jonge kijkers was dat begin jaren 1980 een meisje met vlechtjes in het haar, een rode salopette en een bootje onder de armen. Minder heldhaftig, maar even fantasievol. Ze heette Carolientje.Terwijl Louis Neefs het beginliedje begon met de woorden ,,Aan de stille waterkant…” liep Carolientje over enorme grasvlaktes, langs de Mercator in Oostende en de Japanse Torenin Brussel. Vlak voor het cultureel centrum van Strombeek-Bever liet ze het bootje te water.,,Waar gaan we vandaag naartoe?” was de eerste vraag die Carolientje stelde telkens als ze in de boot van Kapitein Snorrebaard kroop. Samen gingen ze op bezoek bij de ijsberen, de pinguïns en de kabouters. Ze vlogen naar de maan, kwamen terecht in Sprookjesland en leerden de indianendans. Carolientje werd gespeeld door Ann Ricour. Haar vader, Paul Ricour, kroop in de huid van Kapitein Snorrebaard. In totaal werden van deze reeks 26 afleveringen gemaakt. Het titellied werd geschreven door Bob Davidse en gezongen door Louis Neefs.

COLLEGA’S DE (1978-1981)

De Collega's You TubeDe Collega’s is een Vlaamse komische reeks gemaakt door de openbare omroep BRT. Ze liep drie seizoenen lang, van 9 september 1978 tot 21 februari 1981. Er werden in totaal 37 afleveringen gemaakt. De reeks speelt zich af in de kantoren van het ministerie van financiën. De ambtenaren die er werken worden karikaturaal voorgesteld: het werkritme laat veel tijd vrij die wordt opgevuld met geroddel, gekibbel, getreiter en het lezen van de krant. Eenieder heeft zijn kleine kantjes en de collega’s zullen geen kans laten liggen om die uit te buiten. Er is ook een grote portie drama aanwezig, iets wat men tegenwoordig nog zelden tegenkomt in komische reeksen. Het scenario werd geschreven door Jan Matterne, die ook het eerste seizoen regisseerde. Vincent Rouffaer regisseerde het tweede en derde seizoen. De vaste acteurs van de reeks hoorden bij het toneelgezelschap Mechels Miniatuur Teater (tegenwoordig ’t Arsenaal geheten). De Collega’s genoot destijds een immense populariteit, maar ook nog lang daarna: ontelbare keren werd de reeks al heruitgezonden, laatst nog in het najaar van 2008. De reeks behoort tot het populair-culturele erfgoed van Vlaanderen.De Collega’s genoot eind jaren 70, begin jaren 80 grote populariteit in Vlaanderen. Hoewel het karakter van Paul Thienpondt het publiek zeer aansprak, wordt serie drie toch algemeen beschouwd als de “leukste en meest aansprekende” reeks. Midden jaren 90 werden er drie video’s uitgebracht met het beste uit “De Collega’s”. De hele reeks is inmiddels ook op dvd uitgebracht.

HARD LABEUR (1985)

Hard Labeur You TubeDe tv-serie ‘Hard Labeur’ is gebaseerd op de naturalistische roman van Reimond Stijns (1850 – 1905). De reeks werd opgenomen in de omgeving van Oudenaarde, de geboortestreek van Stijns. Deze streek is tevens de authentieke locatie van het verhaal. In deze de harde en onverbloemde kroniek van het plattelandsleven in Vlaanderen aan het einde van de negentiende eeuw speelt Jo De Meyere de rol van de vreemdeling Speeltie.Hij keert samen met een groep van Vlaamse grensarbeiders vanuit Frankrijk terug naar een klein, geïsoleerd dorp in de buurt van Oudenaarde. Daar trouwt hij met de jonge boerin Mie van Erpe (Chris Lomme). Samen willen ze door hard labeur aanzien en rijkdom verwerven.Speeltie ontpopt zich echter tot een kille en gewelddadige bruut die met iedereen afrekent die zijn ambitie in de weg staat: de kreupele oom Tist (Alex Wilequet), die zich vragen stelt over de identiteit van Speeltie, de kleine Wannie (Rens Rouffaer), die een frank gestolen heeft, en later zelfs zijn eigen dochter Lize (Els Olaerts), die ongewenst zwanger is. Wanneer de kinderen volwassen worden zijn de spanningen in het gezin niet langer onder controle te houden….

