Tv Series Jaren 80 Australië

ALL THE RIVERS RUN (1983)

All The Rivers Run You TubeAll The Rivers Run is een Australische tv-miniserie uit 1983 en 1989, met in de hoofdrol Sigrid Thornton en John Waters. De miniserie was gebaseerd op de Australische historische roman van Nancy Cato, voor het eerst gepubliceerd in 1958. De film wordt op de markt gebracht met de slogan. Een ingrijpende verhaal van de strijd van een vrouw om te overlevenAll The Rivers Run volgt het leven van een Engels meisje Philadelphia Gordon, en begint  dat ze schipbreukeling word voor de kust van Victoria in 1890 waardoor ze wees wordt. Ze brengt het grootste deel van haar leven rond Echuca, aan de rivier de Murray, en investeert een deel van haar erfenis in de raderstoomboot PS Philadelphia. Haar leven verandert voorgoed wanneer ze raderboot kapitein Brenton Edwards ontmoet. Deli Gordon trouwt Edwards en geeft haar bloeiende carrière als schilder in Melbourne op ,om haar leven voort te zetten in Echuca op de raderstoomboot met Brenton.

BUTTERFLY ISLAND (1985-1987)

Butterfly Island You TubeButterfly Island (De Vluchteling) was een Australische jeugdserie uitgezonden door ABC en later door Network Seven.De serie was in België te zien op BRT1 en was ook te zien op Super Channel.In Nederland werd de serie in 1986 door de Ncrv uitgezonden. De serie gaat over de familie Wilson die proberen om hun vakantie resort in het Het Groot Barrièrerif draaiende te houden . Vo Diem (David Phu An Chiem ) , een Aziatische Prins ,komt in hun leven wanneer hij aanspoeld op Butterfly Island, hij was ontsnapt  van muiterij op zijn schip , waar ze losgeld voor hem  wouden vragen. De Wilsons zorgen voor Vo Diem , die niet  Engels spreekt, en ze worden bevriend . De jongste van hen , Jackie ( Mouche Phillips ) , heeft grote bewondering voor hem en sympathiseert met zijn roerige verleden.  De serie gaat over hoe hij ontsnapt, waargenomen wordt maar uiteindelijk toch terugkeert.

CAPTAIN JAMES COOK (1987)

Captain James Cook You TubeCaptain James Cook was een Australische mini-serie met Keith Michell,John Gregg en Xabier Elorriaga. Het ging over het leven van kapitein James Cook de Britse zeevaarder en cartograaf, die bekend werd vanwege zijn drie ontdekkingstochten naar de Grote Oceaan.De serie werd gefinancierd door Revcom uit Frankrijk voor 5 miljoen dollar uit ,  2.250.000 dollar van de ABC. De serie werd geproduceerd door Lawrence Gordon Clark en geschreven door Peter Yeldham. In 1768 geeft koning George III van Engeland de opdracht om een expeditie richting het zuiderlijke continent te starten. James Cook, een onbekende Petty Officier, is de uitverkorene om de expeditie te leiden. Alhoewel het moeilijk is om bemanning te vinden, beleeft Kapitein Cook een onvergetelijk avontuur.

CARSON ‘S LAW (1983-1984)

Carson's Law You TubeCarsons’Law ook wel bekend als de Carsons was een Australische hitserie over een machtige advocatenfamilie in de jaren ’20,in Nederland werd het door de Ncrv uitgezonden. De serie werd gemaakt door Crawford Productions voor Ten Network Australië. Godfrey Carson laat zijn schoondochter Jennifer schoorvoetend toe binnen de wereld van de advocatuur in Melbourne. Wanneer hij zijn verloving aankondigt met de jonge weduwe Felicity Bryce, is de familie geschokt. Jennifers echtgenoot Bill raakt op haar aanraden en tegen het advies van zijn vader in betrokken bij een controversiële moordzaak. Als hij naar Ballarat vliegt om een belangrijke getuige op te halen, stort het vliegtuig echter neer en Bill komt om het leven. Jennifer doet er alles aan om de familie bij elkaar te houden, maar als Bill wordt beschuldigd van verduistering, krijgt ze zoveel problemen met haar schoonvader dat ze gedwongen is haar eigen weg te gaan.

COME MIDNIGHT MONDAY (1982)

Come Midnight Monday You TubeCome Midnight Monday (Operatie Wombat) is een Australische kinderserie uit 1982 van ABC geproduceerd door David Zweck en geregisseerd door Mark Callan. De serie was gebaseerd op een boek van David Burke, en bestond uit zeven afleveringen van 30 minuten. In Nederland was de serie in 1983 bij de NCRV te zien. Vier tieners Tim Forsyth (Stephen Comey) ,Squeak Hoolihan (Tim Blake),Beverley Hoolihan (Sally Boyden ), Jenny Hoolihan (Jacqui Gordon) zetten zich in voor het behoud van de spoorlijn Winnawadgery en de oude stoomlocomotief ‘Wombat’. Daarbij moeten zij het opnemen tegen een machtige zakenman Albert Spack (Peter Cummin), die van de spoorlijn een snelweg wil maken, hij is directeur is van een plaatselijk vrachtwagenbedrijf en wil alles in het werk stellen om de oude locomotief te laten slopen. Om de plannen van Albert Spack, te stoppen worden de tieners bijgestaan door de gepensioneerde machinist Angus McPhee (Tommy Dysart).

CORAL ISLAND THE (1981)

The Coral Island You TubeThe Coral Island: Is een verhaal over de Stille Oceaan (1858) en was een roman geschreven door Schotse auteur RM Ballantyne. Een van de eerste werken van jeugdige fictie en uitsluitend jeugdige helden, het verhaal vertelt de belevenissen van drie jongens gestrand op een Zuid-Pacifische eiland, en de enige overlevenden van een schipbreuk. Het Coral Island verhaal werd aangepast voor een tv-serie voor kinderen in een joint venture tussen Thames Television en de Australian Broadcasting Corporation in 1980, voor het eerst getoond op de Britse televisie in 1983. Ralph, de zoon van een rijke Australische zakenman, werkzaam in april 1840, gaat op reis naar Engeland. Op verzoek van zijn ouders, was zijn missie het beroemde Eton College te bezoeken. De ruwe zeebonken  onder leiding van de Kapitein Jack maakt de jongen voorzichtig en achterdochtig. Onderweg steekt een zeer  sterke storm op , en het schip strandt op een koraal rif. Ralph, Jack en de klein  Peterkin, een verstekeling, gaan de omgeving verkennen. Ze zitten vast op een eiland. En, komen er al snel achter dat ze niet alleen zijn!

