Films 1986 Buitenland

ALLAN QUATERMAIN LOST CITY OF GOLD

Allan Quatermain and the Lost City of Gold – (1987-USA) Goedkoop aandoend vervolg op ‘King Solomon’s Mines’, met dezelfde acteurs in de hoofdrol: Richard Chamberlain en Sharon Stone. Regie: Gary Nelson.

BEATE KLARSFELD STORY THE

The Beate Klarsfeld Story. Engelse speelfilm uit 1987 van Michael Lindsay-Hogg. Met Farrah Fawcett, Torn Conti e.a. Parijs anno 1960: Beate, een jonge Duitse vrouw ontmoet de Frans-joodse rechtenstudent Serge Klarsfeld. Door deze man, haar toekomstige echtgenoot, ontdekt ze het nazi-verleden van haar vaderland. Ze wordt een fanatieke aanklaagster van nazi’s.

BIG EASY THE

The big easy (Jim Mcßride, 1987) Politieman (Dennis Quaid) in New Orleans wordt achter de broek gezeten door vrouwelijke officier van justitie.

BLACK MOON RISING

black-moon-rising-you-tubeBlack Moon Rising is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Harley Cokliss en geschreven door John Carpenter. Met o.a: Tommy Lee Jones, Linda Hamilton, Robert Vaughn,Keenan Wynn,Bubba Smith, Richard Jaeckel . De FBI-agent Quint (Tommy Lee Jones) verstopt, tijdens een achtervolging, een gestolen computercassette achter de nummerplaat van een prototype van een nieuwe sportwagen de Black Moon, de snelste auto ter wereld . Ongelukkigerwijze wordt deze auto echter gestolen door Nina (Linda Hamilton), meesterdievegge van een misdaadorganisatie. Quint zet de achtervolging in maar Nina verdwijnt spoorloos, samen met de Black Moon. De gestolen wagen word over gebracht naar een wolkenkrabber met een geheime garage. De misdaadorganisatie wil de Black Moon slijten aan clientèle in het Midden-Oosten. Nina bezwijkt uiteindelijk toch voor de charmes van de onkreukbare Jones, zodat ze nadien nog uitsluitend het rechte pad kiest….

BLOOD TIES

Blood Ties 1986 You TubeBlood Ties ( Il cugino americano) is een Italiaans-Amerikaanse tv-film uit 1986 geregisseerd door Giacomo Battiato.Giuliano Selina is rechter in Palermo, en hij overleefd  ternauwernood een aanslag op zijn leven. De poging om hem van het leven te beroven is niet zo maar. Dat weet hij zelf ook. Hij heeft zich als levenstaak gesteld om de drugsmafia in zijn land aan te pakken.Door zijn werk worden hij en zijn vrouw zwaar bewaakt en wonen zij in een bomvrij appartement. Maar de haat tegen de rechter beperkt zich niet tot Italië. Want in Amerika wonen veel Italianen die hun geluk aan de andere kant van de oceaan beproeven. Een aantal van hen zijn „te veel Amerikaan geworden” en worden in Italië niet meer als echte Italianen gezien. Dat geldt ook voor de jonge Siciliaan Mark Ciuni. Hij is afgestudeerd econoom en gebruikt zijn kennis om fortuin te maken in de handel in zwart geld. Hoewel hij in Amerika woont en werkt, weet hij zich gehinderd door rechter Salina in Palermo. Ciuni verzint een plan waarbij hij de rechter kan benaderen, om hem vervolgens uit te schakelen. Daarbij heeft hij een rol weggelegd voor Julian, de rechters neef. Joe Salina, de vader van Julian, wordt ontvoerd door de handlangers van Ciuni. Hij kan alleen vrij komen als Julian naar Italië gaat en daar indringt in het gezinsleven van rechter Salina. Mark Ciuni heeft alles in zich om het ver te schoppen als maffialeider. Maar op zijn weg naar de top wordt hij gehinderd door twee zwakheden. Hij is verslaafd aan de cocaïne en hij probeert uit alle macht het hart te veroveren van zijn jeugdliefde Caterina, de dochter van een vooraanstaande bankier. Zij is echter gelukkig getrouwd.