JACOBUS EN CORNEEL (1984)

Jacobus en Corneel You TubeJacobus en Corneel begint met het liedje Hier is Jacobus en daar is Corneel Ze helpen ieder die hen vraagt en niets is hen teveel Want die Jacobus en ook die Corneel Ze werken beiden even graag en ieder doet zijn deel. Jacobus en Corneel was een Vlaamse jeugdserie, die in 1985 op de televisiezender BRT1 werd uitgezonden. De reeks werd in 1984 door de Dienst Jeugd BRT geproduceerd. De acteurs spraken niet net zoals peppi en kokki, werd het verhaal  door een verteller gebracht. De buitenopnames van Jacobus en Corneel werden in het Pajottenland opgenomen, terwijl binnenopnames in een studio te Bonheiden gebeurden. De avonturen van Jacobus en Corneel zijn ook in stripvorm verschenen. Elke aflevering bestond uit een kort verhaal met de belevenissen van Jacobus en Corneel, twee klusjesmannen, manusjes-van-alles. Jacobus was de lange, Corneel de korte. Ze verschenen meestal identiek gekleed: in een blauwe salopette en bleek hemd, en reden rond op een rode tandem met een aanhangwagentje eraan, waar ze gereedschap in konden vervoeren. Voor ze ’s morgens op hun tandem sprongen op hun werken deden ze een traditionele groet. Jacobus was het serieuzere personage. In hun woonkamer van hun kleine witte huis stond een kast met een gordijntje, in het deel van Jacobus lag altijd lekkers. Corneel was een onhandiger type, zijn deel van het kastje was ook bijna altijd leeg.

KLEIN LONDEN, KLEIN BERLIJN (1988)

Klein Londen Klein Berlijn You TubeKlein Londen, Klein Berlijn is een Vlaamse televisieserie uit 1988. Het scenario werd geschreven door Rudy Geldhof op basis van autobiografische gegevens. Dré Poppe was de regisseur. Deze zevendelige reeks, uitgezonden op de toenmalige brt, speelt zich af in een klein Vlaams dorp, voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De burgerij die in “het Dorp” woont, zal tijdens de oorlog collaboreren met de Duitsers terwijl het iets meer volkse deel van de bevolking in “het Veld” woont, een gehucht aan de rand van het dorp. In de serie komen de confrontaties tussen zwarten en witten in beeld.De serie werd opgenomen in onder meer Wortegem, Ursel (op Vliegveld Ursel) en Moerzeke. Een aantal nachtelijke beelden en de spoorwegscene werden gefilmd aan de Sint-Pietersburcht te Puurs. BRON WIKIPEDIA

KOLDERBRIGADE DE (1980)

De kolderbrigade was een Vlaamse komediereeks van de BRT uit 1980, onder regie van Etienne D’Hooghe en Romain Deconinck.De cast bestond vooral uit acteurs uit het volkstheater en werd dus ook in het dialect opgevoerd. Deconick en Yvonne Delcour spraken Gents en Gaston en Leo Antwerps. In elke aflevering trachtte Commissaris Kolder (Romain Deconinck) met de hulp van zijn 2 hulpinspecteurs Gaston & Leo (Gaston Berghmans en Leo Martin) een moordzaak op te lossen.De humor werd vooral gekenmerkt door running gags en catchphrases. Zo brult commissaris Kolder verschillende keren per aflevering naar Adrie “Adrie, een pilleke en ne koffie, ‘k hè huufdpaain” of zet Adrie haar bril op wanneer ze iets niet goed hoort. BRON WIKIPEDIA

LANGS DE KADE (1988-1993)