DIRTWATER DYNASTY THE (1988)

The Dirtwater Dynasty You TubeThe Dirtwater Dynasty was een vijf-delige Australische drama miniserie, geregisseerd door Michael Jenkins en John Power met Harold Hopkins, Steve Jacobs en Jenny Lee. Het werde uitgezonden op Network Ten in Australië, in Nederland werd het door de AVRO uitgezonden. Geboren in de sloppenwijk van Londen, is Richard net 20 als hij aankomt in Australië op zoek naar een droom. Rond de tijd dat hij 40 is, is hij een van de rijkste landeigenaren in het land. Hij brengt kinderen en kleinkinderen groot, maakt loyale vrienden en bittere vijanden. Beide wereldoorlogen en de depressie laten hun littekens achter. Het enige dat hem overeind houdt, is zijn droom om zijn opgebouwde imperium door te geven aan toekomstige generaties Eastwicks

FALCON ISLAND (1981)

Falcon Island You TubeFalcon Island (De schat van de gouden valk) werd Geproduceerd door de Australische Children’s Film Foundation in samenwerking met de Australian Film Commission, STW Channel 9 Perth,De Western Australian Film Council en National Nine Network. De serie werd geschreven door Joan Ambrose en in Nederland werd de serie uitgezonden door de NCRV van 25 augustus 1983 tot 21 november 1983 en had in totaal 13 afleveringen. De jeugdserie gaat over 3 kinderen Paul en zijn zusje Kate, en hun vriend Jack, ze zijn alle drie in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, blond, gebruind, vindingrijk, vriendelijk, en intelligent. Ze zijn op zoek naar een schat die verborgen zou zijn in het wrak van een Hollands galjoen dat zonk in de baai een paar eeuwen geleden.

FIVE MILE CREEK (1983-1985)

Five Mile Creek You TubeFive Mile Creek (Kate&Maggie) was een western serie geproduceerd in Australië voor Seven Network. In Amerika werd de serie door  Disney Channel uitgezonden. In Nederland werd de serie in 1986 door de NCRV uitgezonden. De serie ging over twee vrouwen die in het Australische „wilde westen” in de 18e eeuw een halteplaats van een postkoets beheren. Maggie Scott (Louise Caire Clark ) komt daar ook met haar dochtertje Hannah (Priscilla Weems )aanspoelen. Ze heeft de lange zeereis gemaakt met een Amerikaanse schoener, die vlak voor de kust van Australië is vergaan. Eenmaal aan land begint Maggie’s speurtocht naar haar man Adam(Jonathan Frakes ), die vooruit was gegaan naar Australië Adam heeft een boodschap achtergelaten dat hij in ..Five Mile Creek te vinden is, een dorp van enkele huizen ergens in het onherbergzame Australische binnenland. Als Maggie daar eindelijk aankomt, vindt ze niet Adam, maar wel Kate Wallace( Liz Buren). Zij is druk bezig met de voorbereidingen om een herberg te openen, die later als pleisterplaats zal gaan dienen van het post koetstraject „The Australian Express.

FIVE TIMES DIZZY (1986)

Five Times Dizzy You TubeFive Times Dizzy (Mareka en haar yaya) is een 12-delige Australische jeugdserie uit 1986 geproduceerd door J. Eastway gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1982 van de Australische auteur Nadia Wheatley. In Australië werd de serie in 1986 door Australië Nine Network uitgezonden. In België was de serie te zien op de BRT1 in 1987 onder de naam Mareka en haar yaya. De rolverdeling was als volgt: Rebekah Elmaloglou als Mareka Nikakis,Mary Kostakidis als Roula Nikakis,Stavros Economidis als Georgio Nikakis,Dominic Elmaloglou als Costa,Helen Kambos als Yaya (Oma),Jane Clifton als Mevr. Wilson, Jim Holt als Brian Brooking, Joanne Samuel als Chris Booking, Joseph en Matthew Homshaw als De Gallaghers. Five Times Dizzy gaat over een Grieks Australisch gezin in een multi – culturele wijk in de binnenstad van Sydney. Mareka wil haar Griekse grootmoeder die net in Australië is gearriveerd,zich  meer thuis thuis laten voelen , en ze komt met een briljant plan om haar een geit al huisdier te geven.

FLYING DOCTORS THE (1986-1991)

The Flying Doctors was een populaire Australische televisieserie aan het eind van de jaren tachtig. De dramaserie was geproduceerd door Crawford Productions en ging over de belevenissen van de Royal Flying Doctors Service uit Coopers Crossing en van een aantal bewoners.  The Flying Doctors was in 1985 oorspronkelijk bedoeld als 3-delige mini-serie van veertig minuten, die zich afspeelde in Coopers Crossing, een dorpje in de outback in zuidoost Australiëmet Andrew McFarlane als de nieuwe dokter Tom Callaghan. Het werd echter zo’n succes dat er besloten werd om er een echte serie van te maken en op 15 mei 1986 was de eerste uitzending van de serie, waar Tom vergezeld werd door een nieuwe dokter: Chris Randall (Liz Burch). Na zestien afleveringen verliet Andrew de serie en werd hij vervangen door dokter Geoffrey Standish, gespeeld door Robert Grubb. De serie heeft in totaal 5 1/2 jaar gelopen en op 13 augustus 1991 was aflevering 221 de laatste. Inmiddels was er ook al veel aan de cast veranderd en waren de kijkcijfers teruggelopen. Er is nog wel geprobeerd om een doorstart te maken met als nieuwe titel ‘R.F.D.S.’ en waarbij de set naar Broken Hill was verplaatst. De enige acteurs die meegingen waren echter Maurie Fields en zijn echtgenote Val Jelley, die Vic en Nancy Buckley speelden, de eigenaren van de lokale pub en hotel in Coopers Crossing en die naar Broken Hill verhuisd waren. Ook Sophie Lee, die Penny Wellings (het jongere zusje van Kate) speelde, ging mee naar de nieuwe serie. Dit was echter geen succes en er zijn in 1993 dan ook maar 13 afleveringen van gemaakt, wat het einde van de serie betekende. Uiteindelijk is de serie in meer dan vijftig landen uitgezonden en was de serie een groot succes.In totaal zijn er 9 seizoenen gemaakt. Inmiddels zijn de miniserie en de eerste vier seizoenen in Nederland op dvd uitgebracht.Het stadje Coopers Crossing mag dan verzonnen zijn, maar het is niet zo fictief als menigeen denkt. Het bestaat wel degelijk, alleen in het echt heet het Minyip en het ligt 300 km ten noordwesten van Melbourne, in de staat Victoria. Hier kan men dan ook nog steeds het Majestic Hotel (Club Hotel) terugvinden, de garage van Emma Patterson en alle andere gebouwen die in de serie voorkomen. Het ziekenhuis is in het echt de Country Women’s Rooms. De bewegwijzeringen naar Minyip bevatten ook bordjes met de tekst Coopers Crossing Home of the ‘Flying Doctors’ De scènes die zich in de basis en het ziekenhuis afspelen zijn opgenomen in de RFDS basis in Broken Hill. De scènes in de pub zijn opgenomen in de studios in Box Hill en het vliegveld is in het echt The Royal Australian Air Force base in Point Cook, Victoria.”Zo nu en dan kwam het voor dat inwoners van Minyip een gastrol vertolkten in de serie.