BOY WHO COULD FLY THE

The Boy Who Could Fly (Nick Castle, 1986, VS). Melancholieke fantasy. Gevoelig meisje sluit vriendschap met autistische jongen

CAN YOU FEEL ME DANCING 

Can You feel me dancing You TubeBroer en zuster Justine en Jason Bateman spelen de hoofdrollen in de film Can You feel me dancing. Het verhaal (geschreven door het echtpaar Hensley) is gebaseerd op het leven van Charyl McMannis en Joe Nasser, die beiden een kleine rol spelen. In de film, geeft Justine Bateman (bekend van de tv-serie ‘Family Ties) gestalte aan de 22-jarige blinde Karin Nichols, die zich onafhankelijker wil maken van haar goed bedoelende, maar al te zorgzame familie en vrienden. Sinds haar geboorte wordt haar leven bepaald door haar omgeving. Maar Justine wenst zich bij die afhankelijkheid niet neer te leggen. Ze leert paardrijden, zweefvliegen en schaatsen en als ze bij het deltavliegen in de zee stort wordt ze gered door de jonge landschapsarchitect Richie (Roger Wilson), die verliefd op haar wordt, door hem ontdekt ze het plezier van dansen. Gaandeweg wordt Karin echter steeds zelfstandiger en beseft ze dat ze te afhankelijk van Richie geworden is.

CASE OF DEADLY FORCE

a-case-of-deadly-force-you-tubeA Case Of Deadly Force is een Amerikaanse tv-film uit 1986 geregisseerd door Michael Miller. Met rollen voor o.a. Richard Crenna, John Shea, Lorraine Toussaint. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een advocaat die drie jaar lang een onderzoek deed naar een doofpotaffaire van de politie over een man die ze hadden neergeschoten. In 1975 houden twee undercoveragenten in Boston een blauwe auto in de gaten. De auto werd een dag eerder gebruikt bij een overval. Wanneer James Browden jr. met de auto wegrijdt, wordt hij door de agenten neergeschoten.De twee beweerden dat de man een pistool had, en dat ze schoten uit zelfverdediging. Ook politie-onderzoek wees uit dat het een terechte schietpartij was. De weduwe (Lorraine Toussaint) van de man,wist zeker dat haar man geen wapen droeg, en was vastbesloten om de onschuld van haar man te bewijzen. Ze huurt de voormalige politieagent (Richard Crenna) in, die speciaal voor deze zaak advocaat was geworden, hij weet samen met haar vier zonen (John Shea, Tate Donovan, Tom Isbell & Dylan Baker) de rechtszaak tot een goed einde te brengen, en zorgde er voor dat deze zaak als jurisprudentie voor toekomstige uitspraken kon worden gebruikt.

CLOCKWISE

clockwise (Christopher Morahan, 1985) Het geregelde leven von schoolhoofd John Cleese raakt in een dag ontregeld.

COBRA

Cobra (George Pan Cosmatos, 1986) Hamvraag in deze film met Sylvester Stallone als stoere politieman

CRIMES OF THE HEART

Crimes of the heart, Amerikaanse speelfilm uit 1986 van BruceBeresford. Met: Diane Keaton, Jessica Lange, Sissy Specek e.a. Drie zussen hebben in de buitenwereld gefaald en komen nu weer in hun ouderlijk huis bij elkaar. Ze praten, drinken, huilen, lachen en vragen zich af waarom hun moeder zich destijds met de kat heeft opgehangen.

DEADLY FRIEND

Deadly f riend, Amerikaanse horrorfilm uit 1986 van WesCraven. Met: Matthew Laborteaux, Kristy Swanson, Richard Marcus, e.a. Paul Conway (Matthew Laborteaux) is een 15-jarig wonderkind. In tegenstelling tot andere jongens van zijn leeftijd houdt Paul zich bezig met wetenschap en heeft zelfs een briljant onderzoek gedaan naar de menselijke hersenen. Zijn enige vriend is de robot Bee Bee, die hij zelf gemaakt heeft. Dan wordt Paul verliefd op zijn nieuwe buurmeisje Samantha (Kristy Swanson). Zij valt bij een schermutseling met haar vader van de trap en komt om het leven. Paul probeert haar weer tot leven te wekken door de hersenen van zijn robot bij haar te inplanteren. Het experiment lukt, maar Sam blijkt veranderd te zijn in een moordzuchtig type

FINE MESS A

a-fine-mess-you-tubeA Fine Mess (Een Mooie Troep) is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door  Blake Edwards. Met rollen voor o.a. Ted Danson, Howie Mandel, Richard Mulligan, Stuart Margolin, Maria Conchita Alonso. De acteur Spence Holden (Ted Danson) is bezig met het opnemen van een nieuwe film op een paardenrenbaan. Daar ziet hij twee stuntelend schurken, genaamd Turnip (Richard Mulligan) en Binky (Stuart Margolin) , die bezig zijn om een racepaard doping toe te dienen. Holden ziet hierin een gouden kans om veel geld te verdienen en belt onmiddellijk zijn hamburgers verkopende maatje Dennis Powell (Howie Mandel) om snel geld te lenen.  Ze winnen 10.000 dollar door op het paard speedy te gokken, maar dat geld raken ze per ongeluk op een veiling kwijt aan een dure pianola. Via dat instrument komen de charmante maatjes aan fraai maar niet altijd even betrouwbaar gezelschap….

