Films 1986 Buitenland

ABOUT LAST NIGHT

About Last Night (1986-USA). Uit het leven gegrepen problemen van een jong stel, samen om niet alleen te zijn. Regie: Edward Zwick. Gemeenschappelijke vriend John Belushi doet geen moeite het stel Rob Lowe en Demi Moore bij elkaar te houden.

ABSOLUTE BEGINNERS

Absolute Beginners. Engelse Musical van Julien Temple uit 1986 met Eddie O’Connel en Patsy Kensit als uitzinnig verliefd paar. Verder met o.a. David Bowie.

ACCEPTABLE RISKS

Acceptable Risks (Aanvaardbare risico’s is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 van Riek Wallace. Met o.a. Brian Dennely en Kenneth McMillan. De Amerikaanse stad Oakbridge heeft veel van haar welvaart te danken aan de chemische fabriek Cityhem, die sinds meer dan 30 jaar gevestigd is nabij de stad

ALIENS 

Aliens You TubeAliens is een Amerikaanse Science fiction-thriller ui 1986 geregisseerd door James Cameron.De film is een vervolg op Ridley Scotts Alien uit 1979.Er waren rollen voor o.a.: Sigourney Weaver,Carrie Henn,Michael Biehn,Paul Reiser,Bill Paxton. Na 57 jaar rondgedobberd te hebben in een spaceship,wordt Ripley (Sigourney Weaver),in de ruimte teruggevonden door een bergingsploeg. De planeet in een verre uithoek van het universum waar ze haar verschrikkelijke avonturen beleefde is inmiddels gekoloniseerd. Als het radiocontact met de planeet plotseling uitvalt stuurt ‘the Company’ een groep mariniers op onderzoek uit. Zeer tegen haar zin wordt Ripley mee gestuurd op de missie. Eenmaal ter plaatse aangekomen ontdekt ze het 10-jarig meisje Newt (Carrie Henn), de enige overlevende van de kolonisten. Alle anderen zijn ten prooi gevallen aan het gigantische insect dat de planeet in haar greep houdt. Newt wekt in Ripley moederlijke gevoelens en de laatste levert een gevecht op leven en dood om haar te redden.

ALLAN QUATERMAIN LOST CITY OF GOLD

Allan Quatermain and the Lost City of Gold You TubeAllan Quatermain and the Lost City of Gold is een Amerikaanse Avonturenfilm uit 1986 geregisseerd door Gary Nelson. Er waren rollen voor o.a.: Richard Chamberlain,Sharon Stone,James Earl Jones,Henry Silva,Robert Donner.Allan Quatermain en Jesse Huston staan op het punt vanuit Afrika terug te keren naar Amerika.Een dodelijk gewonde man brengt echter nieuws over Allans broer, Robeson,ze vernemen ze dat hij is verdwenen nadat hij het bestaan heeft ontdekt van een fabelachtige schat in de legendarische Stad van Goud midden in de ongerepte jungle.Samen met zijn lieftallige verloofde Jesse, en Umslopogaas en Swarma trekt Allan de jungle in op zoek naar de vreedzame Stad van Goud waar Robeson zou verblijven. Hij ontdekt dat de Stad van Goud , bestuurd wordt door de kwaadaardige Lord Agon, en zijn legioenen van blanke slavinnen. Is dit waar Robeson zijn einde tegemoet zal gaan, of zal Allan er hoogstpersoonlijk een stokje voor steken?

ANN AND DEBBIE

Ann and Debbie tv-film van June Howson, Met: Deborah Kerr, Claire Bloom, Donald Ec: cels e.a. Twee vriendinnen spreken met alkaar af in de hal van het Ritz-hotel in Londen om te praten over een man, die in hun beider leven veel heeft betekent. De een was zijn vrouw, de andere zijn vriendin. Nu hij eenmaal dood is willen ze weten hoe goed ze hem gekend hebben

ANNE TRISTER

Anne Trister Canadese film uit 1986 van Lea Pool. met Marleau Louise en Albane Guilhe. Na de dood van haar vader vertrekt Anne van Zwitserland naar het Canadese Quebec. waar zij haar vriendin Alix treft die samenwoont met een zekere Thomas De vrouwen trekken steeds vaker met elkaar op en gaan uiteindelijk samenwonen. Anne krijgt hier echter problemen mee en trekt de wildernis in.

APOLOGY

Apology. Amerikaanse speelfilm uit 1986 van Robert Bierman. Met: Lesley Arm Warren, Peter Weller e.a. Lily.McGuire opent een telefoonlijn, waarop mensen hun excuses kunnen aanbieden. Het blijkt echter dat ze geheel andere telefoontjes krijgt, zoals bekentenissen m.b.t. incest, verkrachting en moord. Een van haar bellers, de Penisbijter, jaagt op homosexuelen en verminkt zijn slachtoffers. Deze beller smeekt haar om hem bij de politie aan te geven. Zij weigert dit, daar zij alle bellers anonimiteit heeft beloofd. Voor Lilly breken angstaanjagende tijden door.

ASSASSIN

Assassin (1986) Moordmachine, Amerikaanse tv-film van Sandor Stern, met Robert Conrad, Karen Austin, Robert Webber e.a. Bij een poging een geheim rapport te stelen, doodt de ex-geheim agent Colem twee agenten. Hoofd Speciale Zaken Lantz neemt contact op met Cassales en Stanton, die hem mededelen dat Golem een robot is met speciale opdracht politieke moorden uit te voeren. Aangezien Cassales boven aan zijn lijst staat, besluiten zij de robot uit de weg te ruimen

AT CLOSE RANGE

At Close Range You TubeAt Close Range (Onder schot) is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door James Foley, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Bruce Johnston Sr., zijn zoon, en zijn broers;  vormden samen één van de meest beruchte misdaad families in de voorsteden van Philadelphia in de jaren 1970. De titelsong van de film Live to Tell was van Madonna.Er waren rollen voor o.a.:Sean Penn,Christopher Walken,Mary Stuart Masterson,Chris Penn,Millie Perkins. Brad Whitewood jr. (Sean Penn), een luie wat verlegen jongen, brengt zijn tijd door met wat rondlummelen, hasj roken en bier drinken. Hij woont samen met zijn broertje Tommy (Christopher Penn) bij zijn moeder en oma. Brad kent zijn vader alleen van naam, deze is berucht in de hele streek als leider van een dievenbende die met succes rijke boeren van hun geld en machinepark berooft. Op een kwade dag staat Brad senior opeens in de huiskamer van de familie Whitewood. Hij paait zijn oudste zoon met een auto en langzaam maar zeker krijgt ook deze de smaak van het dievenbestaan te pakken. Tot woede van zijn vader wordt hij echter weer op het goede pad geholpen door Terry (Mary Stuart Masterson) een vriendin die samen met hem een nieuw bestaan wil opbouwen.

BACH AND BROCCOLI

Bach and Broccoli (Bach et Bottine) Mooie kinderfilm van André Melanon.
Alleenstaande knorrige veertiger, moet ’n tijdje de elfjarige Maheé Paiement en haar tamme stinkdier huisvesten.

BEATE KLARSFELD STORY THE

Nazi Hunter The Beate Klarsfeld Story You TubeNazi Hunter: The Beate Klarsfeld Story is een waargebeurde Engelse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Michael Lindsay-Hogg.Er waren rollen voor o.a.:Farrah Fawcett,Geraldine Page,Tom Conti. De Duitse journaliste Beate Künzel ontmoette in 1963 in Parijs haar toekomstige echtgenoot de rechtenstudent Serge Klarsfeld, een man van joodse afkomst wiens vader door de nazi’s was vermoord. Vanaf dat moment verdiepte Beate zich in de afschuwelijke geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Samen met Serge houdt ze zich bezig met het opsporen en laten berechten van oorlogsmisdadigers. Opzienbarend waren bijvoorbeeld hun onthullingen over het naziverleden van de Duitse bondskanselier Kiesinger. Dankzij hen werd ook Klaus Barbie, de ‘slager van Lyon’ opgespoord in Bolivia en veroordeeld!

BEEKEEPER THE

The Beekeper You TubeThe Bee Keeper (O Mellissokomos) is een Griekse Drama film uit 1986 geregisseerd door Theo Angelopolous. De film is het tweede deel in een trilogie van min of meer op zichzelf staande films en werd bekroond tijdens het filmfestival van Venetië in 1988 met een Zilveren Leeuw. Er waren rollen voor o.a.: Marcello Mastroianni,Vassia Panagopoulou,Nadia Mourouzi,Serge Reggiani,Jenny Roussea. Na de bruiloft van zijn dochter,zegt de Griekse imker Spyros (Marcello Mastroianni) zijn bestaan als onderwijzer vaarwel, en begint aan een rondreis door een desolaat ogend Griekenland. Een jonge lifter meisje (Nadia Mourouzi) reist met Spyros mee. Op zijn lange reis door Griekenland komt hij weer in aanraking met de wereld die hij was vergeten, en bewijst hij een eer aan de mensen die echt wat voor hem betekend hebben…

BEST OF BOTH WORLDS

Best of Both WorldsT  Anil, een knappe jongeman van Indiase afkomst, is al vanaf zijn prilste jeugd in Canada en de band met de cultuur van zijn ouders en voorouders is erg los geworden. Zijn ouders koesteren echter nog de traditionele opvattingen en regelen voor hem een huwelijk met het Indiase meisje Sharmila.