GOLDEN PENNIES (1985)

Golden Pennies You TubeGolden Pennies was een achtdelige Australische tv-serie uit 1985 geproduceerd door Revcom Productions, Central Independent Television, en de Australian Broadcasting Corporation. In Nederland werd de serie door de KRO uitgezonden onder de titel “De familie Greenwood”. Halverwege de 19e eeuw reist de familie Greenwood van Engeland naar Australië, om hun geluk en fortuin te zoeken in Jericho een klein mijnstadje. Daarbij maken ze het leven van stiefvader Luke Greenwood (Bryan Marshall) die enkele jaren eerder in de gevangenis had gezeten zeer moeilijk. Jack Greenwood (Tibbi Kaman) die een handicap aan zijn been heeft, mist zijn echte vader en vind het moeilijk om met Luke op te schieten. Samen met zijn zus Lucy (Michaela Abay), en het circus meisje Clee (Cindy Unkauf) en hun vriend John beleven ze vele avonturen. Ze komen erachter dat er een verband is tussen de overvallers van de postkoets en Mr. Lovejoy (Gerard Kennedy).

GREAT BOOKIE ROBBERY THE (1986)

the-great-bookie-robbery-you-tubeThe Great Bookie Robbery (De perfecte misdaad) was een een drie delige miniserie uit 1986 van Nine Network geproduceerd door Ian Bradley en geregisseerd door Mark Joffe en Marcus Cole. De serie is gebaseerd op een ware overval die plaats vond op 21 April 1976 op een wedkantoor in Melbourne Australië. Er waren rollen voor o.a. John Bach, Catherine Wilkin, Gary Day. Mike Power is van plan om met zeven mannen, één van de grootste roofovervallen in de geschiedenis van Australië te plegen,een overval op de Victoria Club een wedkantoor in Melbourne. Hij moet echter niet alleen rekening houden met de Australische politie maar ook met de onderwereld, omdat het gonst van de geruchten dat er iets groots gaat gebeuren…. (Wikipedia Link)

HENDERSON KIDS THE (1985-1987)

The Henderson Kids was een Australische tv-serie die liep van 1985 tot 1987 en was gemaakt door Crawford Productions voor Network Ten. Het was gemaakt en de verhaallijnen waren verzonnen door Roger Moulton die ook 5 afleveringen in de eerste reeks en 2 afleveringen in de tweede reeks schreef. De serie volgt een broer en zus in hun tiener jaren Steve (Paul Smith) en Tamara (Nadine Garner). Nadat hun moeder Alice (Diane Craig) wordt aangereden door een vrachtwagen en overlijd worden ze gedwongen om de stad te verlaten en naar hun oom Mike (Nicholas Eadie)te gaan. Mike is een politieagent in de fictieve stad van Haven Bay. De Henderson kinderen beginnen een  nieuw leven in Haven Bay en maken van vrienden met een lokale bende. Dat waren Ted Morgan (Ben Mendelsohn), Colin “Cowboy” Clarke (Mark Hennessy), Charlotte “Char” Kernow (Kylie Minogue) en Brian “Brains” Buchanan (Bradley Kilpatrick). Steve en Tamara verdedigen het land van de familie, Henderson ‘Point, tegen de streken van de meedogenloze zakenman Ashley Wheeler (Peter Whitford). Om de zaken nog erger te maken word Steve wordt verliefd op prachtige dochter van Wheeler’s Sylvia (Annie Jones). Een aantal bekende acteurs speelden gastrollen in de serie. Onder hen waren Tottie Goldsmith, Kevin Harrington, Peter O’Brien, Stefan Dennis, en Jane Hall, die net als Minogue, Kilpatrick en Jones, later gingen verschijnen in Neighbours. Antoinette Byron had ook een rol in de serie. De Haven Bay beelden werden gefilmd in Birregurra, Victoria.Een tweede reeks, van de fictieve Bayside voorstad van Westport volgde in 1987. Dit keer wonen ze weer in de stad hun vader Walter “Wal” Mullens (Michael Aitkens).  Ze hadden nieuwe vrienden, waaronder Vincent “Vinnie” Cerantonio (Alex Papps), tweeling Carol (Anita Cerdic) en Marty Summers (Nathan Croft) en Brian “Brains” Buchanan en Trevor Cathcart (Nicholas Creed),die ook in de oorspronkelijke reeks zaten.The Westport beelden werden gefilmd in Williamstown, Melbourne.Nadine Garner won een TV Week Logie Award in 1985, en een Television Society of Australia Penguin Award  (1987) voor haar rol van Tamara (“Tam”) Henderson.

HOLIDAY ISLAND (1981)

Holiday Island You TubeHoliday Island was een Australische jeugdserie gemaakt door Crawford Productions voor Network Tien. In Nederland werd de serie door de KRO uitgezonden. Neil Scott (Nick Tate) en zijn vrouw Angela (Caz Lederman) runnen een exclusief hotel op een vakantie eiland, in het Great Barrier Reef van Australië. Nicks broer Jason (Steven Grives) zorgt voor problemen en komt regelmatig in aanraking met de wet. Emily Muldoon (Patricia Kennedy) is eigenaar van het hotel. De crew Dusty Davis (Marilyn Mayo), Zack Zachorakis (Peter Mochrie), Banjo (Frank Wilson), Lisa Kendall (Alyson Best) en Wally Simmons (Tom Oliver) verwelkomen elke week gasten.

