Films 1987 Buitenland

BAT 21

Bat 21 (USA, 1987). Spannende oorlogsfilm van Peter Markle. Gene Hackman speelt piloot die tijdens de oorlog in Vietnam met zijn vliegtuig wordt neergehaald en achter de vijandelijke linies belandt. Zijn maat, gespeeld door Danny Glover, doet er alles aan hem te redden.

BATTERIES NOT INCLUDED

Batteries not included (Matthew Robbins, 1987) Mini-buitenaardsen komen bejaarden te hulp in strijd tegen huisjesmelker.

CHINA HAND

China Hand (Harry’s Hong Kong, Chinees hulpje,Ein chinesisches Schlitzoh) is een Amerikaanse TV-film  uit 1987 geregisseerd door Jerry London.Er waren rollen voor o.a.: David Soul,Michael Preston,Mel Harris,Jan Gan Boyd,Lisa Lu. De Amerikaanse zakenman en eigenaar van een casiono Harry Petros woont al vanaf zijn prille jeugd in Hong Kong en kent deze stad door en door.Vaak werkt hij als bemiddelaar voor zakenlieden, maar hij helpt ook Vietnamezen die naar de VS vluchten. Hij raakt betrokken bij de moord op zijn vriend Jack Roarke, voormalig hoofd van de Hongkongse politie,omdat Harry hem ooit geholpen heeft acht miljoen dollar om te zetten in goud. De Chinezen en de politie denken dat Harry miljoenen afpersgeld van Jack heeft verstopt. Harry komt een duister zaakje op het spoor.

CHERRY 2000

cherry-2000-you-tubeCherry 2000 is een Amerikaanse speelfilm uit 1987 geregisseerd door Steve De Jarnatt. Met rollen voor o.a. Melanie Griffith,David Andrews, Tim Thomerson, Pamela Gidley, Harry Carey,Ben Johnson, Brion James,Marshall Bell,Larry Fishburne, Michael C. Gwynne, Jack Thibeau. In het jaar 2017 is zelfs het oudste beroep geautomatiseerd. Sam Treadwell (David Andrews), een jonge directeur van een recyclingbedrijf, is enorm gehecht aan zijn robot-achtige vriendin Cherry, een technisch wonder uit de inmiddels verouderde cherry 2000 klasse. Wanneer Cherry, als gevolg van een kortsluiting, doorbrandt, probeert Sam een vervangingsexemplaar te vinden, hij krijgt daarbij hulp van de charmante echte vrouw Edith Johnson (Melanie Griffith)  en hij begint gevoelens voor haar te  krijgen….

DEAD THE

the-dead-you-tubeThe Dead (De doden) is een Brits-Iers-Amerikaanse dramafilm uit 1987 geregisseerd door  John Huston, hij regisseerde dit laatste werk vanuit een rolstoel. Het scenario is gebaseerd op de gelijknamige boek uit 1914 van de Ierse auteur James Joyce.Er waren rollen voor o.a. Anjelica Huston en Donald McCann. In het winters Ierland van 1904 tijdens het feest van de openbaring (Driekoningen) organiseren De tantes Kate en Julia organiseren, samen met hun nichtje Mary het jaarlijkse nieuwjaarsfeest. Men maakt een dansje, reciteert gedichten, zingt en speelt piano. De avond staat en valt met de komst van neef Gabriel Conroy (Donald McCann) en diens vrouw Gretta (Anjelica Huston). Als Gabriel er maar een keer is, dan gaat alles goed. Hij is attent, snijdt de gans, houdt een redevoering en zorgt, dat alles op rolletjes loopt echte steunpilaar, merkt een van de aanwezigen op. Gabriel is daar zelf niet van overtuigd. Een spottend verwijt van een Ierse nationaliste brengt hem van zijn stuk Hij is tot op het laatste moment onzeker over zijn rede en komt tot  inzicht, dat hij zelfs zijn vrouw teleurgesteld heeft. En legt zich daar uiteindelijk bij neer.