BIG EASY THE

The Big Easy You TubeThe Big Easy is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Jim McBride. Er waren rollen voor o.a.: Dennis Quaid, Ellen Barkin, Ned Beatty, John Goodman,Lisa Jane Persky. In New Orleans  (The Big Easy) wordt het lijk van een man ontdekt. De onconventionele rechercheur Remy McSwain (Dennis Quad) denkt dat de drugsmaffia er mee te maken heeft en raakt betrokken bij een maffiaoorlog. Hij krijgt te maken met de jonge Anne Osborne (Ellen Barken), een jonge ambtenaar van het Openbaar Ministerie, die de corruptie bij de politie moet onderzoeken. Hoewel zij niets moet hebben van McSwain’s methodes worden de twee onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken…

BIG TROUBLE

Big trouble. Amerikaanse film uit 1986 van John Cassavetes, met Peter Falk, Alan Arkin en Beverly D’Angelo. Verzekeringsagent Hoffman heeft dringend geld nodig om zijn drie zoons te laten studeren. De aantrekkelijke Blanche betrekt hem in complot om haar man uit de weg te ruimen.

BLACK CANNON INCIDENT THE

The Black Cannon Incident (Hei Pao Shi Jian,Het incident van het zwarte kanon), Chinese speelfilm uit 1987 van Huang Jian Xin. Met: Liu Zifeng, Gao Ming, Gerhard Olschewsky e.a. Bij zijn thuiskomst na een werkbezoek aan een fabriek, stuurt ingenieur Zhao een geheimzinnig telegram: Zwart kanon verdwenen, doe onderzoek. Het bedrijfspartijcomité wordt onmiddellijk gealarmeerd en plaatst de auteur van de boodschap onder streng toezicht. Zhao is geen partijlid en katholiek en er zijn meer verzwarende omstandigheden.

BLACK MIC MAC

Black Mic Mac You TubeBlack Mic Mac is een  Franse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Thomas Gilou. Er waren rollen voor o.a.: Jacques Villeret,Isaach De Bankolé,Félicité Wouassi,Khoudia Seye,Cheik Doukouré.De inspecteur van Volksgezondheid Michel Le Gorgues (Jacques Villeret) wil een bouwvallige moskee van zwarte immigranten in Parijs afbreken. Daarmee haalt de controleur zich de woede van de Afrikanen op zijn hals. De bewoners besluiten de hulp in te roepen van de tovenaar Le Marabout (Sotigui Kouyaté). De tovenaar gaat vanuit Afrika met een jet naar Parijs, en ontmoet in het vliegtuig, een andere passagier genaamd Lemi (Isaach De Bankolé), hij hoort dat zijn zwarte magie goed verdient, en verzint hen snode plan om de plaats van Marabut in te nemen. Eenmaal in Parijs aangekomen moet, de bedrieger acteren , dat hij een tovenaar is, en hij moet het probleem van de uitzetting oplossen, zodat Le Gorgues terug zal komen op zijn beslissing.

BLACK MOON RISING

black-moon-rising-you-tubeBlack Moon Rising is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Harley Cokliss en geschreven door John Carpenter. Met o.a: Tommy Lee Jones, Linda Hamilton, Robert Vaughn,Keenan Wynn,Bubba Smith, Richard Jaeckel . De FBI-agent Quint (Tommy Lee Jones) verstopt, tijdens een achtervolging, een gestolen computercassette achter de nummerplaat van een prototype van een nieuwe sportwagen de Black Moon, de snelste auto ter wereld . Ongelukkigerwijze wordt deze auto echter gestolen door Nina (Linda Hamilton), meesterdievegge van een misdaadorganisatie. Quint zet de achtervolging in maar Nina verdwijnt spoorloos, samen met de Black Moon. De gestolen wagen word over gebracht naar een wolkenkrabber met een geheime garage. De misdaadorganisatie wil de Black Moon slijten aan clientèle in het Midden-Oosten. Nina bezwijkt uiteindelijk toch voor de charmes van de onkreukbare Jones, zodat ze nadien nog uitsluitend het rechte pad kiest….

BLIND TRUST

Blind Trust (Canada, 1986). Psychologische misdaadfilm van Yves Simoneau, met Marie Tifo, Pierre Curzi. Tijdens de voorbereidingen op een overval komt het tot een naargeestige confrontatie tussen een misdadiger op leeftijd, zijn zoon en een bizarre dertiger.

BLOOD AND ORCHIDS

Blut und Orchideen Blood and Orchids van Norman Katlov. Met: Kriss Kristoffersen, Jane Alexander, Elizabeth Lindsey, e.a.. De rassenhaat laait op het eiland Hawaii hoog op, wanneer vier autochtone mannen Hester Ashley Murdoch op het strand vinden. Zij is de jonge vrouw van een Amerikaanse marine-officier en ze wordt door haar vermogende moeder gedwongen om tegen de politie te verklaren, dat de vier mannen haar verkracht hebben. Gelukkig is niet iedereen overtuigd van de schuld van de vier mannen

BLOOD TIES

Blood Ties 1986 You TubeBlood Ties ( Il cugino americano) is een Italiaans-Amerikaanse tv-film uit 1986 geregisseerd door Giacomo Battiato.Giuliano Selina is rechter in Palermo, en hij overleefd  ternauwernood een aanslag op zijn leven. De poging om hem van het leven te beroven is niet zo maar. Dat weet hij zelf ook. Hij heeft zich als levenstaak gesteld om de drugsmafia in zijn land aan te pakken.Door zijn werk worden hij en zijn vrouw zwaar bewaakt en wonen zij in een bomvrij appartement. Maar de haat tegen de rechter beperkt zich niet tot Italië. Want in Amerika wonen veel Italianen die hun geluk aan de andere kant van de oceaan beproeven. Een aantal van hen zijn „te veel Amerikaan geworden” en worden in Italië niet meer als echte Italianen gezien. Dat geldt ook voor de jonge Siciliaan Mark Ciuni. Hij is afgestudeerd econoom en gebruikt zijn kennis om fortuin te maken in de handel in zwart geld. Hoewel hij in Amerika woont en werkt, weet hij zich gehinderd door rechter Salina in Palermo. Ciuni verzint een plan waarbij hij de rechter kan benaderen, om hem vervolgens uit te schakelen. Daarbij heeft hij een rol weggelegd voor Julian, de rechters neef. Joe Salina, de vader van Julian, wordt ontvoerd door de handlangers van Ciuni. Hij kan alleen vrij komen als Julian naar Italië gaat en daar indringt in het gezinsleven van rechter Salina. Mark Ciuni heeft alles in zich om het ver te schoppen als maffialeider. Maar op zijn weg naar de top wordt hij gehinderd door twee zwakheden. Hij is verslaafd aan de cocaïne en hij probeert uit alle macht het hart te veroveren van zijn jeugdliefde Caterina, de dochter van een vooraanstaande bankier. Zij is echter gelukkig getrouwd.

BLUE LIGHTNING THE

The blue lightning. Amerikaanse speelfilm uit 1986. Regie: Lee Philips. De geharde avonturier Harry Wingate wordt ingehuurd door een verzamelaar van edelstenen om een kostbare opaal, de Blue lightning, terug te krijgen van de meedogenloze moordenaar Lester Mclnally. Met Harry Wingate, Kate McQueen, Lester Mclnally, e.a.

BORN AMERICAN

Born American You TubeBorn  American (Artic Heat) is een Fins/Amerikaanse actiefilm uit 1986 geregisseerd door Renny Harlin. Er waren rollen voor o.a.: Mike Norris,Steve Durham,David Coburn,Thalmus Rasulala,Albert Salmi. De drie jonge Amerikaanse soldaten Mitch (Steve Durham), K.C. (David Coburn) en Savoy (Mike Norris zoon van Chuck) gaan tijdens hun verlof in de Koude Oorlog op jacht in Lapland. Ze overschrijden dan per ongeluk de grens met Rusland, en denken even snel een paar foto’s te kunnen maken, maar als ze terug willen blijkt dat ze toch niet onopgemerkt zijn gebleven.Ze weten zich nog net op tijd uit de voeten te maken, maar worden uiteindelijk toch gevangen genomen, het Amerikaanse leger moet in actie komen om de drie te bevrijden.

BOY WHO COULD FLY THE

The Boy Who Could Fly You TubeThe Boy Who Could Fly is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Nick Castle.Er waren rollen voor o.a.: Lucy Deakins,Jay Underwood,Bonnie Bedelia,Colleen Dewhurst,Fred Gwynne,Louise Fletcher. Eric Gibb (Jay Underwood) een autistisch jongetje zijn ouders komen beide om bij een vliegtuigongeluk, toen hij vijf jaar was, en na deze gebeurtenis,denkt de jongen dat hij vliegen kan. De buurt ziet hem regelmatig met beide armen als vleugels uitgespreid op de rand van de vensterbank zitten. Alleen zijn alcoholistische voogd zijn oom Hugo Gibb (Fred Gwynne) en het begripvolle, net zelf wees geworden buurmeisje Milly (Lucy Deakins) geloven in Erics vermogen echt van de grond te komen.

B.R.A.T. PATROL THE

The B.R.A.T. Patrol (Walt Disney) In de buurt van een Amerikaanse luchtbasis zijn twee rivaliserende jeugdbenden actief. Toevallig komt de B.R.A.T.-Patrol, een groepje vindingrijke kinderen, op het spoor van een complot om militaire geheimen te stelen.