HOME AND AWAY (1988 – tot nu)

Home and Away You TubeHome and Away is een Australische soap over het leven van de bewoners van een fictief stadje: Summer Bay. De serie wordt gemaakt in Sydney en soms worden er scènes opgenomen op Palm Beach. Het wordt gemaakt in opdracht van de Australische televisiezender Seven Network. De pilotaflevering van de serie werd gemaakt in 1987 en voor het eerst uitgezonden op 17 januari 1988, de dag erna werd de eerste aflevering uitgezonden.De serie was vooral gebaseerd op het personage van Pippa en Tom Fletcher. Zij runden een caravanpark in Summer Bay en waren ook een familie die adoptiekinderen opving. Nadien focuste de serie zich vooral op Sally Fletcher en Alf Stewart.Voor 2000 waren deze twee families de typerende voor de serie. In 2000 werd de familie Sutherland geïntroduceerd. Zij zorgden voor een levendige verhaallijn met miskramen, verloren kinderen, auto-ongevallen en gevangenisstraffen.Evenals Buren (Neighbours), de andere dagelijkse Australische soap, is het programma vooral onder tieners populair. De tieners in de soap doen meestal slechts voor een beperkte tijd mee; oudere acteurs draaien meestal langere tijd mee.Op 29 januari 2010 vierde de soap aflevering 5000.In Vlaanderen wordt de serie sinds 1990 uitgezonden, toen op vtm. Sinds 2006 zendt Kanaal2, thans 2BE de serie uit in de vooravond rond 18u30 uur. De dag erna wordt de alfevering heruitgezonden op vtm rond 7u45. In Vlaanderen startte op 21 oktober 2011 seizoen 24 terwijl in Australië seizoen 24 al begon in januari 2011. In de week van 4 juli zond 2BE dubbelafleveringen uit. Op 25 juni 2009 verliet hoofdactrice Kate Ritchie de serie in de Vlaamse uitzendingen.In Nederland zond men de serie uit op NET5. Men stopte er aan seizoen 18.De serie wordt ook nog uitgezonden in Ierland, Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Denemarken, IJsland, Israël, Litouwen, Noorwegen, Polen, Servië, Griekenland, VJR Macedonië, Zuid-Afrika, Zweden en Estland.En ook via het Australische netwerk in: Amerikaans-Samoa, Cambodja, Cookeilanden, Oost-Timor, Micronesië, Fiji, Frans-Polynesië, Guam, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Kiribati, Laos, Macau, Maleisië, Maldiven, Marshalleilanden, Mongolië, Niue, Noordelijke Marianen, Noorwegen, Pakistan, Palau, Papoea-Nieuw-Guinea, Filipijnen, Samoa, Singapore, Salomonseilanden, Zuid-Korea, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Tonga, Vanuatu en Vietnam.In seizoen 21 vertrokken enkele acteurs. Sally Fletcher (Kate Ritchie) verliet de serie op tv in april 2008. Lucas Holden (Rhys Wakefield) verliet de serie op tv in februari 2008. Samen met Sally vertrekken ook Cassie en Little Pippa.

LAST OUTLAW THE (1980)

The Last Outlaw You TubeThe Last Outlaw (Vogelvrij verklaard) was een een vierdelige Australische mini serie uit 1980 van Seven Network. De uitzending van de serie viel bijna precies samen met het 100 jarige jubileum van de dood van de beruchte struik en bankrover Ned Kelly, die zijn roem te danken had aan het feit dat hij „een omgekeerd blik over zijn hoofd plaatste. Ned Kelly stierf in november 1880. Ned Kelly (John Jarratt) was een historisch en legendarische Australische volksheld, de Ierse volksmenner die een ,.vrije republiek” in Victoria wilde stichten; roofde uit protest tegen een corrupt establishment grond van de Engelse grootgrondbezitters. Hij kwam in opstand tegen de Engelse politie en Engelse justitie; en hij was een revolutionaire outlaw die zich, als een guerrillero schuil hield in de wildernis. In oktober 1878  komt  het bij de Stringbark Creek tot een treffen tussen de wet en de bende van Ned, waarbij de politie zonder, reden het vuur op hen opent. De hele politie-patrouille komt om. Een genadeloze achtervolging van’Ned en consorten is het gevolg, die eindigt bij Glenrowan: De bende wordt bloedig afgemaakt,en Ned Kelly, valt gewond in de handen van het gezag. Hij wordt gevangen genomen, en snel berecht.Hij wordt ter dood veroordeeld en opgehangen, zijn laatste woorden op het schavot; zouden „Such is  life (Zo is het leven) zijn geweest. Ned Kelly Wikipedia, Ned Kelly.Pdf

LEVENSLANG (1983)

For the Term of His Natural Life You TubeIn 1984 werd zeven weken lang door de AVRO de serie levenslang uitgezonden  in zes delen op de donderdagavond. De serie was gemaakt naar het boek „For the term of his  natural life” van Marcus Clarke. En de serie werd ook onder deze naam in Australië uitgezonden.In Levenslang draait alles om de jonge Richard Devine, die uit zijn ouderlijk huis verjaagd wordt als het geheim van zijn werkelijke afstamming bekend wordt. Ook rust op Richards schouders de beschuldiging van de moord op zijn natuurlijke vader. De rechter verbant hem naar een strafkolonie in Australië „voor de rest van zijn natuurlijke leven”. Daar leeft hij verder onder de naam Rufes Dawes. Zijn moeder en zijn geliefde zijn niet op de hoogte van zijn lot en weten niet beter dan dat hij van de aardbodem verdwenen is. Door de haat van luitenant Frere wordt hem het leven extra moeilijk gemaakt. Hij wordt zelfs in eenzame verbanning naar een eiland gebracht, waar hij door oefeningen van lichaam en geest bij zijn volle verstand weet te blijven. Daar bereidt hij zich voor op zijn ontsnapping. De rol van Rules Dawes wordt vertolkt door Colin Friels. Verder werken onder anderen mee: Rod Mullinar als luitenant Frere, Robert Coleby als John Rex en Anthony Perkins als dominee North. De regie is in handen van Rob Stewart.