DESPERADO 

1987-desperado-you-tubeDesperado is een tv film uit 1987 geregisseerd door Virgil W. Vogel. In Nederland werd de film als  vijfdelige westernserie uitgezonden in 1993 en 1994 door RTL 5. Rolverdeling: Duel McCall – Alex McArthur; Johnny Ballard – David Warner; Bede – Yaphet Kotto; Sheriff Whaley – Robert Vaughn; Marshal Dancey – Pernell Roberts; Mona Lisa – Gladys Knight; Grady – Dirk Blocker; Malloy – Donald Moffat; Calvin – Stephan Davies; Nora – Lise Cutter; Sally – Sydney Walsh; Emmett – Richard Marcus. In de Amerikaanse westernserie ‘Desperado’ draait alles om cowboy Duell McCall. Meer dan eens riskeert hij zijn leven in de strijd tegen corruptie en als een echte desperado wordt hij constant achterna gezeten. Johnny Ballard (David Warner) terroriseert een klein mijnstadje genaamd Star Mining. Hij beschouwt de inwoners als zijn eigendom. Cowboy Duell McCall (Alex McArthur) en zijn vrienden de boer Malloy (Donald Moffat) en diens dochter Nora(Lise Cutter), komen in conflict met Ballard, omdat er belangrijke grondstoffen in de bodem van zijn landgoed zitten. Ballard Malloy dwingt Malloy om zijn terrein af te staan.Dan komt McArthur komt hen te hulp in hun strijd tegen de overmacht, en hij weet maar net op tijd te voorkomen dat Malloy wordt opgehangen.

DIRTY DANCING

dirty-dancing-you-tubeDirty Dancing is een Amerikaanse speelfilm uit 1987 geregisseerd door Emile Ardolino. Met rollen voor o.a Patrick Swayze,Jennifer Grey,Jerry Orbach, Cynthia Rhodes. De 17-jarige Baby (Jennifer Grey) gaat, tegen haar zin, met haar ouders en zus op vakantie naar het familiehotel ‘Catshills’. Daar ontmoet ze de dansleraar Johnnie (Patrick Swayze) op wie ze smoorverliefd wordt. Ze ontdekt dat de jonge werknemers van het hotel iedere nacht party’s houden in een afgelegen gebouwtje en tot haar schrik dansen ze op een ongeremde, sexy manier. Wanneer Johnnie’s danspartner Penny zwanger blijkt te zijn, leent Baby geld van haar vader om een abortus te betalen. Bovendien traint ze keihard om in te vallen als Johnnie’s danspartner. Als Baby’s vader er achter komt waarvoor ze het geld nodig heeft en dat ze een relatie heeft met Johnnie, komt de relatie tussen vader en dochter onder zware druk te staan.

DON’T TURN OUT THE LIGHT

Don’t turn out the light Amerikaanse film uit 1987, geregisseerd door Robert Bergman. David en Neil, twee politiemannen, krijgen de opdracht om drie misdadigers over te brengen naar een andere gevangenis. Eén van de gevangenen is gearresteerd wegens moord op drie gezinnen. Tijdens het transport ziet het drietal echter de kans om te ontsnappen.

DRAGNET 

Dragnet You TubeDragnet is een Amerikaanse speelfilm uit 1987 van Tom Mankiewicz met Dan Aykroyd, Tom Hanks en Christopher Plummer. Rechercheur Joe Friday (Dan Aykroyd), is een voorbeeldige misdaadbestrijder in Los Angeles, hij wordt hij bijgestaan door zijn jongere partner Pep Streebek (Tom Hanks). Die doet alles, wat God in de ogen van Friday aan een goed agent verboden heeft. Samen mogen zij zich bezighouden met de misdaden van een groep die zich PAGAN noemt (People Against Goodness And Normalcy). Het wordt al snel duidelijk dat de vrouwelijke politiechef van L.A. en een dubieuze dominee van de Morele Herbewapening daar meer van weet. De twee politiemannen infiltreren in de PAGAN en zijn nog net op tijd om de maagd Connie Swail van een gruwelijke dood te redden.

DUTCH TREAT

Dutch treat, Amerikaanse musical uit 1987 van Boaz Davidson. Met: De Dolly Dots, David Landsberg, Lorin Dreyfuss. Norm en Jerry, twee Amerikanen aan lager wal, ontmoeten in Amsterdam de Dolly Dots op wie ze indruk proberen te maken met het verhaal dat Jerry de baas is van een grote platenmaatschappij. Wegens slecht gedrag worden ze teruggestuurd naar hun vaderland, waar ze allebei ,een baantje vinden. Op een dag staan de Dolly Dots voor hun neus, met de bedoeling beroemd te worden.

GUILTY OF INNOCENE

Guilty of innocence (The Lenell Geter Story) is een Amerikaanse tv-film uit 1987 geregisseerd door Richard T. Heffron, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Lenell Geter. Er waren rollen voor o.a. : Dorian Harewood,Dabney Coleman,Paul Winfield,Hoyt Axton,Dennis Lipscomb. Lenell Geter (Dorian Harewood) een 24-jarige, zwarte technicus uit Dallas wordt tot levenslang veroordeeld voor een gewapende roofoverval op een Kentucky Fried Chicken restaurant, die hij niet had gepleegd.Lenell had ten onrechte een rotsvast vertrouwen in het Amerikaanse rechtssysteem en dacht dat hij snel weer op vrije voeten zou staan. De anti-discriminatie beweging ‘National Association for the Advancement of Colored People’, zijn verloofde Marcia Hickson en zijn advocaat moeten alles in de strijd werpen om hem na zestien maanden cel vrij te krijgen.