BROTHERS BY CHOICE

Brothers by Choice Canadese speelfilm uit 1986 van William Fruet

CAN YOU FEEL ME DANCING 

Can You feel me dancing You TubeBroer en zuster Justine en Jason Bateman spelen de hoofdrollen in de film Can You feel me dancing. Het verhaal (geschreven door het echtpaar Hensley) is gebaseerd op het ware leven van Charyl McMannis en Joe Nasser, die beiden een kleine rol spelen. In de film, geeft Justine Bateman (bekend van de tv-serie ‘Family Ties) gestalte aan de 22-jarige blinde Karin Nichols, die zich onafhankelijker wil maken van haar goed bedoelende, maar al te zorgzame familie en vrienden. Sinds haar geboorte wordt haar leven bepaald door haar omgeving. Maar Justine wenst zich bij die afhankelijkheid niet neer te leggen. Ze leert paardrijden, zweefvliegen en schaatsen en als ze bij het deltavliegen in de zee stort wordt ze gered door de jonge landschapsarchitect Richie (Roger Wilson), die verliefd op haar wordt, door hem ontdekt ze het plezier van dansen. Gaandeweg wordt Karin echter steeds zelfstandiger en beseft ze dat ze te afhankelijk van Richie geworden is.

CASEBUSTER

Casebuster Walt Disney Sam, een privé-detective, nodigt zijn kleinkinderen uit om te komen logeren. De kinderen komen in een oud huis terecht waar vreemde dingen gebeuren…

CASE OF DEADLY FORCE

a-case-of-deadly-force-you-tubeA Case Of Deadly Force is een Amerikaanse tv-film uit 1986 geregisseerd door Michael Miller. Met rollen voor o.a. Richard Crenna, John Shea, Lorraine Toussaint. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een advocaat die drie jaar lang een onderzoek deed naar een doofpotaffaire van de politie over een man die ze hadden neergeschoten. In 1975 houden twee undercoveragenten in Boston een blauwe auto in de gaten. De auto werd een dag eerder gebruikt bij een overval. Wanneer James Browden jr. met de auto wegrijdt, wordt hij door de agenten neergeschoten.De twee beweerden dat de man een pistool had, en dat ze schoten uit zelfverdediging. Ook politie-onderzoek wees uit dat het een terechte schietpartij was. De weduwe (Lorraine Toussaint) van de man,wist zeker dat haar man geen wapen droeg, en was vastbesloten om de onschuld van haar man te bewijzen. Ze huurt de voormalige politieagent (Richard Crenna) in, die speciaal voor deze zaak advocaat was geworden, hij weet samen met haar vier zonen (John Shea, Tate Donovan, Tom Isbell & Dylan Baker) de rechtszaak tot een goed einde te brengen, en zorgde er voor dat deze zaak als jurisprudentie voor toekomstige uitspraken kon worden gebruikt.

CHAUFFEUR MY

My chauffeur. Amerikaanse speelfilm uit 1986. De jonge Casey Meadows accepteert, op verzoek van een miljonair en eigenaar van limousines, een baantje als chauffeur. De directeur van het bedrijf geeft hem de meest onmogelijke opdrachten.

CHILD’S CRY

Child’s cry (Noodkreet van een kind) Amerikaanse tv-film van Gilbert Cates met Lindsay Wagner en Peter Coyote, Joanne van Buren, sociaal werkster, krijgt te maken met een seksueel misbruikt kind. Het jongetje weigert de naam van de aanrander te noemen. Joanne vermoedt dat de vader in het geding is, maar ze is onzeker. Haar vermoeden kan zijn veroorzaakt door de verhouding die zij zelf ooit met haar vader had.

CHRISTMAS EVE

Christmas Eve You TubeChristmas Eve (Kerstavond) is een Amerikaanse Televisiefilm uit 1986 geregisseerd door Stuart Cooper, naar een verhaal van Laurence Stallings en Richard Landau. Er waren rollen voor o.a.: Loretta Young,Ron Leibman,Trevor Howard, Arthur Hill,Patrick Cassidy. Als de miljonairesse mrs. Amanda Kingsley (Loretta Young)  die veel doet veel voor de armen en daklozen,weet dat ze ongeneeslijk ziek is,heeft nog slechts één wens: Kerstavond vieren in gezelschap van al haar kleinkinderen, die inmiddels volwassen zijn en in verschillende delen van het land wonen. Haar zoon Andrew (Arthur Hill), is boos als hij hoort dat zij ook zijn kinderen heeft uitgenodigd, met wie hij ruzie heeft. Als iedereen de hoop heeft opgegeven dat de kleinkinderen zullen komen, staan zij plotseling voor de deur.

CHRISTMAS STAR THE

The Christmas Star is een Walt Disneyfilm van Alan Shapiro met Edward Asner, René Auberjonois, Jim Metzier en Susan Tyrell. Horace McNickle weet, verkleed als kerstman, uit de gevangenis te ontsnappen. De politie zit hem op de hielen, maar een groepje kinderen houdt Horace voor de echte kerstman en gaat hem helpen. Hij heeft namelijk plannen voor een overval en de kinderen komen hem daarbij goed van pas…

CLAN OF THE CAVE BEAR THE

The Clan of the Cave Bear You TubeThe Clan of the Cave Bear (De Stam van de Hole Beer) is een Amerikaanse speelfilm uit 1986  geregisseerd door Michael Chapman,gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse roman van Jean M. Auel. De fotografie voor de film was van Jan de Bont.Er waren rollen voor o.a.: Daryl Hannah,Thomas G. Waites,Pamela Reed,John Doolittle,James Remar. In de nadagen van het Neanderthaler Tijdperk  vindt een enorme aardbeving plaats, waardoor het Cro-magnon volk verspreid raakt. Het weeskind Ayla(Daryl Hannah), afstammelinge van dit volk wordt opgenomen in een primitieve volksstam, de stam van de Holebeer.Als Ayla volwassen is geworden heeft ze moeite met de ondergeschikte positie als vrouw binnen een door mannen gedomineerde wereld. Tegen alle verboden en vooroordelen in, breekt ze de regels omdat ze op zoek gaat naar een beter leven voor zichzelf.

CLASSIFIED LOVE

Classified love (De contactadvertentie) is een  Amerikaanse speelfilm uit 1986 van Don Taylor naar de gelijknamige roman van Sherri Foxman. Kale Harris en Pete Newly werken beiden op hetzelfde reclamebureau. Ze gaan echter zo op in hun werk dat ze geen tijd hebben voor hun privéleven en besluiten een contactadvertentie te plaatsen. Met: Michael McKean. Stephanie Faracy, Dinah Manoff

CLOCKWISE

Clockwise You TubeClockwise (In Letzter Sekunde) is een Engelse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Christopher Morahan. Er waren rollen voor o.a.: John Cleese,Alison Steadman,Penelope Wilton,Stephen Moore,Joan Hickson. Brian Stimpson regeert zijn school met ijzeren vuist en militaire precisie. Vanuit zijn directiekamer houdt hij het hele schoolcomplex scherp in de gaten en wie de regels overtreedt wordt onmiddellijk via de geluidsinstallatie tot de orde geroepen.Op een dag moet de starre bovenmeester naar de jaarvergadering van schoolhoofden.Om drie uur wordt hij tijdens de plechtige installatie in Norwich verwacht om klokslag vijf zijn speech te houden. Stimpson, een carrièremaker van het eerste uur, verlaat klokke tien de school om de trein van 10.20 uur naar Norwich te nemen. Door een vergissing vertrekt de trein zonder hem. Stimpson laat zich niet weerhouden en duikt het passerende autootje van een leerlinge in, richting Norwich. Tot dan toe lijkt alles goed te gaan,maar Stimpson begaat de vergissing van zijn leven door een kortere weg door de Engelse akkers te nemen. Dan begint het er naar uit te zien, dat hij Norwich die dag zeker niet zal halen. Op het moment dat Stimpson zijn horloge in de badkamer van een broederklooster laat liggen weten we: die man is verloren, en van zijn belangrijke speech komt, na alle doorstane emoties, niets meer terecht.

COBRA

Cobra You TubeCobra is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door George Pan Cosmatos. De film werd genomineerd voor zes Razzie Awards. Er waren rollen voor o.a.: Sylvester Stallone,Brigitte Nielsen,Reni Santoni, Andrew Robinson,Lee Garlington,Brian Thompson. Mario Cobretti, Alias De Cobra (Sylvester Stallone), is een geharde detective die wordt ingezet als niets meer helpt. Hij komt op het spoor van de geheimzinnige, zeer gewelddadige sekte van The Night Slasher, zij plegen moorden door de hele stad ,en slachten mensen af als als beesten. Cobra ontdekt dat die Night Slasher eigenlijk een groep getrainde huurmoordenaars is, die banden met de politie heeft. Om zijn missie te volbrengen zal hij in z’n eentje te werk moeten gaan.

COLOR OF MONEY THE

The Color of Money  Amerikaanse film uit 1986 van Martin Scorsese. Fast Eddie Felson, een biljarter op zijn retour (Paul Newman), leidt een jong talent op (Torn Cruise).

COMBAT ACADEMY

Combat Academy You TubeCombat Academy (Combat High) is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Neal Israël. Er waren rollen voor o.a.: Keith Gordon,Wally Ward,George Clooney,Dana Hill,Robert Culp. Max Mendelsson (Keith Gordon) en Perry Barnett (Wally Ward), twee schoolvrienden, doen niets liever dan grappen uithalen en mensen in de maling nemen. Dit loopt uit de hand, want ze moeten voor de rechter verschijnen, die stuurt ze voor een jaar naar de militaire academie Kirkland. Ze zullen daar deelnemen aan een overheidsprogramma om jeugdige delinquenten weer op het rechte pad te krijgen. De machthebbers op de academie zijn bepaald niet blij met de nieuwe rekruten. Ze vrezen dat de jongens het imago van Kirkland zullen besmeuren, omdat het programma veranderd is.