NANCY WAKE (1987)

Nancy Wake You TubeNancy Wake was een mini-serie uit 1987 van het Australische Network Seven. In Nederland werd de mini-serie door de NCRV uitgezonden. Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog, en vertelt het waar gebeurde verhaal van de Australische journaliste Nancy Wake (Noni Hazlehurst). Zij kwam in 1939 als journaliste naar Frankrijk en trouwde snel met de Franse industrieel Henri Fiocca (John Waters) . Toen de oorlog uitbrak, hielp zij eerst op een ambulance en ging later bij het ondergrondse verzet tegen de Vichy-regering . Zij maakte zich zeer gehaat, bij de Gestapo door onder hun ogen geallieerden over de grens te helpen. Na een aantal riskante acties, moest Nancy zelf ook vluchten. Nancy Wake Wikipedia

PATROL BOAT (1979-1983)

Patrol Boat You TubePatrol Boat was een Australische tv-drama serie die uitgezonden werd op de Australian Broadcasting Corporation. Patrol Boat werd gemaakt door James Davern en er werden totaal 26 afleveringen gemaakt. Patrol Boat (Patrouilleboot) ging over de activiteiten van de bemanning van een Royal Australian Navy patrouilleboot die kustlijn van Australië  bewaakte. De serie werd geproduceerd met de medewerking van de Royal Australian Navy. Er waren twee fictieve RAN patrouilleboten in de serie. De patrouilleboot HMAS Ambush (gespeeld door HMA Schepen Advance en Bombard) werd gebruikt in het eerste seizoen, en het filmen vond plaats tussen 1978 en 1979 rond de haven van Sydney, Pittwater, Ku-ring-gai Chase, en de rivier de Hawkesbury. Voor het tweede seizoen, ging de bemanning naar de nieuwere Fremantle klasse patrouilleboot HMAS Defiance (gespeeld door HMA Schepen Launceston, Townsville, Warrnambool, Whyalla, en Wollongong)

PLAYERS TO THE GALLERY (1980)

no image You TubePlayers to the Gallery (leder speelt zijn rol) was een Australische drama serie die uitgezonden werd in 1980 door de Australian Broadcasting Corporation. De belangrijkste spelers in de serie waren Kate Fitzpatrick, Richard Moir, Peter Sumner, Tony Bonner, Michael Carman, Sigrid Thornton. De serie was geschreven door Roger Simpson, geproduceerd door Eric Taylor en geregisseerd door Brian Bell. In Nederland werd de serie in drie delen door de NOS uitgezonden. In Players to the Gallery wordt het verhaal vertelt van drie mensen die in het openbaar optreden, hun onderlinge relatie, hun beroepsleven en hoe dit alles van invloed is op hun privéleven. Kate Harris is een geslaagd actrice. Zij wordt veel gevraagd, hetgeen betekent dat zij veel op reis is en weinig tijd heeft voor haar rol als moeder van haar nog jonge zoon. Haar man Simon is advocaat, en hij is niet gelukkig met het feit dat zijn vrouw niet vaak thuis is, temeer omdat de verzorging en opvoeding van hun zoon toevalt aan de inwonende homofiele huisvriend David. Er ontstaan spanningen tussen het echtpaar wat leidt tot een scheiding.

PROFESSOR POOPSNAGLE (1986)

Australische jeugd TV serie uitgezonden door de Kro in 1989 de serie gaat over Professor Poopsnagle die naar zijn eigen zeggen een belangrijke uitvinding gedaan “de Mega Vapor”. De Mega Vapor is een machine die de problemen van de luchtvervuiling in de wereld kan oplossen. Maar op een dag is professor Poopsnagle verdwenen. waar is hij? Is hij gekidnapt, maar door wie en waarom? Een groep kinderen van het vakantiekamp de geheime vallei gaan hem zoeken, samen met de vriend van professor Poopsnagle, dokter Grada. Samen bouwen ze een vliegende autobus waarmee ze achter de ontvoerders aangaan. In het laboratorium van zijn opa heeft Peter een dokument gevonden waar een voertuig opstaat wat een kruizing is tussen een zeppelin en een autobus en op stoom loopt, het kan zowel rijden als vliegen. Peter is ook op zoek naar zijn opa en sluit zich bij hun aan, hij heeft namelijk een belangrijk dokument van zijn opa gekregen waar zes slamanders op staan. Op elke salamander staat een plek waar grondstof is te vinden voor de uitvinding. Het echter niet zo makkelijk te vinden want het dokument staat vol raadsels, welke ze gezamelijk proberen op te lossen. Ze gaan dan gezamelijk achter de ontvoerders aan en beleven vele avonturen en komen erachter dat de gemene graaf Sator de professor heeft ontvoerd en hun al die tijd in de gaten heeft gehouden vanuit zijn kasteel met zijn supercomputer Brutus.

PUGWALL (1989-1991)

Pugwall You TubePugwall is een Australische kinderserie en werd oorspronkelijk uitgezonden door Nine Network en geproduceerd door LJ Productions Ltd. De titel van de serie heeft zijn naam te danken aan hoofdpersoon (Peter Unwin George Wall). De dertien-jarige Peter Unwin George Wall (Pugwall) is een gewoon kind met een grote droom hij wil onderdeel zijn van een succesvolle rockband. Met zijn vrienden Bazza, Orfo, Stringbean en Jenny, Pugwall begint hij de band,Orange Organics. De kinderen spelen hun muziek en Pugwall vervolgt zijn hilarische voortdurende gevechten en gewone gebeurtenissen van een tiener, met zijn vrienden,school en natuurlijk zijn familie. Zijn moeder Supes, kort voor Superwoman, en zijn vader Herohead, en zijn vervelende jongere zus Marmaloi houden erg veel van hem, maar ze kunnen soms zijn leven erg moeilijk maken. Seizoen 2 is genaamd (Pugwall’s summer). In totaal waren er 42 afleveringen.

RAFFERTY’S RULES (1987-1990)