GAMBIT

gambit-you-tubeGambit is een Duitse thriller geregisseerd door Peter F. Bringmann. Met o.a. Despina Pajanou, Rolf Zacher, Heinz Bennent, Max Tidof en Dominic Raacke. Tijdens een werkbezoek aan Marokko komt de alom gerespecteerde atoomfysicus Ott, in een bordeel in Marrakech onder uiterst curieuze omstandigheden om het leven. Tegelijkertijd ontvangt de regering in Bonn de eerste van een serie dreigbrieven ondertekend door een onbekende organisatie, die zichzelf ODIN noemt. Een bedrag van één miljard Mark in goud moet er op tafel komen, wil de Bondsrepubliek zich een catastrofe in een kerncentrale besparen. Dat is het begin van een serie verwikkelingen, waarbij moord en doodslag aan de orde van de dag zijn…

GOTHIC

Gothic (Ken Russell, 1986, Engeland). Barokke historische film over de bedwelmde nacht in 1816 aan het meer van Genève, toen de dichters Byron en Shelley een poëziewedstrijd hielden en de latere vrouw van de laatste, Mary, op het idee kwam de roman over het monster van Frankenstein te schrijven. Met Gabriel Byrne, Julian Sands en Natasha Richardson.

HIGH PRICE OF PASSION

the-high-price-of-passion-you-tubeThe High Price of Passion (De prijs van de hartstocht,Passie heeft zijn prijs) is een Amerikaanse film  uit 1986 gebaseerd op ware gebeurtenissen. De film werd geregisseerd door Larry Elikann. Met rollen voor o.a. Richard Crenna, Karen Young, Sean McCann, Terry Tweed, Steven Flynn, Jim Dearden, Richard Monette, Samantha Langevin. De 21-jarige Robin Benedict is een aantrekkelijke jonge vrouw die nogal wat eisen aan het leven stelt,die handen vol geld kosten. Heel wat mannen zijn dan ook bereid haar daarvan te voorzien als betaling voor zekere diensten. Voor haar is ook William Douglas, professor in de biologie, niet meer dan een klant, maar bij Douglas is de hartstocht ontbrand. Hij gaat tot het uiterste om haar in zijn leven te houden, hij verduisterd geld van fondsen, en geeft haar een baan aan de universiteit waar ze niet voor gekwalificeerd is. Robin besluit uiteindelijk haar baan als prostituee op te geven, maar Douglas kan haar niet met rust kan laten…..

HOOSIER BEST SHOT

Hoosiers/Best Shot (David Anspaugh, 1986, VS). Sportfilm volgens beproefde formule van gelmakt zelfrespect en rehabilitatie door de overwinning. Bescheiden provinciaal basketbalteam wordt kampioen door inzet van coach Gene Hackman en kennis van dronkaard Dennis Hopper

JUMPIN’ JACK FLASH 

Jumpin' Jack Flash You TubeIn Jumpin’ Jack Flash speelt Whoopi  Terry Doolittle en is computerexpert bij een grote bank, en heeft contact met cliënten over de hele wereld. Na werktijd krijgt ze een alarmerende e-mail van iemand die zichzelf Jumpin’ Jack Flash noemt, de titel van een liedje van de Rolling Stones. Hij blijkt een Britse geheim agent die uit Rusland wil ontsnappen. Whoopi besluit zijn helpende hand te worden en krijgt allerlei contraspionagediensten achter zich aan. Daardoor belandt ze in de meest krankzinnige situaties. Deze film was het Hollywooddebuut van  Jeroen Krabbé. Regisseur Marshall maakte later films als Big en Awakenings .Jumpin’ Jack Flash is het debuut van Whoopi Goldberg in een komedie. Een genre waarin zij daarna nog veel vaker te zien is.

MIRACLES

Miracles (Jim Kouf, 1986) Stel op avontuur in Zuidamerika in ‘Romancing the stone’-imitatie. Met Torn Conti en Teri Garr.