CRIMES OF THE HEART

Crimes of The Heart You TubeCrimes of The Heart is een Amerikaanse psychologische tragikomedie uit 1986 geregisseerd door Bruce Beresford, gebaseerd op een toneelstuk van Beth Henley. Er waren rollen voor o.a.: Diane Keaton,Jessica Lange,Sissy Spacek,Sam Shepard,Tess Harper. Drie zussen met een heel verschillend karakter, maar eenzelfde excentrieke reputatie, ontmoeten elkaar voor het eerst sinds lange tijd. De aanleiding tot de reünie is het feit dat de jongste van de drie, het frêle kindvrouwtje Babe (Sissy Spacek), net haar betuttelende echtgenoot heeft neergeschoten. Nummer twee, de romantische Lenny (Diana Keaton), vreest een oude vrijster te worden en de derde Meg (Jessica Lange) is een derderangs actrice die net een zenuwinzinking achter de rug heeft. Ze praten, drinken, huilen, lachen en vragen zich af waarom hun moeder zich destijds met de kat heeft opgehangen.

CRITTERS

Critters In Kansas landen op een afgelegen boerderij geheimzinnige buitenaardse schepsels die uit een galactische gevangenis zijn ontsnapt. De vreetzuchtige monstertjes vallen alles aan wat ze op hun weg tegenkomen

CROCODILE DUNDEE

Crocodile Dundee You TubeCrocodile Dundee is een Australische speelfilm uit 1986 geregisseerd door Peter Faiman. Er waren rollen voor o.a.:Paul Hogan,Linda Kozlowski,John Meillon,Mark Blum,Michael Lombard. Mick ‘Crocodile’ Dundee is een ruige Australische avonturier, die zijn geld verdient met de jacht op krokodillen. Op een expeditie bijt een krokodil bijna zijn been af. Hij weet na twee weken en zwaar gewond de bewoonde wereld te bereiken, een heldendaad, die ook niet onopgemerkt is gebleven door de Amerikaanse journaliste Sue Charlton. Ze gaat in de Australische binnenlanden op zoek naar de plaatselijke held, en het blijkt zo’n aantrekkelijk type te zijn dat ze hem mee vraagt voor een bezoek aan New York.   Ze krijgt meer dan alleen een verhaal wanneer Mick het ‘wonder van down-under’ de Big Apple tot zijn territorium maakt.

DEADLY FRIEND

Deadly Friend You TubeDeadly Friend is een Amerikaanse horrorfilm uit 1986 geregisseerd door Wes Craven. Er waren rollen voor o.a.: Matthew Laborteaux,Kristy Swanson,Anne Twomey,Michael Sharrett,Richard Marcus. Paul Conway (Matthew Laborteaux) is een 15-jarig wonderkind. In tegenstelling tot andere jongens van zijn leeftijd houdt Paul zich bezig met wetenschap en heeft zelfs een briljant onderzoek gedaan naar de menselijke hersenen. Zijn enige vriend is de robot Bee Bee, die hij zelf gemaakt heeft. Dan wordt Paul verliefd op zijn nieuwe buurmeisje Samantha (Kristy Swanson). Zij valt bij een schermutseling met haar vader van de trap en komt om het leven. Paul probeert haar weer tot leven te wekken door de hersenen van zijn robot bij haar te inplanteren. Het experiment lukt, maar Sam blijkt veranderd te zijn in een moordzuchtig type….

DOWN AND OUT IN BEVERLY HILLS

Down and out in Beverly Hills, Amerikaanse speelfilm uit 1986 van Paul Mazursky. Met: Nick Nolte, Richard Dreyfuss, Bette Midler, e.a.  Dave Whiteman (Richard Dreyfuss) is rijk geworden met het verkopen van metalen kleerhangers. In zijn riante villa leidt hij het lege bestaan van een ‘nouveau riche’, samen met zijn vrouw Barbara (Bette Midler) en hun twee kinderen. Barbara vult haar dagen met yoga, goeroe’s en gezondheidsvoedsel. Dochter Jenny is bezeten door sex en haar slanke lijn. Zoon Mark is een videofreak, die maar niet kan beslissen of hij nu wel of niet liever een meisje zou zijn. De hond Matisse moet regelmatig naar de dierenpsychiater. Op een dag wordt het leventje van de familie Whiteman wreed verstoord door de komst van de landloper Jerry (Nick Nolte)…

DOWN BY LAW

Down by law. Am. speelfilm uit 1986 van Jim Jarmusch. Met: Torn Waits, John Lurie, Roberto Beningni e.a. Zack en Jack belanden in de cel en krijgen gezelschap van een Italiaanse toerist. Na de nodige grappen, besluiten zij een ontsnappingsplan te maken. Alles verloopt echter niet naar wens.

DUET FOR ONE

Duet for one. (1986-USA) Melodrama van Andrei Kontschalovski. Julie Andrews speelt een beroemd violiste die ontdekt dat ze aan multiple sclerose lijdt. Ook met Alan Bates, Max von Sydow.

EASY PREY

Easy prey. Amerikaanse tv-film uit 1986 van Sandor Stern. Met: Gerald McRaney, Shawnee Smith, Sean McCann, Susan Hogan, Kate Lynch, Barry Flatman, Neil Clifford, Jessica Steen e.a. De politie ondervraagt de knappe, naïeve 16-jarige Tina Marie Risico over de verschrikkelijke dingen die haar de laatste dagen zijn overkomen. Zij werd verkracht en meegesleept door de door de FBI gezochte Christopher Bernard Wilder. De politie geloofde niet meteen in een ontvoering. Intussen werd Tina door de maniak zelfs verplicht medeplichtig te zijn aan nieuwe ontvoeringen en verkrachtingen.

EXTREMITIES

Extremities, Amerikaanse speelfilm. Marjorie’s leven raakt totaal in de war wanneer ze ternauwernood ontsnapt aan een onbekende verkrachter, die er echter wel met haar portefeuille vandoor gaat. Op een kwade dag staat hij weer voor haar deur. Marjorie is vastbesloten terug te vechten

FERRIS BUELLER’S DAY OFF

Ferris Bueller_s Day Off You TubeFerris Bueller’s Day Off  (De grote spijbelaar) is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door John Huhges. Er waren rollen voor o.a.: Matthew Broderick,Alan Ruck, Mia Sara,Jeffrey Jones, Jennifer Grey. De 17-jarige scholier Ferris Bueller besluit een dagje vrij van school te nemen, en zijn zwaarmoedige vriend Cameron Frye een vrolijke dag te bezorgen, onder andere met behulp van de peperdure en zeldzame Ferrari 250 GT van Camerons vader. Met grote creativiteit leidt Ferris zowel zijn ouders als de schooldirecteur Ed Rooney om de tuin. Slim maakt hij gebruik van een ingenieuze constructie met telefoonbeantwoorders, een computer en een Paspop. Zo weet hij ook voor zijn vriendin Sloane Peterson een smoes te verzinnen die haar voor een dag van haar schoolverplichtingen ontslaat. Slechts de schooldirecteur begrijpt hoe de vork in de steel zit. Terwijl de scholieren feestvieren rust op hem de moeilijk en ondankbare taak het bedrog van Ferris te ontmaskeren…..

FINE MESS A

a-fine-mess-you-tubeA Fine Mess (Een Mooie Troep) is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door  Blake Edwards. Met rollen voor o.a. Ted Danson, Howie Mandel, Richard Mulligan, Stuart Margolin, Maria Conchita Alonso. De acteur Spence Holden (Ted Danson) is bezig met het opnemen van een nieuwe film op een paardenrenbaan. Daar ziet hij twee stuntelend schurken, genaamd Turnip (Richard Mulligan) en Binky (Stuart Margolin) , die bezig zijn om een racepaard doping toe te dienen. Holden ziet hierin een gouden kans om veel geld te verdienen en belt onmiddellijk zijn hamburgers verkopende maatje Dennis Powell (Howie Mandel) om snel geld te lenen.  Ze winnen 10.000 dollar door op het paard speedy te gokken, maar dat geld raken ze per ongeluk op een veiling kwijt aan een dure pianola. Via dat instrument komen de charmante maatjes aan fraai maar niet altijd even betrouwbaar gezelschap….

FLIGHT OF THE SPRUCE GOOSE

Flight of the Spruce Goose (1986) Melodrama ion Majewski over een arme jongen die verliefd wordt op een rijk meisje.  Zij is niet verliefd, maar droomt er van filmster te worden. Met: Dan O’Shea.

FLORIDA STRAITS

Florida Straits is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Mike Hodges. Er waren rollen voor o.a.: Raul Julia,Fred Ward,Daniel Jenkins,Jaime Sanchez,Victor Argo,Antonio Fargas. Na twintig jaar gevangen te hebben gezeten in een Cubaanse gevangenis, besluit Carlos om te ontsnappen. Redenen zijn dat hij zijn geliefde Carmen terug wil zien en verder wil hij het goud ter waarde, van twee miljoen dollar dat hij jaren geleden verstopte, terughebben. Samen met twee niets wetende medegevangenen gaat Carlos er vandoor. Ze moeten een barre tocht door de jungles, wateren en bergen van Cuba doorstaan. Maar alsof dat nog niet genoeg is, krijgen ze ook nog te maken met de meest beruchte en gevaarlijke bandiet aller tijden: El Gato Negro.