Rafferty’s Rules You TubeRafferty’s Rules was een Australische tv-drama serie die liep van 1987 tot 1990 op Seven Network. De producenten van de serie waren Posie Graeme-Evans (1987-1988), en Denis Phelen. De schrijvers waren David Allen, John Upton, Tim Gooding en David Marsh.  Rafferty’s Rules ging in productie in mei 1985 als “een 15-delige rechtszaal drama”. De serie had als een pilot-aflevering, opgenomen in het begin van 1984 met de acteur Chris Haywood in de hoofdrol. Toen de pilot-aflevering later in 1984 opnieuw werd gemonteerd, was Chris Haywood niet beschikbaar en werd de hoofdrol geschonken aan John Wood. Deze tweede opname van de serie met John Wood werd uiteindelijk uitgezonden als het eerste aflevering. Aanvankelijk werd gehoopt dat de serie zijn debuut zou maken tijdens de kijkcijfers van 1985 en als de reacties positief waren was er een optie om de serie uit te breiden tot 26 afleveringen. In het midden van 1986, begon de media te vragen wanneer de serie, zou verschijnen ? Op zondag 15 juni 1986, stond in The Sun-Herald TV-gids dat: “De serie is vorig jaar gemaakt en het script voor een nieuwe serie is bijna voltooid”. De serie werd ook getoond in het Verenigd Koninkrijk op Satellietkanaal Lifestyle in 1991. Het werd dagelijks getoond om 14.00 uur. De serie gaat over Michael Rafferty, die een Stipendiary Magistraat is , om op zijn werk te komen rijdt hij in een oude blauwe VW Kombi busje. Hij is eigenaar van een kat genoemd Rhubarb. Rafferty is gescheiden van zijn vrouw, met wie hij twee kinderen heeft een zoon en een dochter. Rafferty heeft ook een oudere dochter, Rebecca Browning, zij is bijna twintig – hij wist niet van haar bestaan af tot ze contact met hem op nam nadat ze was opgegroeid bij haar moeder. (Rebecca’s moeder is een vrouw die Michael Rafferty had gekend voordat hij zijn vrouw ontmoette, en die hij niet meer gezien had sinds zijn huwelijk). Rafferty heeft ook een broer, Patrick Rafferty, die een lid is van het Staats Parlement.

ROUND THE TWIST (1989-2001)

Round TheTwist You TubeRound the twist (Knettergek) (De vuurtorenfamilie),was een Australische comedyserie van Seven Network en later ABC. De serie was gebaseerd op het werk van de Australiër Paul Jennings. Hij is schrijver van geestige en eigentijdse kinderboeken. De hoofdpersonen in de serie zijn de tweeling Pete en Linda, en hun jongere broer Bronson. Samen verhuizen ze met hun maffe vader Tony Twist vanuit de grote stad naar een oude behekste vuurtoren bij Port Niranda, op het eerste gezicht heel gewoon dorpje aan zee. Hun buurvrouw Nell was de voormalige eigenaar van de vuurtoren en zit aanvankelijk niet op de komst van de familie Twist te wachten, maar na verloop van tijd krijgt ze toch een band met het gezin. In de serie gebeuren er allerlei vreemde dingen. Er zit een skelet op het toilet, ondergoed bezit over geheime krachten, muzikale geesten dwalen rond en ga zo maar door. De reeks zit vol van dergelijke humoristische en bizarre elementen en is niet alleen leuk voor kinderen !!!

RUNAWAY ISLAND (1982)

Runaway Island You TubeRunaway Island is een serie gemaakt voor de Australische televisie en geschreven door Hal Erickson in Nederland werd het door de KRO uitgezonden in 1984 onder de titel vluchtelingeneiland. De serie speelt zich af in Australia rond 1830 toen Australië nog een kolonie van Engeland was. Jemma (Simone Buchanan) en Jamie McCleod (Miles Buchanan) worden achtergelaten op de boerderij van hun vader met hun tante Agatha. Lachlan McCleod vaart naar Engeland om de aandacht te vragen van de overheid om iets te doen aan de corruptie in New South Wales. Terwijl hij weg is verkoopt tante Agatha de boerderij en de twee kinderen zijn dakloos. Jemma en Jamie wordt verteld dat hun vader verdronken is op zee. Ze ontmoeten Rode Tom(Rodney Bell) en Nipper (Julian Gillespie) en zijn vastbesloten om het testament van hun vader te vinden.

SARA DANE (1982)

sara-dane-you-tubeSara Dane is een Australische televisie miniserie uit 1982 van Network Ten over een vrouw uit Engeland die getransporteerd word van Engeland naar Australië voor een misdaad die ze niet heeft gepleegd.De mini-serie was gebaseerd op de roman met dezelfde naam van Catherine Gaskin. In 1985 werd de serie door BRT1 in acht delen uitgezonden. De serie speelt zich af aan het eind van de 18de eeuw. „Sara Dane” gaat over een 18-jarig Engels meisje dat in 1797 valselijk wordt beschuldigd van diefstal en met andere gevangenen naar de Australische kolonie New South Wales wordt gebracht. Onderweg wordt ze door een landverhuizersgezin aangenomen als kindermeisje. De aantrekkelijke en intelligente Sara trekt algauw de aandacht van officier Andrew Maclay, met wie ze later zal trouwen. Hoewel hij Sara vrij koopt, wordt zij in zijn kringen nauwelijks geaccepteerd. Als Maclay sneuvelt, zal zij door haar huwelijk met de rijke Franse edelman Louis de Bourget opnieuw proberen aanzien te krijgen.

SATURDEE (1986)

SaturdeeSaturdee was een Australische serie van LJ Production in samenwerking met Seven Network en Film Victoria het werd gemaakt door Norman Lindsay en gefilmd in Creswick, Victoria. Er waren 10 afleveringen van 30 minuten. Het was een kinderserie die zich afspeelde in het kleine stadje Redheap in de jaren 20. De serie was een aangepaste versie van de roman van Norman Lindsay Saturdee. Saturdee vertelt het verhaal van de 12-jarige Peter Gimble en Conkey Menders, Bullyo Peddlar, Bufflehead en anderen en hun onophoudelijk streven naar plezier, vrijheid en de mysteries van de vrouw in het repressieve bekrompenheid van het kleine stadje.

SECRET VALLEY (1982-1983)

Secret Valley was een Australische avonturenserie voor kinderen uit 1980. De producer was de Grundy Organisation en de serie werd voor het eerst uitgezonden door de Australian Broadcasting Corporation. Het idee voor de serie was afgeleid van een reeds bestaande televisiefilm met dezelfde naam. De serie werd in Nederland in 1982 en 1983 uitgezonden door de KRO. Secret Valley ging over een verzonnen vakantiekamp voor kinderen. De kinderen die het kamp bezochten of die er vakantiewerk gingen doen, werden ter plekke geconfronteerd met een bende nare kinderen onder leiding van Spider McGlurk. Van tijd tot tijd ontstonden er kleine gevechten met deze bende, waarbij meelbommen, spaghettibommen en andere viezigheid werden gebruikt als strijdmiddel. Het eindresultaat was altijd een enorme troep. Spider McGlurk en zijn bende waren niet de grootste bedreiging voor de vrede in Secret Valley. Secret Valley werd doorlopend met sluiting bedreigd door de lokale projectontwikkelaar (tevens gemeenteraadslid) William Whopper (ook bekend als WW).