MONEY PIT THE

the-money-pit-you-tubeThe Money Pit (Geschenkt ist noch zu teuer) is een Amerikaanse film uit 1986 geregisseerd door Richard Benjamin en geproduceerd door Steven Spielberg. De film is een re-make van de klassieke verbouwingskomedie ‘Mr. Blandings Builds His Dreamhouse uit 1948.Er waren rollen voor o.a. Tom Hanks, Walter Fielding, Shelley Long, Anna Crowley, Alexander Godunov. De advocaat Walter (Tom Hanks) en de violiste Anna Crowley  (Shelley Long) zoeken een huis. Zij wonen’ tijdelijk in het appartement van Anna’s ex-vriendje, maar deze is op weg naar huis, dus moet er een ander onderkomen gevonden worden. Via Estelle een bevriende makelaar denken ze het huis van hun dromen te kopen op het chique Long Island. Het moet enigzins opgeknapt worden maar dat kan want de prijs is erg aantrekkelijk. Maar helaas, al bij de eerste schreden in het pand, stort het stukje bij beetje in. Ondanks de restauratie en de jaloezie op gemeenschappelijke vriend Max “Maestro” Beissart (Alexander Godunov) , proberen ze hun relatie in stand te houden….

NEWS AT ELEVEN

news-at-elevenyou-tubeNews at Eleven (Het nieuws van elf uur) is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Mike Robbe. Met rollen voor o.a. Martin Sheen, Peter Riegert, Barbara Babcock, Sheree J. Wilson, Shirley Penny. Frank Kenley (Martin Sheen) is eindredacteur bij een TV-station in San Diego. Hij staat bekend om zijn integriteit en vakbekwaamheid. Nadat hij een reportage heeft laten uitzenden over een seksuele verhouding tussen een leraar en een studente, raakt hij betrokken bij een grote discussie in de media. Zijn hoofdredacteur, de ambitieuze Eric Ross (Peter Riegert) ziet hierin een kans op hoge kijkcijfers en hij wil dat Kenley de zaak verder uitbouwt. Deze geeft na enig aandringen van Ross toe en wordt vervolgens gedwongen te kiezen tussen zijn groeiende populariteit en zijn integriteit….

POLTERGEIST II

Poltergeist 2: The Other Side (Brian Gibson, 1986) Het gezin FreeNng voor de tweede keer in strijd met hef hiernamaals

PRETTY IN PINK

Pretty in pink (Howard Deutch, 1986) Arm meisje uit eten met rijk jongetje; tienerromance

ROSA LUXEMBURG

Rosa Luxemburg. Groots opgezette film uit 1986 van Margarethe von Trotta over het leven van de politieke activiste Rosa Luxemburg strandt op het scenario. Barbara Sukowa kreeg wel een Gouden Palm voor haar hoofdrol.

RUTHLESS PEOPLE

Ruthless people. Amerikaanse I speelfilm uit 1986 van Jim Abrahams,David Zucker en Jerry Zucker. Met: Danny DeVito, Bette Midler, Judge | Reinhold De gewetenloze zakenman Sam Stone en zijn minnares Carol zijn van plan Sams echtgenote Barbara om zeep te helpen. Barbara wordt echter gekidnapt door Ken en Sandy Kessler, die zo wraak willen nemen op Sam. Sam is natuurlijk niet van plan het losgeld te betalen. Omdat hij zijn vrouw liever kwijt is dan rijk, schakelt hij, tegen de instructies inde politie in.

SOLARBABIES

Solarbabies (Alan Johnson, 1986, VS). Tiener-science fiction speelt leentjebuur bij o.a. ‘Mad Max’, ‘Dune’, ‘Rollerball’, ‘E.T.’ en ‘The Warriors’. Goed bestrijdt Kwaad op uitgedroogde en dictatoriaal bestuurde planeet die visite krijgt van het magische hemellichaam Bodhi

WHEN THE BOUGH BREAKS

When the bough breaks (Verschwörung des Bosen), Amerikaanse tv-film uit 1986 van Waris Hussein. Met: Ted Danson, Richard Masur, Rachel Ticotin e.a. De kinderpsycholoog dr. Alex Delaware krijgt van een bevriende politiefuctionaris het verzoek om aan de oplossing van een dubbele moordzaak mee te werken. De volgende moord, in een tehuis voor dakloze kinderen, brengt hen op het spoor van kindermisbruik.