FOREIGN BODY

Foreign body. Engelse speelfilm. – Ram werkt ’s nachts als receptionist in een hotel in Calcutta. Als hij ontslagen wordt gaat hij op zoek naar een andere baan. Hij komt uiteindelijk bij zijn neef I.Q. Patel in Londen terecht. I.Q. heeft grootse plannen met Ram als hij ontdekt dat zijn neef over een fotografisch geheugen beschikt. Op een dag weet Ram het leven van Susan Partridge te redden

FRÄULEIN VON DAMALS DIE

Die Fraäulein von damals is een West-Duitse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Dietrich Hang. Er waren rollen voor o.a.: Horst Buchholz,Doris Kunstmann,Judy Winter,Karin Baal.Peter Warren, een Amerikaanse germanist keert samen met Herman-Hesse-kenner na 25 jaar terug naar Hamburg, om daar een Hesse-symposium bij te wonen. Destijds had Warren goede contacten gehad met enkele Hamburgse dames. Aan zes van die vriendinnen heeft hij goede bijzondere herinneringen overgehouden. Vooral Mimi, die toen als journaliste bij “Der Spiegel” werkte, zou hij graag nog eens terugzien. Maar zijn terugkeer in Hamburg gaat ook niet aan andere dames onopgemerkt voorbij.

FUZZBUCKET

Fuzzbucket (De onzichtbare vriend), Amerikaanse Walt Disney  tv-film van Mick Garris. Met: Chris Herbert, Robyn Lively, Joe Ragalbuto e.a. De 12-jarige Mickey Gerber heeft het niet gemakkelijk. Zijn ouders maken ruzie en ook met zijn zus kan hij niet opschieten. Gelukkig heeft hij Fuzzbucket, zijn onzichtbare vriend..;.

GAMBIT

gambit-you-tubeGambit is een Duitse thriller geregisseerd door Peter F. Bringmann. Met o.a. Despina Pajanou, Rolf Zacher, Heinz Bennent, Max Tidof en Dominic Raacke. Tijdens een werkbezoek aan Marokko komt de alom gerespecteerde atoomfysicus Ott, in een bordeel in Marrakech onder uiterst curieuze omstandigheden om het leven. Tegelijkertijd ontvangt de regering in Bonn de eerste van een serie dreigbrieven ondertekend door een onbekende organisatie, die zichzelf ODIN noemt. Een bedrag van één miljard Mark in goud moet er op tafel komen, wil de Bondsrepubliek zich een catastrofe in een kerncentrale besparen. Dat is het begin van een serie verwikkelingen, waarbij moord en doodslag aan de orde van de dag zijn…

GELD ODER LEBER

Geld oder Leber You TubeGeld oder Leber is een West-Duitse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Dieter Pröttel.  Er waren rollen voor o.a.: Mike Krüger,Ursela Monn,Falco, Werner Kreindl,Raimund Harmstorf. Het immer in geldnood verkerende paar Mike (Mike Krüger) en Susanne (Ursela Monn) beraamt een bankoverval. Die amateuristische poging loopt mis, maar kort daarop vallen de beiden waardevolle stenen in de schoot. Waarop de politie meer dan gewone belangstelling voor ze krijgt. Ze verstoppen de steentjes in een diepvriesgans. En uitgerekend die gans wordt even later verkocht. De klantenlijst te pakken krijgen is nóg een kleinigheidje voor Mike. Maar dan begint de jacht op de gevulde gans, waarbij de criminelen in contact komen met diverse vreemde personen, waaronder de schlagerzanger Falco.

GIRL WHO SPELLED FREEDOM THE

The girl who spelled freedom, Amerikaanse Walt Disney tv-film uit 1986 van Simon Wlncer. De familie Trash besluit een vluchtelingengezin uit Cambodja op te nemen. Vervolgens groeien de twee totaal verschillende gezinnen langzaam naar elkaar toe

GOD’S OUTLAW

God’s outlaw (GB 1986) Regie Tony Tew, met Keith Barron en Roger Rees. Engelsman veroorzaakt tumult als hij kritiek levert op de kerk en de bijbel wil vertalen.

GOTHIC

Gothic You TubeGothic is een Engelse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Ken Russell.De filmgaat over het ontstaan van de roman de ‘Frankenstein, or the Modern Prometheus’. Er waren rollen voor o.a.: Gabriel Byrne,Julian Sands,Natasha Richardson,Myriam Cyr,Timothy Spall. In de zomer van 1816 reisde de Britse schrijver Lord Byron die op de vlucht was voor zijn verloofde in Engelandnaar het Meer van Genève waar hij enkele maanden zou doorbrengen in Maison Chapuis in de villa Diodati, bij zijn vrienden Percy Shelley (de dichter) en diens vriendin Mary Wollstonecraft In de nacht van 15 op 16 juni brak in het Zwitserse berglandschap een hevig onweer los. Byron las voor uit de gedichten van Coleridge en later op de avond vertelden de aanwezigen elkaar spookverhalen. Er schijnt ook opium gerookt te zijn en punch en cognac gedronken. In ieder geval gaf Byron plotseling een hevige kreet, sprong overeind, staarde naar Mary Wollstonecraft en wees naar haar borsten. Op de plaats waar haar tepels dienden te zitten staarden twee vurig brandende ogen de Britse dichter aan. Geheel overstuur stoof Byron als door de duivel gebeten de zitkamer uit. De volgende dag spraken allen af binnen een maand een mooie griezelroman te schrijven. Dat de beste moge winnen. Byron en Shelley verlieten hun vriendin voor een dagenlange bergwandeling, maar Mary Wollstonecraft nam de uitdaging serieus en zette zich in haar schrijfkamer meteen aan de roman die wereldberoemd zou worden: ‘Frankenstein, or the Modern Prometheus’.

HAUNTED HONEYMOON

Haunted Honeymoon You TubeHaunted Honeymoon is een Amerikaanse horrorfilm uit 1986 geregisseerd door Gene Wilder. Er waren rollen voor o.a.: Gene Wilder,Gilda Radner, Dom DeLuise,Paul L. Smith,Jonathan Pryce. Larry Abbot (Gene Wilder) is een hoorspelacteur die nogal schrikachtig is en snel van slag raakt van zulke gewone dingen als de winden stormgeluiden in de hoorspelen die hij speelt. Zijn oom Paul, een psychiater, weet daar wel een remedie op: hij moet zich (bijna) doodschrikken. Dat kan dan het beste gebeuren tijdens een familiereünie in het kasteel van zijn oudtante Kate (Dom DeLuise), waar hij zal trouwen met Vickie Pearle (Gilda Radner). Wat Larry en Vickie niet weten is dat Larry de enige erfgenaam van tante is en de rest van de familie er alle belang bij heeft dat hij zich echt doodschrikt. Iedereen blijkt dan ook in het complot te zitten, dat leidt tot een serie griezelige gebeurtenissen en het is nog maar de vraag of Larry en Vickie de trouwplechtigheid halen.

HEARTBREAK RIDGE

Heartbreak Ridge Amerikaanse film uit 1986 van Clint Eastwood. Eastwood speelt een harde onderofficier die een aantal ongedisciplineerde soldaten tot degelijk functionerende vechtmachines moet omvormen.

HELP WANTED : KIDS

Help Wanted: Kids Walt Disney Tom Burke krijgt een nieuwe baan, waardoor hij en zijn vrouw Lisa moeten verhuizen. Zijn nieuwe werkgever vindt het belangrijk dat zijn personeel kinderen heeft. Die hebben Torn en Lisa niet, maar daar is wel iets op te vinden..

HIGH PRICE OF PASSION

the-high-price-of-passion-you-tubeThe High Price of Passion (De prijs van de hartstocht,Passie heeft zijn prijs) is een Amerikaanse film uit 1986 gebaseerd op ware gebeurtenissen. De film werd geregisseerd door Larry Elikann. Met rollen voor o.a. Richard Crenna, Karen Young, Sean McCann, Terry Tweed, Steven Flynn, Jim Dearden, Richard Monette, Samantha Langevin. De 21-jarige Robin Benedict is een aantrekkelijke jonge vrouw die nogal wat eisen aan het leven stelt,die handen vol geld kosten. Heel wat mannen zijn dan ook bereid haar daarvan te voorzien als betaling voor zekere diensten. Voor haar is ook William Douglas, professor in de biologie, niet meer dan een klant, maar bij Douglas is de hartstocht ontbrand. Hij gaat tot het uiterste om haar in zijn leven te houden, hij verduisterd geld van fondsen, en geeft haar een baan aan de universiteit waar ze niet voor gekwalificeerd is. Robin besluit uiteindelijk haar baan als prostituee op te geven, maar Douglas kan haar niet met rust kan laten…..

HIGHLANDER

Highlander. Engelse speelfilm uit 1986 van Russell Mulcahy. Met: Christopher Lambert, Scan Connery, Clancy Brown e.a. In een Newyorkse parkeergarage wordt antiekhandelaar Conner MacLeod door een vreemde figuur aangevallen. MacLeod onthoofdt zijn tegenstander en wordt gearresteerd. Gerechtelijk onderzoeker Brenda Wyatt volgt hem na zijn vrijlating en is getuige van een nieuwe aanval.

HITCHER THE

The Hitcher You TubeThe Hitcher (De lifter,Der Highway-Killer) is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Robert Harmon.Er waren rollen voor o.a.: Rutger Hauer,C. Thomas Howell,Jennifer Jason Leigh, Jeffrey DeMunn,Billy Green Bush. John Ryder (Rutger Hauer) duikt vroeg in de ochtend duikt op langs een weg in de woestijn en houdt een auto aan. In die auto, zit een jongeman Jim Halsey (Thomas Howell) die eigenlijk nooit lifters meeneemt, maar hij barst van de slaap dus is de lifter een welkome afleiding. Totdat deze zijn mes trekt: John verklaart dat de vorige automobilist die hem een lift gegeven heeft het voortaan zonder armen, benen en hoofd zal moeten stellen. Bij  Jim (C. Thomas Howell) komt het echter niet zo ver. Omdat het portier naast Ryder niet goed gesloten is weet Jim hem de auto uit te slingeren. Daarmee is hij echter nog niet van de bloed-beluste psychopaat af,die een spoor van doden achterlaat in zijn jacht op Jim, en na verloop van tijd wordt Jim zelfs voor de moordenaar aangezien….