Langs de Kade was een feuilleton op VRT-één dat voor het eerst werd uitzonden op 3 januari 1988 en liep tot 1993. De eerste reeks afleveringen haalde een gemiddeld kijkcijfer van 1.803.000.Karel Vingerhoets vertolkte de hoofdrol maar werd bijgestaan door een indrukwekkende waaier aan acteurs, zoals o.m. Ruud De Ridder, Arnold Willems, Hans De Munter, Dora Van der Groen, Emmy Leemans, Lea Couzin, Ingrid De Vos, An Nelissen, Oswald Versyp, Chris Cauwenberghs en vele anderen. De scenario’s werden bijna allemaal geschreven door Libera Carlier, die als gewezen loods en waterschout het leven in de haven door en door kende. Hij baseerde zijn verhalen dan ook op authentieke gebeurtenissen en PV’s. Voor de laatste reeks, in 1993, werd Carlier bijgestaan door Guy Bernaert en Ward Hulselmans. De eerste drie reeksen van Langs de kade werden geregisseerd door Peter Simons, de vierde door Patrick Le Bon en Raf Verpooten. Het was een  een tv-serie over de belevenissen van “den 170”, een politiekorps in de Antwerpse haven, waarop latere variaties als Flikken werden geïnspireerd. De serie ging over misdaad en politie, maar is op de eerste plaats een reeks over politieménsen, hun familie, werk, omgeving en omgang met andere mensen, die al dan niet over de schreef gaan.De situaties vertrokken vanuit het politiekantoor dat bevoegd was voor het Antwerpse havenkwartier.Langs de Kade werd grotendeels op locatie opgenomen, wat de sfeerschepping ten goede kwam. Die realistische sfeer, de herkenbare personages en de doordachte mix van drama en humor maakten van Langs de Kade een bijzonder succesvolle serie. Een uitspraak van de serie staat op wikipedia als taalbanaan agent Cyriel zegt (acteur Chris Cauwenberghs) refererend aan het groot aantal buitenlandse schepen in de haven van Antwerpen: “Je zou eens moeten weten hoeveel vreemde mogelijkheden hier zitten.”. An Nelissen speelde de rol van de vrouw van Paul Crets (Karel Vingerhoets) speelde in deze VRT-klassieker.

MEESTER HIJ BEGINT WEER ! (1985)

Meester Hij Begint Weer You TubeMeester, hij begint weer! was een Vlaamse comedy- en jeugdserie met Frank Dingenen die vanaf 1985 op de zender BRT (nu Eén) liep.De reeks zorgde voor een doorbraak in de carrières van Jacques Vermeire, Bart De Pauw en Danny Timmermans.De serie speelde zich grotendeels af in het klaslokaal van een secundair onderwijs, waar André Buys (Frank Dingenen) zowat alle vakken geeft en hij was de klasleraar van 5B&T. Elke aflevering was opgebouwd uit een losse verhaallijn die zich in de klas zelf afspeelde en werd afgewisseld met losse sketches. Bart De Pauw, toen 17 jaar, werd als figurant aangenomen, maar schreef spoedig samen met Dingenen en Paul Pourveur mee aan de scenario’s. De ideeën en grappen die De Pauw bedacht, maar afgewezen werden omdat ze te absurd waren, zou hij in 1994 hergebruiken voor zijn eigen reeks Buiten De Zone, waarin behalve De Pauw ook Timmermans mee acteerde. In die zin kan “Meester, hij begint weer” als een voorloper van “Buiten De Zone” gezien worden, omdat ook hier ernstige, losse verhaallijn werd afgewisseld met absurde sketches.De serie won de Prijs van de tv-kritiek en de internationale Prix Jeunesse, de meest prestigieuze prijzen van die tijd.De serie werd in 1993 op vtm geremaket als “Meester!”, waar Wendy Van Wanten directrice was. BRON WIKIPEDIA

MERLINA (1983)