LAST INNOCENT MAN THE

The last innocent man(De laatste onschuldige), tv-film uit 1986 van Roger Spottiswoode. Met: Ed Harris, Roxanne Hart, David Suchet e.a. De verleidelijke jonge vrouw Jenny Stafford begint een hartstochtelijke verhouding met de dynamische advocaat Harry Nash. Zij brengt hem ertoe haar te vertegenwoordigen in het proces rond haar van moord verdachte echtgenoot…

LIKE FATHER LIKE SON

Like father, like son (Rod Daniel. 1987) Vader en zoon verwisselen van lichaam

L’OEIL AU BEURRE NOIR

L’oeil au beurre noir (Die Beduinen von Paris) Franse speelfilm uit 1987, geregisseerd door Serge Maynard. Ben je niet blank of van Arabische afkomst, dan is het zeer moeilijk om woonruimte in Parijs te vinden. Als je tenminste eerlijk bent. Na dagen zoeken zijn de zwarte Denis en de Arabische Rachid het zoeken naar een appartement zat. Ze zien zich genoodzaakt om het Rachid-systeem in te zetten. Dit betekent dat de Franse Georges en Junior worden ingezet, die niets anders doen dan vernielingen aanrichten. In het heetst van de strijd komen Rachid en Denis die de boel nog op tijd weten te redden. De buitenlanders worden plotseling wel gewaardeerd. Op zoek naar een appartement ontmoeten ze de 20-jarige Virginie, die toekomstige huurders rondleidt in de woonruimte van vrienden van haar ouders, de Perronis.

MAKING MR. RIGHT

Susan Seidelman met John Malkovich, Arm Magnuson, Glenne Headley en Ben Masters. Een krengerige geleerde heeft een kunstmens ontworpen en huurt een PR-dame in om het idee aan het publiek te verkopen.

MILLION DOLLAR MYSTERY

Million dollar mystery (USA, 1987). Aardige komedie yan Richard Fleischer, met Ed£’e Deezen, Penny Baker, planten van een wegrestaurant Knigen te horen dat in de buurt een paar miljoen ligt begraven.

OVERBOARD 

Overboard You TubeOverboard is een Amerikaanse speelfilm uit 1987 van Garry Marshall. Joanna Stayton (Goldie Hawn) is een steenrijke verwende egoïstisch rijkeluisvrouwtje, die iedereen in haar omgeving als voetveeg gebruikt. Ze vraagt een timmerman Dean Proffitt (Kurt Russell) om een schoenenkast in haar cruiseboot te verbouwen en ze weigert hem vervolgens te betalen, omdat ze ontevreden is over het afgeleverde werk. En ze kiepert hem letterlijk over boord. Boontje komt echter om zijn loontje, want tijdens een nachtelijke zoektocht naar haar trouwring duikelt Joanna eveneens van het schip. Ze loopt daarbij een geheugenstoornis op en Dean die haar op de lokale tv ziet ruikt zijn kans. Hij meldt zich in het psychiatrisch ziekenhuis als haar echtgenoot en neemt haar mee naar zijn vervallen huis, waar zijn vier kinderen de dienst uitmaken. De luie kakmadam wordt nu behandeld als huissloof. Wanneer Dean markt dat zij langzamerhand de discipline in zijn gezin weet aan te brengen vervliegen zijn wraakgevoelens en begint er zelfs iets moois op te bloeien tussen de twee.

PLANES, TRAINS AND AUTOMOBILES

Planes, trains and automobiles, Amerikaanse speelfilm uit 1987 van John Hughes.

PRINCE OF DARKNESS

prince-of-darkness-you-tubePrince of Darkness is een Amerikaanse horrorfilm uit 1987 geregisseerd door John Carpenter. Er waren rollen voor o.a. Lisa Blount,Donald Pleasence, Jameson Parker,Victor Wong, Alice Cooper. Door de dood van een priester, ontdekt priester Donald Pleasance in een kelder van een verlaten kerk in Los Angeles een mysterieuze kan waarin de duivel zou huizen, omdat te onderzoeken komen er een aantal wetenschappers bijeen. De kan, eeuwenlang in handen van de sekte Brotherhood of sleep’, is gevuld met een vreemde vloeistof die uit zichzelf tot leven schijnt te komen. Ze ontdekken ook een manuscript, dat het verhaal vertelt van een Anti-God, die zijn zoon Satan daarin begraven heeft. Plotseling verdwijnen er een aantal mensen, die vervolgens als zombies terugkomen…..