SILENT REACH (1983)

Silent Reach You TubeSilent Reach (Onzichtbaar commando) is een Australische avonturen miniserie uit 1983 geregisseerd door Howard Rubie, naar het gelijknamige boek van Osmar White. In Nederland werd de serie in 1983 door de Tros uitgezonden.Steve Sinclair (Robert Vaughn) werkt voor de Amerikaanse geheime dienst en hanteert daarbij nogal eens onorthodoxe, maar wel succesvolle methoden. Zijn superieuren zien zich om die reden genoodzaakt hem aan de kant te zetten, maar willen hem de gelegenheid geven zich toch nog een keer te bewijzen. Hij wordt in Australië benoemd bij Conwright Industries. Hij kan niet anders, dan die benoeming aanvaarden. Zijn baas is de agressieve en niet bepaald sympathieke Hamilton Wrightson. Het probleem waarvoor Sinclair wordt ingeschakeld bestaat uit een aantal merkwaardige ongelukken, waarmee de firma Conwright bij een onderneming in Queensland wordt geconfronteerd. Sinclair krijgt bij zijn werk assistentie van de mooie vrouwelijke jurist Antonia Russell (Helen Morse) en de onverschillige piloot Chasser Fitzparick (Graham Kennedy). Het drietal ontdekt, dat een groepje blanken met gebruikmaking van onlustgevoelens van de plaatselijke Aborigines Conwright uit de buurt wil houden bij een poging ruwe diamant te delven…..

SKYWAYS (1979-1981)

Skyways Serie You TubeSkyways was een Australische tv-serie gemaakt door Crawford Productions voor Seven Network. Het werd midden jaren 80 ook door Skychannel uitgezonden. Skyways was een drama serie over de fictionele luchthaven Pacific International Airport. Paul MacFarlane is de baas van de luchthaven . Hij was eerst piloot bij Trans Asia Airlines totdat hij niet meer mocht vliegen. Nu is hij in zijn vroege jaren veertig , een taaie bestuurder, die moet omgaan met de eisen van zijn personeel . Hij moest bijvoorbeeld zorgen voor de veiligheid, of de lastige eisen van een VIP. Maar gelukkig is geduld MacFarlane  zijn sterkste punt. De actie is niet alleen maar op de grond, maar ook in de lucht , in de serie krijgt de bemanning van Trans Asia te maken met  noodsituatie’s, onweer motorstoring , UFO-waarnemingen , verstekelingen , of stress van de piloot. Echter MacFarlane blijft altijd kalm en weet het probleem meestal op te lossen.

SONS AND DAUGHTERS (1982-1987)

Sons and Daughters (Zonen en dochters) was een Australische soapserie gemaakt door Reg Watson en geproduceerd door productiemaatschappij Grundy. De uitzendingen waren te zien op de vroege avond op zender Seven Network in het tijdperk van 18 januari 1982 tot en met 19 augustus 1987. De serie begon in Melbourne met de eerste drie afleveringen van 90 minuten op maandag 18 januari 1982 om 19:00. Het verhaal ging over de arbeidersjongen John Palmer (Peter Phelps) uit Melbourne die, op de vlucht voor moord, naar Sydney was getrokken en daar verliefd werd op het rijke meisje Angela Hamilton (Ally Fowler). Maar al snel ontdekte hij dat zij broer en zus waren, een tweeling die gescheiden was bij de geboorte en afzonderlijk werden grootgebracht. John werd eerst door voormalige prostituee Fiona Thompson (Pat McDonald) verzorgd, voordat hij terugkeerde naar zijn vader David Palmer, en Angela werd opgevoed door haar moeder Patricia die getrouwd was met Gordon Hamilton. De serie begon toen de tweeling bijna volwassen was. In Melbourne bestond de familie Palmer uit John’s vader David (Tom Richards), een vrachtwagenchauffeur, Davids vrouw Beryl (Leila Hayes), een warme, eenvoudige huisvrouw. Hun kinderen waren Susan (Ann Henderson-Stiers) en Kevin (Stephen Comey). Een zekere Bill Todd had een moord begaan, maar John werd als de dader beschuldigd. John werd al snel vrijgesproken en Bill veroordeeld.In Sydney was Angela opgegroeid met haar moeder Patricia (Rowena Wallace) en Patricia’s echtgenoot Gordon (Brian Blain), een succesvol zakenman, en Gordons zoon uit een eerder huwelijk, de hatelijke Wayne (Ian Rawlings). Andere originele personages waren Jill Taylor (Kim Lewis), een jonge ex-prostituee die bij Fiona woonde en Rosie Andrews (Anne Haddy), de huishoudster van de Hamiltons. Latere nieuwe personages waren Barbara Armstrong (Cornelia Frances) die Gordon trouwde na zijn scheiding van Patricia, en Barbara’s nichtje Amanda Morrell (Alyce Platt). Andy Green (Danny Roberts), de lang verloren zoon van de vroegere echtgenoot van Barbara’s Roland (Tony Ward), werd ook een belangrijk personage in de serie. Een ander bekend personage uit de show was Rob Keegan (Noel Hodda), die gehuwd was met Angela. Later zou de serie uitgroeien met verschillende andere personages en uiteindelijk een recordaantal van 972 afleveringen van 25 minuten opleveren. Een groot deel van de serie werd ook uitgezonden op de Nederlandse televisie.

SPECIAL SQUAD (1984-1985)

Special Squad You TubeSpecial Squad was een Australische tv-serie gemaakt door Crawford Productions voor het TEN-netwerk. De serie richtte zich op een elite-divisie van de Politie van Victoria, zij behandelden de misdaden die de reguliere politie niet aan kon. Deze speciale eenheid stond onder leiding van Don Anderson (Alan Cassell), en zijn belangrijkste agenten namelijk Sgt. Greg Smith (Anthony Hawkins), en Sgt. Joel Davis (Johannes Diedrich). Special Squad werd door velen als Australische antwoord gezien op de Britse serie The Professionals, zowel door de focus op actie en geweld, en het feit dat beide series werden geproduceerd door Raymond Menmuir. De serie had in totaal 43 afleveringen en opmerkelijke gast acteurs waren: Gerard Kennedy, Frankie J. Holden, Tom Oliver, Louise Siversen, Trevor Kent, Vincent Bal, Briony Behets, Elizabeth Alexander, Gerard Maguire, Monica Maughan, Bartholomew John, Robert Grubb, Bryan Marshall, Billie Hammerberg, Terry Gill, Jackie Woodburne, Judith McGrath, Nick Tate, Leslie Dayman, Maggie Millar, Jane Clifton, Betty Bobbitt, Ilona Rodgers, Anne Phelan, Christine Amor, Michael Lang en Tommy Dysart.