HOOSIERS

Hoosiers You TubeHoosiers (Hoosiers Best Shot,Freiwurf) is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door David Anspaugh, gebaseerd op een waargebeurd verhaal van het basketbalteam the Milan Indians van Milan High School dat in 1954 de staat kampioenschap van Indiana won.Er waren rollen voor o.a.:  Gene Hackman, Barbara Hershey, Dennis Hopper, Sheb Wooley en Fern Parsons.Norman Dale (Gene Hackman) is een basketbalcoach, die aan lager wal is geraakt en, daardoor wordt gedwongen om een middelbare school team van Hickory in Indiana klaar te stomen voor de Indiana State Championship. Hij wordt bijgestaan door Shooter (Dennis Hopper), de plaatselijke dronkenlap van het dorp, en Myra (Barbara Hershey), een sympathieke lerares. Samen winnen ze het respect en vertrouwen van het team, maar de strijd is dan nog maar voor de helft gestreden. In een wereld waar dorpsteams zich ontpoppen tot aartsrivalen, kan een outsider de trots van een hele provincie opwekken.

HOWARD THE DUCK

Howard the Duck – (1986-USA) Stripfiguur wordt naar de Aarde geschoten en landt op een bar in Cleveland. Mensen vindt hij maar niks, behalve die ene zangeres. Fantasy van Willard Huyck met Lea Thompson.

IMAGEMAKER THE

The imagemaker, Amerikaanse speelfilm uit 1986 van Hal Weiner. Met: Michael Nouri, Anne Towny, Jesslca Harper e.a. Roger Blackwell is een Public-relatiohsman, die goed is in zijn vak. Hij is het dan ook die de president heeft gemaakt. Maar hij krijgt stevige kritiek van televisiepresentatrice Mollie Granger en dus wil hij met zijn partner Brian een eigen tv-programma.

I-MAN

I-Man is een Amerikaanse Walt Disney speelfilm uit 1986 geregisseerd door Corey Allen. Er waren rollen voor o.a.: Scott Bakula,Ellen Bry,Joey Cramer,John Bloom,John Anderson. Jeffrey Wilder leidt een gewoon leven als vrachtwagenchauffeur en zorgt zo goed mogelijk voor zijn 12-jarig zoontje Eric. Op een dag redt Jeffrey de bestuurder van een andere vrachtwagen die bij een ongeluk betrokken is en komt daardoor in een gaswolk terecht. Als de tank van de auto ontploft loopt Jeffrey ernstige brandwonden op. Tot grote verbazing van iedereen genezen die brandwonden echter binnen luttele seconden. Het gas, heeft Jeffrey onverwoestbaar gemaakt. De regering hoort van dit voorval en biedt Jeffrey bescherming aan tegen al diegenen die profijt willen halen uit zijn ongewone kracht. Als tegenprestatie moet Jeffrey een haast onmogelijke missie tot een goed einde brengen: hij moet een laserwapen stelen uit de handen van Oliver Holbrook, een gewetenloze schurk die er op uit is de wereld te vernietigen.

JUMPIN’ JACK FLASH 

Jumpin' Jack Flash You TubeIn Jumpin’ Jack Flash speelt Whoopi  Terry Doolittle en is computerexpert bij een grote bank, en heeft contact met cliënten over de hele wereld. Na werktijd krijgt ze een alarmerende e-mail van iemand die zichzelf Jumpin’ Jack Flash noemt, de titel van een liedje van de Rolling Stones. Hij blijkt een Britse geheim agent die uit Rusland wil ontsnappen. Whoopi besluit zijn helpende hand te worden en krijgt allerlei contraspionagediensten achter zich aan. Daardoor belandt ze in de meest krankzinnige situaties. Deze film was het Hollywooddebuut van  Jeroen Krabbé. Regisseur Marshall maakte later films als Big en Awakenings .Jumpin’ Jack Flash is het debuut van Whoopi Goldberg in een komedie. Een genre waarin zij daarna nog veel vaker te zien is.

JUST US

Just Us, Amerikaanse speelfilm van Gordon Glenn. Met: Scott Burgess, Catherine McClements. Jessica Taylor, een jonge journaliste, krijgt opdracht een verhaal te schrijven over het hervormingsprogramma in een gevangenis voor zwaargestraften. Daar ontmoet ze Billy, hij is al vanaf z’n 9e jaar opgesloten. Jessica wordt hopeloos verliefd. Hun beider leven, ondanks tegenstand van familie, vrienden en gevangenisbewaarders begint ze een dappere strijd met de autoriteiten

KATE’S SECRET

Kate’s Secret (1986-USA)  Kate Stark leidt voor het oog van de buitenwereld een gelukkig leven met haar man en dochter. Maar ze draagt een geheim met zich mee: Kate is het slachtoffer van bulimia nervosa oftewel eetverslaving.

LABYRINTH

Labyrinth You TubeLabyrinth is een Amerikaanse fantasy-film uit 1986 geregisseerd door Jim Henson, naar een script van Terry Jones. David Bowie speelt één van de hoofdrollen en schreef ook de muziek en vijf songs voor de film. Er waren rollen voor o.a.: David Bowie,Jennifer Connelly,Toby Froud,Shelley Thompson. De jonge Sarah (Jennifer Connelly) heeft ‘danig de pest aan haar kleine babybroertje Toby. Die is ervoor verantwoordelijk dat zij regelmatig een avond op moet passen.Wanneer tijdens zon verknalde avond het geblaat van het jeugdige mormel de spuigaten uitloopt, fantaseert Sarah dat de schreeuwlelijk in één klap van de aardbodem verdwenen is, en dat gebeurt dan ook. De Goblin-koning Jareth (David Bowie) ontvoert Toby en neemt hem mee naar zijn paleis dat door een zeer complex labyrint omgeven is.De schrik is groot en Sarah komt tot bezinning en ze wil nog maar één ding: Toby redden uit de handen van deze engerd. Sarah krijgt dertien uur de tijd om Toby te vinden in het bizarre doolhof van koning Jareth, lukt dit niet dan zal Toby voor altijd in een dwerg veranderen…..

LAS VEGAS WEEKEND

Las Vegas Weekend (Ein Wochenende in Las Vegas) is een Amerikaanse komedie uit 1986 van Dale Trevillion met Barry Hickey, Joce Damon, Macka Foley, Vicki Benson, Kimberlee Kaiser, e.a. De held van deze komedie is een student aan de universiteit van Los Angeles, met als studierichting: Computerwetenschap. Zijn grootste hobby is Black Jack. Hij heeft met behulp van de computer een systeem ontwikkelt, dat succes bij dit spel garandeert. Als zijn mede-studenten hierachter komen, bestoken zij hem om in Las Vegas een praktijktest te doen. Hier aangekomen blijkt het systeem ‘ prima te werken, en zo blijft het niet uit, dat de gekste typen zich bij hem aansluiten….

LEGAL EAGLES

Legal Eagles You TubeLegal Eagles is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Ivan Reitman, gebaseerd op het Rothko-schandaal en Cukor’s ‘Adam’s Rib’ geïnspireerde romantische whodunit. Er waren rollen voor o.a.: Robert Redford,Debra Winger,Daryl Hannah,Brian Dennehy,Terence Stamp. Torn Logan (Robert Redford ), een succesvolle hulpofficier van justitie in New York. Zijn carrière komt ernstig in gevaar als hij zich door Laura Kelly (Debra Winger), een gehaaide advocate, laat dwingen om een cliënte Chelsey Deardon (Daryl Hannah) van haar te helpen. Zij is de dochter van  een befaamd kunstenaar die twintig jaar eerder bij een vreemde brand het leven verloor. Zijn schilderijen leken te zijn vervalst, maar wanneer Hannah er eentje op het spoor is gekomen, wordt een oude zaak weer uit de lade met stoffige dossiers gehaald, en dan ontvouwt zich een geheimzinnige zaak….

LIGHTNING – THE WHITE STALLION

Lightning – The white stadion. Amerikaanse speelfilm uit 1986 van William A. Levey met Mickey Rooney, Isabell Lorca, Billy Wesley, e.a. Wanneer Barney Ingram in zijn geboortestad terugkomt ontdekt hij dat zijn trotste bezit, een volbloedhengst, verdwenen is…

LITTLE SHOP OF HORRORS

Little shop of horrors. Amerikaanse musical uit 1986 van Frank Oz. Met: Riek Moranis e.a. De bloemen- en plantenzaak van Mushnik is de meest verwaarloosde winkel in de omgeving. Op een dag steekt echter een vreemd plantje zijn kop op, en mensen komer er in drommen naar kijken. Dan zet het plantje het echter op een groeien. Bron: Naar de roman van Roger Corman.

LOVE WITH A PERFECT STRANGER

Love with a perfect stranger (Verliefd op een wildvreemde)Engelse speelfilm uit 1986 naar de roman van Pamela Wallace. Regie: Charlotte Blngham en Terence Brady. Met: Marilu Henner, Daniël Massey, Sky Dumont e.a. Victoria Ducane runt een succesrijke keten van modehuizen in Amerika. Zij voelt zich schuldig aan de dood van haar man, die overleden is aan een hartaanval. Tijdens een treinreis naar Florence, ontmoet zij twee interessante mannen, een beminnelijke fransman en .een geheimzinnige engelsman…

LOW BLOW

Low blow. Amerikaanse actiefilm uit 1986 van Frank Harris. In de buitenwijken van San Francisco is een moordenaar aan het werk. Hij bedient zich van een uniek wapen: zijn hersenen. Daarmee is de moordenaar dodelijker dan met behulp van echte wapens. Een dochter van een rijke industrieel lijkt het volgende slachtoffer van de moordenaar, maar de zakenman laat het daar niet bij zitten en gaat op jacht naar de moordenaar

MARIA STUART

Maria Stuart Televisiefilm met Daniela Ziegler, Anja Kruse, Dietrich Mattausch e.a. Regie: Heinz Schirk. Film over de machtsstrijd, zowel politiek als gevoelsmatig, tussen de vroegere koninginnen van Schotland en Engeland: Maria en Elisabeth.