Merlina was een Vlaamse jeugdreeks, in een regie van Gie Lavigne en geschreven door Dick Durver, die van 1983 tot 1988 te zien was op de toenmalige BRT (tegenwoordig VRT).De reeks vertelt de avonturen van detectivebureau Merlina in het fictieve stadje Ravenburg. De hoofdpersonages zijn (tante) Merlina zelf, een advocate, de oud-matroos Pol, Merlina’s nichtje Ann en de genie-uitvinder Napoleon. Ze helpen graag mensen die hun hulp inroepen en komen daarbij niet weinig in aanraking met het misdadige brein Sardonis. Het kantoor is gevestigd in de Notelaarlaan 35 in Ravenburg. Het motto van het detectivebureau is “Efficiënt en discreet wordt de waarheid compleet, want al is het mysterie nog zo groot, Merlina legt de waarheid bloot.” Er werden 95 afleveringen van ‘Merlina’ geproduceerd, geregisseerd door Gie Lavigne. Het programma was immens populair, ook in Nederland. In het pre-VTM-tijdperk was het niet ongewoon dat anderhalf tot zelfs twee miljoen mensen naar Merlina keken.Er zijn destijds door de BRT ook twee boeken uitgegeven, geschreven door Dick Durver. In “Merlina’s Mysterieboek” staan beschrijvingen van de personages, worden de uitvindingen van Napoleon beschreven en het bevat ook een aantal korte verhalen. In “Het geheim van Sardonis” wordt via een spannend verhaal eindelijk de ware identiteit van Sardonis onthuld. Er werd ook een stripverhaal van Merlina uitgebracht met de titel: “Marsmannen van Venus”. Ook veel bekende Vlamingen hadden een gastrol in de succesvolle jeugdserie, zoals o.a. charmezanger Willy Sommers, krachtpatser John Massis, Nonkel Bob, presentatrice Marleen Gordts, Jaak Pijpen en Bobbejaan Schoepen en zijn vrouw Josée in de aflevering ‘De Merlinapo’s’, waarin tante Merlina en Napoleon samen zingen (actrice Lea Couzin is in het echt ook zangeres). BRON WIKIPEDIA

MIK MAK EN MON (1986-1988)

Mik Mak en Mon You TubeMik, Mak en Mon was een Vlaamse jeugdserie die van 1986 tot 1988 op de BRT te zien was. Het verhaal draaide rond Mik (Grigori Van Goethem) en Mak (Dimitri Van Goethem), twee buitenaardse kinderen van de planeet Galacton. Op een dag maken ze een noodlanding met hun ruimtetuig en belanden zo op aarde. Daar worden ze gevonden door Mon de melkman (Stef Danhieux), die hen melk laat drinken om hen weer op krachten te laten komen. De rest van de reeks probeert hij samen met zijn vriendin Sofie (Goele Derick) en Dokter Groeneman (Alex Van Haecke) de wezens uit de handen van het leger te houden en hen veilig terug naar hun eigen planeet te brengen. De reeks was bedoeld als promotie voor melk. Iedere aflevering duurde tien minuten. Alle scènes werden verteld en toegelicht door een voice-over (Arnold Willems), terwijl de acteurs zelf niets zeiden. De reeks was een namelijk een coproductie met de Waalse RTBF en deed men om de nasynchronisatie voor te vereenvoudigen.Het scenario werd geschreven door Dick Durver en de regie werd verzorgd door Paul Moereels. Alle afleveringen zijn beschikbaar op dvd. BRON WIKIPEDIA

PARADIJSVOGELS DE (1979-1982)