PRINCIPAL THE

The Principal – (1987-USA) Komedie van Christopher Cain met James Belushi en Louis Gossett jr. Belushi krijgt een top-functie op een high-school.

RED SORGHUM

Red Sorghum (Het rode korenveld) (Zhiang Yimou, 1987) Vrouw wordt uitgehuwelijkt aan wijnmaker op het platteland en neemt diens bedrijf na zijn dood over.

RIDDLE OF THE STINSON 

The riddle of the Stinson You TubeHet raadsel van de Stinson (The riddle of the Stinson), is een Australische tv-film van Chris Noonan. Met: Jack Thompson, Helen O’ Conor, Norman Kaye. De film was naar aanleiding van het waargebeurd verhaal dat begint op 19 februari 1937. Een Stinson Tristar, vliegtuig met aan boord twee piloten en vijf passagiers, vertrekt voor een vlucht van Brisbane naar Sydney. Het toestel komt echter nooit aan. Een radio is er niet aan boord; niemand weet waar het vliegtuig is neergestort. Een zoekactie levert niets op. Bernard O’Reilly, een pensionhouder uit het gebied, is ervan overtuigd dat er overlevenden zijn. Door zijn kennis van de ‘bush’, weet hij waar ie moet zoeken.

SAME TIME NEXT YEAR

Same time, next year Amerikaanse speelfilm uit 1987 van Robert Mulligan. Met: Ellen Burstyn, Alan Alda, Lavan Bonar, e.a. Dorls en George, beiden met een ander getrouwd, worden hals over kop verliefd op elkaar. Vanaf dan ontmoeten zij elkaar elk jaar op dezelfde tijd en dezelfde plaats. Dan delen zij bed, herinneringen en gedachten

SECRET OF MY SUCCESS

The secret of my succes (Herbert Ross, 1987) Knaapje (Michael J. Fox werkt zich met bluf van de postkamer omhoog in het bedrijf. Zo gaat dat in de grote stad.

SOMEONE TO WATCH OVER ME

Someone to watch over me. Amerikaanse speelfilm uit 1987 van Ridley Scott. Met: Torn Berenger, Mimi Rogers, Lorraine Bracco, Jerry Orbach e.a. Wanneer detective Mike Keegan het leven van Claire Gregory moet beschermen omdat zij getuige is geweest van een brute moord, verandert zijn leven totaal. Hij wordt geconfronteerd met het flitsende bestaan dat Claire leidt en voelt zich steeds meer tot haar aangetrokken. Ondertussen moet hij alles in het werk stellen om te voorkomen dat zij wordt vermoord.

STAKEOUT

Stakeout. film van John Badham uit 1987 waarin Richard Dreyfuss verliefd wordt op de vrouw die hij als politieman in de gaten moet houden.

SWORN TO SILENCE

Rechtbankdrama met Peter Coyote, Dabney Coleman, Caroline McWilliams en De Nelson. Een advocaat staat voor een gewetensconflict wanneer hij ontdekt dat zijn van moord beschuldigde cliënt eerder twee meisjes heeft vermoord. Moet hij zwijgen of spreken?

TADPOLE AND THE WALE

Tadpole and the Whale (Kikker en de Walvis). Regie: Jean-Claude Lord. Met: Fanny Lauzier, Denis Forest, Marina Orsini, Félix-Antoine Leroux, Jean Lajeunesse.  De kleine Daphne, alias Kikker, heeft niet alleen een bijzonder scherp gehoor, zij is ook in staat walvissen in nood te kalmeren met blokfluitspel, en voedt zich ’s ochtends vroeg in haar nachtpon aan de oever van de St. Lawrence rivier met zonne-energie. Door haar inspanning wordt het gevaar van overname van het hotel waar haar ouders werken door weinig milieuvriendelijke ondernemers afgewend.