SWORD OF HOUNOUR (1986)

Sword of Honour You TubeSword of Honour (Le glaive de la justice) was een 4- delige Australische miniseries uit 1986 en werd uitgezonden door Channel Seven. Er waren o.a. rollen voor Andrew Clarke, Tracy Mann, Nikki Coghill. Al Tony Lawrence (Andrew Clarke ) 21 jaar is ontvangt hij het ere zwaard (Sword of Honour ) van de Militaire Academie. En op zijn 22 word hij met zijn beste vriend en zwager Frank Vittorio (Alan Fletcher) naar Vietnam gestuurd, net net als de oorlog begon te escaleren. De verschrikkingen en het bloedbad van de oorlog laat een onuitwisbare indruk op de twee jonge mannen, waardoor ze vervreemd raken van hun families, vriendinnen en land. Ze gaan elk op hun eigen manier hun leven leiden. Tony gaat dwalen in de woestijn, om zo in het reine te komen met de verschrikkingen die hij heeft meegemaakt. En die zwerftocht brengt hem terug naar de Killing Fields waar het allemaal begon …

TIMELESS LAND THE (1980)

The Timeless land You TubeThe Timeless land “Het nieuwe land” was een Australische serie geschreven door Peter Veldman, en uitgezonden door ABC televisie, In Nederland werd de serie in acht delen in 1981 door de TROS uitgezonden. Het verhaal begint in 1788, als een groepje Engelse veroordeelden en mariniers aan land gaat op het Australische continent. Zij noemen het gebied New South Wales en benoemen kapitein Arthur Phillip tot gouverneur. De bewoners van New South Wales vormen een merkwaardig gezelschap, dat aan het begin staat van een geheel nieuwe natie. De moeilijkheden waarmee ze te maken krijgen zijn groot. Om te beginnen zijn ze geheel onvrijwillig in een hen totaal onbekend gebied terecht gekomen. Ze hebben geen voedsel en geen medicamenten. Alleen hun verleden hebben ze gemeen. Ze worden beheerst door angst voor de Aborigines, de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

TOWN LIKE ALICE A (1981)

A town like Alice You TubeA town like Alice (Een mars door de hel) was een Australische serie uitgezonden door Network Seven, met Helen Morse, Gordon Jackson, Dorothy Alison en Anna Volska. Regisseur David Stevens en producer Henry Crawford maakten de serie naar het boek „A town like Alice” van de Amerikaanse schrijver Nevil Shute. Shute baseerde zijn boek op de ervaringen van de Nederlandse mevrouw Geysel-Vonck bij wie hij in 1949 in Palembang op Sumatra logeerde. In Nederland werd de serie in 1983 in zes delen door de AVRO uitgezonden. Het verhaal speelt zich af op Maleisië in 1941. Jean Paget wordt gedwongen met een groep Britse vrouwen en kinderen naar een Japans interneringskamp te vertrekken. Geen enkele kampcommandant is echter bereid de groep op te nemen. Wat een mars van 60 km had moeten zijn door de oerwoudhel van Maleisië,wordt een martelgang van twee en een halfjaar, en het kostte vijftig mensenlevens. Na de oorlog vertelt Jean Paget haar ervaringen in Londen aan Noel Strachan, jurist en beheerder van haar erfenis.

ZUIDERKEERKRING ONDER DE (1983)

Under Capricorn 1983 You TubeOnder de Zuiderkeerkring (Het Steenbokmysterie, Under Capricorn) was een Australische mini serie naar het gelijknamige boek van Helen Simpson, de serie werd  gefinancierd door South Australian Film Corporation en uitgezonden door Network Nine. In Nederland was de mini serie in 1984 bij de TROS te zien. De hoofdrollen worden gespeeld door Peter Cousens, als de jonge Charles Adare, Lisa Harrow als lady Henrietta en John Hallam als haar echtgenoot. Nieuw Zuid-Wales in de 18e eeuw was het sfeervolle decor van de tweedelige serie. In de serie maakt de jonge Charles Adair kennis met een in afzondering levend echtpaar, waarvan de man zijn fortuin gemaakt heeft. Zijn vrouw, van adellijke afkomst, dompelt haar angst en frustraties onder in drank. Bij zijn pogingen om haar uit die alcoholische sluimer te wekken stuit Adair op een aantal geheimen, waarbij een dominerende huishoudster een belangrijke rol speelt. Voor geluk en rijkdom moet een hoge prijs betaald worden…

7 reacties op Tv Series Jaren 80 Australië

 1. Jules Vismale. zegt:

  Ik ken ‘Secret Valley’ nog heel goed uit de jaren ’80 toen die op het Kindernet verscheen. Meestal leefde ik mij helemaal in met de kinderen en hun tegenstanders (zoals William Wopper) die elkaar constant dwars zaten. De kinderen waren van mijn generatie en sommigen onder hen zoals Miles, Simone en Beth waren zelfs familie van elkaar en traden op bij hun roepnaam. Zij speelden later ook in de Australische serie ‘Runaway Island’ maar in die tijd was ik niet echt geïnteresseerd in al die kindacteurs.
  Ik vond het zelfs mooi om te zien dat de jongens en meisjes vrijwel altijd blauwe T-shirts aan hadden en spijkerbroeken hoewel ze steeds elkaar vernederden en met rotzooi bestookten! Alleen vermoed ik dat de meeste van hen achter de schermen de nodige ellende beleefden daar het leven van acteurs vaak verre van rooskleurig is omdat roem, eer en geld hen boven het hoofd groeien. Als ik had mogen meespelen in ‘Secret Valley’ dan had ik dolgraag de jongedames Simone en Marianne over mijn schouder genomen en hopelijk is dat ook in het echte leven met hen gebeurd!

  Minder weergeven

 2. Marcel zegt:

  The Timeless Land kan ik me nog goed herinneren. Die heeft de meeste indruk gemaakt. Ik hoop deze serie nog eens op DVD te bemachtigen. De Secret Valley en The Flying Doctors, leuke series en herinneringen.

 3. annie cousijnse zegt:

  wie weet iets over de tv serie de girll from bontany by over het de onvluchen vrouw met haar man en twee kinderen uit australien mary bryant en wiliam bryant

 4. Arnold zegt:

  Ik zoek de serie over een priester student die schopt tot kardinaal maar er ook een liefdesleven op na houd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s