De Paradijsvogels You TubeDe Paradijsvogels in één categorie stoppen is onbegonnen werk. Vlaanderen keek uiteraard massaal naar deze reeks, vermits die nog dateert uit de tijd dat je ’s avonds op je kijkkast de keuze had tussen Brussel Vloms en Brussel Fraans. De reeks is – hoeft het nog gezegd voor een BRT-reeks? – verschillende keren herhaald, een voorlaatste keer ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de VRT, met daarachteraan nog eens een reeks heruitzendingen op het inmiddels beruchte oldies-uurtje op weeknamiddagen. Met een lach en een traan vertelt de serie de belevenissen van de dorpsbewoners die zich bij voorkeur verzamelen in het Hemelrijk, het café van de flamboyante, ongetrouwde Catho (Denise Deweerdt) en haar mooie pleegdochter Leentje (Machteld Ramoudt). Zo is er brouwer Hippoliet (Alex Wilequet), tevens burgemeester, die zich als lijsttrekker van de katholieke ’Schapen’ zegezeker opmaakt voor de komende verkiezingen. Eén van zijn felste tegenstanders en boegbeeld van de Vlaamsgezinde ’Bokken’ is ex-frontsoldaat Pier De Smid (Ward De Ravet). Hij krijgt de steun van Bolle Verbuyck (Anton Peters) en Rietje Rans (Jef Burm). Verder zijn er onder meer nog hereboer en vrijgezel Désiré Speydonck (Robert Marcel), zijn broer August (Maurits Goossens), zijn zus Aspasie (Martha De Wachter), hun knecht Tuurke (Luc Perceval), de koster (Ugo Prinsen), de pastoor (Marc Leemans), Brozie (Marijn Devalck), Landerke (Jan Reusens), Isidoor de Mulder (Vic Moeremans), Rozeke (Linda Lepomme), Veerke (Lucas Vandervost), de sjampetter (Werther Van der Sarren) en vele anderen: in totaal liefst 52 acteurs.Het centrale thema in Paradijsvogels is het dagelijkse leven van gewone Vlaamse mensen: simpele, wat karikaturale volksfiguren, wier levensritme bepaald wordt door het geloof, het werk, het café, het geld en natuurlijk de liefde.Scenarist Marc De Bie puurde uit het werk van Martens drie reeksen van in totaal 38 afleveringen onder de titel Paradijsvogels, naar het populairste stuk van de schrijver. Paradijsvogels werd geregisseerd door Anton Peters en gerealiseerd door Juul Claes. De productie was in handen van Joanna Geldof.

PLEINTJE HET (1986-1987)

Het Pleintje You TubeHet Pleintje is een Vlaamse televisieserie naar een idee en scenario van Jan Matterne. De reeks werd gemaakt door de openbare omroep BRT. Ze liep drie seizoenen lang, van 1986 tot 1987. Er werden in totaal 27 afleveringen gemaakt. De reeks speelt zich af op een pleintje, met aan de éne zijde een kerk van pastoor Pol Sickx en zijn koster Felix Piepermans en het café De Elfurenmis van Poliet Peck. De progressievere kant van het pleintje met schilder Karel Peers en de werkloze Barbara Vink komen niet zo goed overeen met de liberale kant van het pleintje, waar vrederechter Aristide de Lesseweg, zijn broer Boniface, griffier Bernard Aerts zich ophouden in het vredegerecht en het café De Oude Griffie van Bertha Bank. Daarnaast zijn er nog kruideniers Gust en Millie Kerdoens die zich wat neutraal moet opstellen, postbode Harry Stoffels en zijn gezin en politieman Gerard Briers en zijn gezin. De hele serie drijft op de rivaliteit tussen de twee groepen. Het Pleintje kende zeer hoge kijkcijfers. Zelfs gegeven dat de BRT nog niet de concurrentie kende van onder andere VTM waren gemiddelde cijfers van meer dan twee miljoen kijkers zéér hoog. De achtste aflevering van de eerste reeks werd bekeken door 2.895.000 kijkers. In 2004 werd de reeks heruitgezonden op één. BRON WIKIPEDIA

POSTBUS X (1988-1994)