MIRACLES

Miracles You TubeMiracles is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Jim Kouf. Er waren rollen voor o.a.: Tom Conti,Teri Garr,Paul Rodriguez,Christopher Lloyd,Adalberto Martinez. In New York besluiten het doktersechtpaar Roger (Tom Conti) en Jean (Teri Garr) een punt achter hun huwelijk te zetten. Nadat ze hun scheidingspapieren hebben getekend, worden ze op weg naar huis gegijzeld door de bankrover Juan (Paul Rodriguez). Ze worden gedwongen met hem te ontsnappen in een vliegtuig. Vlakbij de Mexicaanse grens wordt het vliegtuig neergeschoten en worden Jean en Roger vastgenomen als zijnde smokkelaars. Ze weten weg te komen en raken elkaar uiteindelijk kwijt. Zullen ze elkaar ooit nog terugvinden?

MONEY PIT THE

the-money-pit-you-tubeThe Money Pit (Geschenkt ist noch zu teuer) is een Amerikaanse film uit 1986 geregisseerd door Richard Benjamin en geproduceerd door Steven Spielberg. De film is een re-make van de klassieke verbouwingskomedie ‘Mr. Blandings Builds His Dreamhouse uit 1948. Er waren rollen voor o.a.: Tom Hanks, Walter Fielding, Shelley Long, Anna Crowley, Alexander Godunov. De advocaat Walter (Tom Hanks) en de violiste Anna Crowley  (Shelley Long) zoeken een huis. Zij wonen’ tijdelijk in het appartement van Anna’s ex-vriendje, maar deze is op weg naar huis, dus moet er een ander onderkomen gevonden worden. Via Estelle een bevriende makelaar denken ze het huis van hun dromen te kopen op het chique Long Island. Het moet enigzins opgeknapt worden maar dat kan want de prijs is erg aantrekkelijk. Maar helaas, al bij de eerste schreden in het pand, stort het stukje bij beetje in. Ondanks de restauratie en de jaloezie op gemeenschappelijke vriend Max “Maestro” Beissart (Alexander Godunov) , proberen ze hun relatie in stand te houden….

MRS. DELAFIELD WANTS TO MARRY

Mrs. Delafield wants to marry (Mevr. Delafield wil trouwen) is een Amerikaanse televisiefilm van George Schaeffer..Met in de hoofdrollen Katharine Hepburn en Harold Gould. Mrs. Delafield wordt verliefd op haar dokter. Maar haar volwassen kinderen zijn het er niet mee eens en proberen de relatie de vernietigen

NEWS AT ELEVEN

news-at-elevenyou-tubeNews at Eleven (Het nieuws van elf uur) is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Mike Robbe. Met rollen voor o.a. Martin Sheen, Peter Riegert, Barbara Babcock, Sheree J. Wilson, Shirley Penny. Frank Kenley (Martin Sheen) is eindredacteur bij een TV-station in San Diego. Hij staat bekend om zijn integriteit en vakbekwaamheid. Nadat hij een reportage heeft laten uitzenden over een seksuele verhouding tussen een leraar en een studente, raakt hij betrokken bij een grote discussie in de media. Zijn hoofdredacteur, de ambitieuze Eric Ross (Peter Riegert) ziet hierin een kans op hoge kijkcijfers en hij wil dat Kenley de zaak verder uitbouwt. Deze geeft na enig aandringen van Ross toe en wordt vervolgens gedwongen te kiezen tussen zijn groeiende populariteit en zijn integriteit….

NEW WORLD 

New World (De nieuwe wereld) Engelse speelfilm uit 1986 van Norman Stone met James Fox, Joss Ackland, Betsy Brantley e.a. Amerika 1620. Gouverneur Bradford’s gezag over een Engelse immigrantenkolonie in Plymouth Rock wordt herhaaldelijk uitgedaagd door onafhankelijke avonturiers, die samen met de Pilgrim Frathers naar Amerika zijn gekomen

NOBODY’S CHILD

Nobody’s child (Niemands kind) Amerikaanse speelfilm uit 1986 van Lee Grant. Met o.a. Marlo Thomas. In de steek gelaten door, haar alcoholische moeder verhuist de kleine Marie Balter van het weeshuis naar diverse pleeggezinnen. Op haar zesde wordt ze door een sadistische familie geadopteerd. 10 jaar later belandt ze in een inrichting

NO MERCY

No Mercy You TubeNo Mercy is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Richard Pearce. Er waren rollen voor o.a.: Richard Gere,Kim Basinger,Jeroen Krabbé,George Dzundza,Gary Basaraba. De onconventionele politieman Eddie Jillette (Richard Gere) heeft gezworen de moordenaar van zijn vriend op te sporen. Op zijn zoektocht komt hij de enige getuige tegen, de mooie Michel Duval (Kim Basinger), die de vriendin van de moordenaar, Losado (Jeroen Krabbé)  is. Jillette’s wraak brengt hem naar de gewelddadige onderwereld van New Orleans. Hij ontvoert Michel om Losado dwars te zitten en samen vluchten ze naar de moerassen van Lousiana. Daar komen Losado en Jillette elkaar tegen en ontstaat er een gevecht, waar geen plaats is voor genade.

NO RETREAT NO SURRENDER

No Retreat No Surrender (1986-USA) Actiefilm van Corey Yeun die het thema afkeek van ‘The Karate Kid’. Familie krijgt veel vernederingen te slikken voordat zoonlief eindelijk ten strijde trekt. Met: Kurt McKinney en Jean Claude Van Damme.

OFF BEAT

Off Beat, Amerikaanse speelfilm uit 1986 van Michael Dinner. Om zijn vriend te helpen, gaat Joe Gower zogenaamd als politieman meedoen aan een dansshow. Hij wordt verliefd op Rachel Wareham, maar die heeft zich juist voorgenomen nooit een verhouding met een politieagent te beginnen. Met: Judge Reinhold, Meg Tilly, Cleavant Derricks.e.a

OUT OF BOUNDS

Out of Bounds You TubeOut of Bounds is een Frans/Italiaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Richard Tuggle. Er waren rollen voor o.a.: Anthony Michael Hall,Jenny Wright,Jeff Kober,Glynn Turman,Raymond J. Barr,Meat Loaf. Een boerenjongen uit lowa, Daryl Cage(Anthony Michael Hall), gaat naar Los Angeles waar hij op het vliegveld per ongeluk een verkeerde tas meeneemt die voor miljoenen guldens aan heroïne bevat.Wanneer zijn broer en diens vrouw een paar uur na zijn aankomst vermoord wordt, moet hij vluchten voor de politie, die hem verdenken van de moorden. De enige die hij nu nog kent in L.A. is Dizz (Jenny Wright) een meisje dat hij ontmoet heeft aan boord van het vliegtuig. Dus zoekt hij hulp bij haar, nadat hij de drugs verstopt heeft gaan ze op zoek naar de criminelen om zijn onschuld te kunnen bewijzen.

PARENT TRAP II

Parent Trap II Nikki moet naar New Vork verhuizen. Samen met haar boezemvriendin Mary bedenkt ze een listig plan om te voorkomen dat ze van elkaar gescheiden worden. Ze organiseren een ontmoeting tussen Nikki’s moeder en Mary’s vader…

PASSION FLOWER

Passion flower, Amerikaanse speelfilm van Joseph Sargent. De jonge bankdirecteur Janson versiert vrouwen om er zelf beter van te worden. Dan ontmoet hij de rijke Julia Gaitland en begint een verhouding. Hun enige obstakel is echter haar vader

PENALTY PHASE THE

The Penalty Phase is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Tony Richardson. Er waren rollen voor o.a.: Peter Strauss,Melissa Gilbert,Jonelle Allen,Karen Austin,Jane Badler .Rechter Kenneth Hoffman (Peter Strauss) staat op het punt het vonnis uit te spreken tegen een wrede moordenaar. Vraag is of de man de doodstraf zal krijgen of levenslang. Op het laatste moment ontdekt Hoffman dat de politie de rechten van de moordenaar heeft geschaad, waardoor hij de moordenaar vrijuit moet laten gaan. Hij realiseert zich echter dat dit zijn carrière ernstig kan schaden; zijn herverkiezing staat immers voor de deur. Terwijl de roep van het volk om hardere maatregelen tegen zware criminelen luider wordt, moet rechter Hoffman uiteindelijk een keuze maken tussen zijn geweten en het ‘recht’ dat zijn kiezers voorstaan.