TANGO BAR

tango-bar-you-tubeTango Bar is een Argentijnse – Porto Ricaanse speelfilm uit 1987 geregisseerd door Marcos Zurinaga. Er waren rollen voor o.a. Raul Julia, Valeria Lynch Rubén Juárez. De film biedt een overzicht van de geschiedenis van de Argentijnse dansvorm, onder meer aan de hand van clips uit Amerikaanse en Franse speelfilms.Tangozanger Antonio (Rubén Juárez) die elf jaar geleden naar aanleiding van een militaire coupe,de dictatuur ontvluchtte van Argentinië,keert terug naar zijn land. Hij herenigt zich met Ricardo (Raul Julia) en zijn ex-vriendin Elena (Valeria Lynch), die inmiddels verliefd op Ricardo is. Samen met Ricardo probeert hij weer een show op te zetten. De zakelijke inspanningen van de twee worden bemoeilijkt doordat beiden een verleden met Elena hebben….

TIN MEN

•Tin men is een luchtige Amerikaanse komedie uit 1987 van regisseur Berry Levinson, met in de hoofdrollen Richard Dreyfuss, Danny De Vito en Barbara Hershey. In deze film draait alles om twee vertegenwoordigers, Bill Babowsky en Ernest Tilley, die elkaar de oorlog verklaren wanneer Ernest tegen Bills nagelnieuwe Cadillac aanknalt. Ze vernielen eikaars auto’s en de pesterijen lopen zelfs zo uit de hand, dat Bill probeert Ernests vrouw te versieren. Wat Bill echter niet weet is dat Ernest daar helemaal niet zo rouwig om is.

THROW MOMMA FROM THE TRAIN

Throw Momma from the Train (Danny DeVito, 1987, VS). Hitchcocks ‘Strangers on a Train’ (1951) vormde onverbloemde inspiratiebron voor uitgelaten zwarte klucht waarmee acteur DeVito debuteerde als regisseur. DeVito en Billy Crystal besluiten een ruilmoord te plegen, op de dominante moeder van de een en de ex-vrouw van de ander. Ook met Anne Ramsey.

TUNE AUSTRALIENNE A ROME

Une Australienne a Rome (Italië – 1987 ) regie: Sergio Martino, met Nicole Massivo Ciavarro. De mooie Jill denkt in deze film in de ware liefde te hebben geiden. Hij heet P.G. en wordt ook wel de ridder op het witte paard genoemd. P.G. wordt betrokken bij een ernstig auto-ongeval en belandt in het ziekenhuis. Jill verblijft inmiddels in de villa van P.G.’s familie. Ze mag daar zo lan blijven als ze wil. Op een goede dag ontmoet ze daar de broer van haar geliefde, Gian Marco. Deze heeft theologie gestudeerd en wil priester worden. Na de eerste kennismaking met Gill ziet hij daar echter van af. Het tweetal raakt verliefd op elkaar. P.G. is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis, maar door het ongeluk blijft hij voor leven lang gehandicapt. De ontwikkelingen, die dan volgen, zijn vooral voor P.G. dramatisch.

WINGS OF DESIRE

Wings of Desire (Der Himmel über Berlin – (1989-F/D) Twee engelen zwerven al jaren door de stad. Engel Damiel wordt verliefd en besluit sterfelijk te worden. Origineel drama van Wim Wenders met Bruno Ganz en Otto Sander.

WITCHES OF EASTWICK THE

The Witches of Eastwick (George Miller, 1987, VS) relatiekomedie naar gelijknamige roman van John Updike lijkt soms te suggereren dat feministes eigenlijk heksen zijn. Titelheldinnen Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer en Cher vallen voor weerzinwekkende Jac

WITNESS IN THE WARZONE

Witness in the warzone You Tube

In Witness in the warzone (Deadline) wordt vooral ingegaan op de gruweldaden die wordt gepleegd in een door een burgeroorlog verscheurd Beiroet. Er zijn hoofdrollen voor  Christopher Walken, Hywell Bennet en Marita Marschall. Tv-verslaggever Don Stevens (Christopher Walken) is één van de weinigen die dagelijks zijn leven riskeert om de wereld op de hoogte te houden van de gebeurtenissen in de Libanese hoofdstad. Daarbij komt hij dagelijks in contact met politieke en religieuze conflicten van elkaar bestrijdende groeperingen. Op een goede dag lijkt het alsof Don een ontmoeting kan hebben met Yassin, een van de leiders in de oorlog. Hij is er echter getuige van hoe deze in koelen bloede wordt neergeschoten. Don legt deze afschuwelijke gebeurtenis vast met de camera. Omdat hij een van de weinige getuigen bij dit voorval is wordt Stevens meteen een gezocht man die zowel door de PLO en de Israëlische geheime dienst als door de Falangisten op de hielen wordt gezeten. Op de vlucht voor zijn belagers is Don ooggetuige van allerlei intriges waarbij het leven van onschuldige mensen op het spel staat, moord en doodslag en zinloze bombardementen waarvoor de verslaggever geen begrip kan opbrengen.