Postbus X was een Vlaamse jeugdreeks, een spinoff van Merlina, die van 1988 tot 1994 te zien was op het scherm. De serie speelt zich af in Ravenburg, op de redactie van De Ravenburgse Post.Die Ravenburgse Post is in feite een dekmantel voor de organisatie Postbus X. Mensen met problemen kunnen een brief schrijven naar Postbus X in Ravenburg en worden dan eventueel geholpen. Het team bestaat uit Jonathan Hiks, Bodo van het Melkhuisje, Pol en Jessie.De vergaderingen gaan steevast door in Het Melkhuisje, dat met een verborgen lift verbonden is met de redactie. De rest van de redactie mag van niets weten, wat soms al eens moeilijkheden durft opleveren, zeker wat betreft de klunzige en luie werker ‘Vergulde Veder’ Felix Haantjes, die echter in de gunst staat van hoofdredactrice Juffrouw Pluym.Regisseur Guy Lavigne en scenarist Dick Durver (synoniem voor Jef Elbers, die ook Merlina en Mik, Mak en Mon schreef) maakten eind jaren tachtig opnieuw een voltreffer voor het jonge publiek. Postbus X werd een gigantisch succes en behoort ongetwijfeld tot de cultseries van de VRT-klassiekers.De serie werd opgenomen in en rond Hasselt, de drukkerijen van de Ravenburgse Post zijn in werkelijkheid die van de groep Concentra. De hoofdrollen werden o.a. vertolkt door enkele oud-Merlina – gedienden, zoals Paul Ricour en Jan Moonen. Veerle Eyckermans, Ludo Hellinx, Lulu Aertgeerts, Rudi Delhem, Luc Van Lierde en Loes Van den Heuvel vervolledigden de cast van Postbus X.

 VEENMYSTERIE HET (1982)

Het Veenmysterie You TubeHet veenmysterie was een Vlaams televisieprogramma voor de jeugd, uitgezonden in 1982 op de toenmalige BRT. De serie vertelt over de avonturen van Hilde die bij haar oom Antoon , tante Johanna en neef Jan logeert aan het Belgisch natuurreservaat “De Hoge Venen” een natuurreservaat in de Ardennen op de grens van België en Duitsland, waar haar oom boswachter is. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat dit park voor een groot deel uit veengrond. Kenmerkend voor het landschap zijn pingo’s, kleine heuvels die in de IJstijd zijn ontstaan door het uitzetten van bevroren grondwater. Ze wil graag meer weten over het natuurgebied en daarom zet oom Antoon, Hilde en Jan af bij een pingo in het natuurgebied . Jan heeft zijn radio meegenomen die opeens begint te storen, er klinken vreemde geluiden door de radio heen. Dan duiken er menselijke verschijningen uit de IJstijd op uit het veen en begin het avontuur voor Hilde en Jan en hun familie.Deze spannende serie werd vrijwel geheel op locatie opgenomen, naast het natuurgebied onder meer in Eupen, een stadje in de provincie Luik.

VOORBEDACHTE RADE MET (1984)

Met voorbedachten rade You TubeMet voorbedachte rade was een driedelige misdaadserie van de BRT met Jan Matterne, die ook het scenario schreef. Frans De Clerck (onderzoeksrechter), Hilde Brutsaert (de griffier), Arnold Naessens, Jan Van Den Berghe en Jos Willems (inspecteurs) en Dominique Van Dorpe (procureur). Op een maandag in februari 1983 krijgt de gevangenene Simon Jeun een dag permissie om zich buiten de gevangenis te begeven. Onder de begeleiding van een maatschappelijk werker Stijn Veruitvoorden bezoekt hij die dag rond het middaguur een medisch-psychologisch consultatiebureau in Hasselt. Daar zal men hem na zijn vrijlating bijstaan, vooral in verband met Jeuns ziekelijke jaloursheid tegenover zijn vrouw. Om acht uur ’s avonds moet het duo weer terug in Leuven Centraal zijn, maar geen van beiden daagt op. De volgende ochtend zijn ze er nog niet. Dinsdagmorgen pas staat de gevangene Jeun alleen voor de poort. Stijn Veruitvoorden is spoorloos. Het enige wat Jeun weet te vertellen is dat hij Stijn de vorige avond rond vijf uur is kwijtgeraakt in een baancafé in Leopoldsburg. Waar is Veruitvoorden? Wat is er met hem gebeurd?

XENON (1984)

Xenon You TubeXenon was een tien delige jeugd science-fiction serie van de BRT geregisseerd door Jef Gassiers met o.a. Eugene Bervoets ,Johan Van Assche, Denise Zimmerman, Mirei Bonte,Brit Alen,Nolle Versyp.De serie gaat over de avonturen van de , twee onderzoeksjournalisten Tom en Nick, die samen met hun secretaresse Linda het videobedrijfje “Vrij Boos” zijn begonnen. Ze maken voor de BRT ’s nachts een reportage over illegale vogelvangsten, en worden gevolg door een helikopter, ze weten deze van zich af te schudden, en komen bij thuiskomst er achter dat het 13-jarig meisje Els in hun auto verstopt is. De mensen die achter Els aanzitten,zijn een groep wetenschappers die haar telepathische gaven willen gebruiken voor de ontwikkeling van een biologisch en telepathisch wapen Xenon, die onder andere de E.S.P.-krachten van begaafde mensen extreem kan versterken.Xenon bestaat uit in vloeistof drijvende hersenen en communiceert door telepathie met andere mensen.Ondanks de hulp van Tom, Nick en Linda wordt Els opnieuw ontvoerd wordt, en Xenon heeft zich zodanig aangepast dat het brein behalve veel kracht ook een eigen wil heeft gekregen en oncontroleerbaar is geworden. Haar nieuwe vrienden staan uiteindelijk voor de taak niet alleen Els maar het hele land te redden als Xenon een spelletje schaak wil spelen met als inzet de verwoesting van een kerncentrale. Kan het op hol geslagen brein gestopt worden?

Advertenties

7 reacties op Tv Series Jaren 80 België

 1. VAN DE VOORDE JOHAN zegt:

  WAAR ZOU IK DE TV SERIE DE PARADIJSVOGELS NOG KUNNEN KOPEN A.U.B.

  MVG MEVR. VAN DE VOORDE

 2. Mr. H. Cohen zegt:

  Hopelijk komt snel de hele serie van Langs de kade opdvd. Geweldig was de serie. Karel vingerhoets speelde erg goed

 3. marc dhaenens zegt:

  hoe kan ik de volledige reeks met voorbedachte rade bekomen ?,deze voortreffellijke serie blijkt maar niet op dvd te verschijnen ,was er destijds dol op en vond het stukken beter dan beschuldigde sta op .

 4. Mai Van Loon zegt:

  Kan iemand mij helpen met de avonden waarop in de jaren 60-70 tv-series op de Vlaamse tv werden uitgezonden? Ik vind hierover nergens informatie. Omdat programma’s nog niet konden opgenomen worden, waren er vaste avonden daarvoor zodat men daarvoor kon thuis blijven.
  Ik denk aan:
  Kapitein Zeppos
  De collega’s
  Eén tegen allen
  Lassie
  Schipper naast Mathilde
  Beschuldigde sta op
  Dallas
  Dagboek van een herdershond
  Wij, heren van Zichem
  Peyton Place
  Bonanza

  Met dank voor reacties!
  Mai Van Loon

  • Kapitein Zeppos
   In 1985 BRT 1 en 1965 BRT In Nederland 1967

   De collega’s
   drie seizoenen lang, van 9 september 1978 tot 21 februari 1981

   Eén tegen allen

   Lassie
   Veertien afleveringen
   30 maart 1964 laatste op 12 april 1964
   dagelijks 16:30
   Schipper naast Mathilde
   10 mei 1955 tot 19 juli 1963 op de Vlaamse openbare omroep
   Dinsdag 20:30 1962
   Donderdag 20:00 1958
   Dinsdag 20:20 1963
   Donderdag 20:00 1959

   Beschuldigde sta op
   Dallas
   Dagboek van een herdershond
   Wij, heren van Zichem
   Peyton Place
   Bonanza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s