PIRATES

Pirates, Frans-Tunesische speelfilm uit 1985 van Roman Polanski. Met: Walter Matthau, Chris Campion, Damien Thomas e.a. Piraat kapitein Red maakt de Caraïbische Zee onveilig. Na een schipbreuk dobbert hij met veel geld en zijn jonge metgezel de Kikker midden op de oceaan rond. Juist als hij de jongen wil opeten, doemt een Spaans galjoen op aan de horizon

PLATOON

Platoon, Amerikaanse speelfilm uit 1986 van oliver Stone. Met: Torn Berenger, Willem Dafoe, Charlie Sheen e.a. Direct nadat Chris Taylor in Vltnam aankomt, wordt hij als infanterist het oerwoud ingestuurd. Onder een constante dreiging van de vijand, op de rand van uitputting en met voortdurende angst, worden hij en zijn eenheid gedwongen als vrienden met alkaar samen te werken. Taylor en zijn groep worden ook nog geconfronteerd met de strijd tussen twee sergeanten: de kille, gevoelloze Barnes en de meer menselijke Elias. Twee mannen met dezelfde ervaring, die de groep door hun persoonlijke strijd nog verder in het zinloze gevecht tussen leven en door brengen.

PLAYING FOR KEEPS

Playing for Keeps Avonturenfilm van Bob Weinstein met Danny Jordano, Matthew Penn, Mary Ward en Leon Grant. Een stel jongelui wil een oud hotel heropenen. Zij worden echter behoorlijk dwars gezeten door de makelaar die heel andere plannen met de grond heeft. Wie wint?…

POLTERGEIST II

Poltergeist II You TubePoltergeist II: The Other Side is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Brian Gibson. Heather O’Rourke overleed op 12-jarige leeftijd kort voordat Poltergeist III uitkwam. Er waren rollen voor o.a.: Graig T. Nelson, Jobeth Williams, Heather O’Rourke. In het nachtelijk duister slaapt de familie Freeling vreedzaam in de veilige warmte en beschutting van een comfortabel huis. Het is alweer vier jaar geleden dat Diana’s moeder Jess hen met open armen ontving. Sinds dat ogenblik voelden zij zich geborgen in dat huis en beginnen ze langzamerhand de verschrikkelijke belevenissen te vergeten die zij in Cuesta Verde hadden meegemaakt. Datzelfde Cuesta Verde ligt er nu eenzaam en verlaten bij een onaardse wind giert door de lege straten en klinkt als een spookachtig gelach. Waar eens het huis van de Freelings stond is nu een kale vlakte. In 1982 werd het huis verwoest door de afschuwelijke gebeurtenissen die bijna het einde van het gezin Freeling betekenden. Maar in deze nacht huilt er weer een spookachtige wind, nu rond het huis van Diana’s moeder. Zwarte wolken van een elektrische storm pakken zich samen boven het huis. Steve, Diana, Robbie en de kleine Carol-Anne zien de vreemde lichtflitsen in de hemel niet en horen ook de regen niet die op het dak neer klettert. Langzaam begint een bovenlicht te lekken en regen drupt op een helder gekleurde speelgoedtelefoon. Dat telefoontje begint te rinkelen en net zo plotseling als de nachtmerrie indertijd eindigde, begint alles weer opnieuw.

PRETTY IN PINK

Pretty in Pink You TubePretty in Pink is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Howard Deutch.Er waren rollen voor o.a.: Molly Ringwald,Andrew McCarthy,Jon Cryer,Annie Potts,Harry Dean Stanton. De achttienjarige Andie (Molly Ringwald) en Blane (Andrew McCarthy) zijn de moderne Romeo en Julia die hopeloos verliefd op elkaar raken. Helaas, zij woont in armoede in een uitgeleefd pand en rijdt in een gedeukte roestbak, hij bewoont een riante villa en is in het bezit van een glimmende BMW. Hun beider omgeving accepteert de opbloeiende relatie niet en zo worden zij gedwongen tot het maken van pijnlijke keuzes. De spanning tussen liefde en wat ‘men’ er van vindt bereikt zijn hoogtepunt op het schoolbal waar alles toch goed komt dankzij Duckie (Jon Cryer), het vriendje dat echt om Andy geeft en niet rancunes heeft, hoewel hij zelf door haar is afgewezen.

QUEST THE

The Quest – (1986-AU) nenry Thomas speelt Cody Walpo_f: het jongetje dat samen met zijn riendinnetje Wendy een meer ontekt en daar spannende avonturen beleeft. Regie: Brian Trenchard.

QUICKSILVER

Quicksilver You TubeQuicksilver is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Torn Donnelly. Er waren rollen voor o.a.: Kevin Bacon, Gerald S. O’Loughlin, Louis Anderson, Jami Gertz,Paul Rodriguez,Whitney Kershaw.De jonge beursmakelaar Jack Casey (Kevin Bacon) heeft op een dag geen geluk meer in de zenuwslopende business van Wall Street, en hij komt financieel volledig aan de grond te zitten. Zijn zelfvertrouwen krijgt daarmee een verschrikkelijke dreun en Jack besluit zijn leven een nieuwe wending te geven door fiets-koerier te worden bij de Quicksilver Koerier Dienst. Rand (Withney Kershaw), een balletdanseres, probeert Jack’s nieuwe levenswijze te doorgronden maar slaagt daar niet in, waarop ze afhaakt. Terri (Jami Gertz), ook een koerier, neemt haar plaats in. Haar keiharde voorkomen maskeert een kwetsbaar ego, maar beschermt haar toch niet tegen de drugs-dealers die haar voor vervoer van hun handelswaar inzetten. Straatverkeer is niet het enige gevaar dat een koerier bedreigt! Dan is er nog Hector (Paul Rodriguez) die ervan droomt voor zichzelf te beginnen met een hotdogs en limonade karretje op een druk kruispunt. Zijn werk, het gevaarlijke verkeer, de race tegen de klok, de wanhopige pogingen botsingen met auto’s en voetgangers te vermijden en de excentrieke aard van werkgevers en collega’s geven Jack de moed een nieuw leven op te bouwen met Terri aan zijn zijde.

RED SHOES

Red Shoes ( De rode schoenen, Amerikaanse jeugdfilm van Allan Kroeker)De vader en moeder van Meg en Carson gaan samen een “tijdje wég. Dé zusjes gaan bij hun grootouders logeren. Dat lijkt in eerste instantie geen succes. Opa vindt de kinderen maar lastig. Meg en Carson kijken met spanning uit naar de terugkeer van hun ouders

REFORM SCHOOL GIRLS

Reform School Girls You TubeReform School Girls is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Tom DeSimone.Er waren rollen voor o.a.: Linda Carol,Wendy O. Williams,Pat Ast,Sybil Danning,Charlotte McGinnis. Jenny Williams wacht nerveus in een auto. Ze staat geparkeerd voor een pakhuis. Plotseling hoort ze schoten. Jenny’s vriend rent naar de auto maar wordt neergeschoten. Jenny wordt opgepakt en veroordeeld tot een gevangenisstraf in Pridemore Juvenile Facilities. Daar maakt ze kennis met haar medegevangenen, andere nieuwelingen, en de sadistische gevangen bewaarster Edna en medegevangene Charlie de leidster van het celblok die er een gewoonte van maakt haar celgenoten seksueel te misbruiken. Pridemore Juvenile wordt voor Jenny een harde leerschool.

RIVERBED THE

The Riverbed You TubeThe Riverbed was een Amerikaans-Nederlandse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Rachel Reichman. Deze film is het debuut van de Amerikaanse cineaste Rachel Reichman. Er waren rollen voor o.a.: John Beuscher,Elaine Grove,Sharon Bellanoff-Smith. In de crisisjaren dertig, is de jonge man Malcolm (John Beuscher) op zoek naar werk, hij klopt aan bij een kleine boerderij waar alleen Loretta en haar doofstomme dochter Lucille (Elaine Grove) wonen. In ruil voor het verrichten van werkzaamheden biedt Loretta hem kost en inwoning. De poging van de moeder de jonge man aan haar dochter te koppelen slaagt .Hij trouwt met Lucille en vraagt Loretta om spaargeld en een auto voor hun huwelijksreis. Na terugkomst van de huwelijksreis wacht hem een verrassing……

RIVER’S EDGE

River_s Edge You TubeRiver’s Edge is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Tim Hunter, en is losjes gebaseerd op de moord van Marcy Renee Conrad. Er waren rollen voor o.a.:Crispin Glover,Ione Skye Leitch,Roxana Zal,Daniel Roebuck,Tom Bower,Dennis Hopper, Keanu Reeves . Totaal vervreemd van hun ouders groeit een aantal tieners op voor galg en rad in een kleine arbeidersgemeenschap. De plaats van de familie is overgenomen door de clan onder leiding van de charismatische Layne (Crispin Glover). Wanneer op een dag een veertienjarig meisje wegblijft van school, merkt haar vriendje zestienjarige Samson(Daniel Roebuck) achteloos op dat hij haar heeft vermoord. Om te bewijzen dat hij de waarheid spreekt, neemt Samson zijn vrienden mee naar de rivier, en doet hij uitgebreid verslag van deze gruwelijke daad.Geconfronteerd met deze verschrikkelijke gebeurtenis moet ieder van hen voor zichzelf een moeilijke morele beslissing nemen: hem aangeven of niet?

ROSA LUXEMBURG

Rosa Luxemburg You TubeRosa Luxemburg (Die Lust zu kömpfen – Die Kraft zu lieben) is een Westduitse speelfilm/ Documentaire uit 1986 geregisseerd door Margarethe von Trotta, over het leven van de politieke activiste Rosa Luxemburg. Trotta erfde het project van Rainer Werner Fassbinder en herschreef het scenario drastisch. Barbara Sukowa kreeg een Gouden Palm voor haar hoofdrol in de film.Er waren rollen voor o.a.:Barbara Sukowa,Daniel Olbrychskl,Doris Schade. Rosa Luxemburg kijkt in de gevangenis terug op haar leven.Ze werd in 1870 uit Pools-Joodse ouders geboren én kwam in 1898 naar Duitsland waar ze een leidende figuur van de Sociaal-democratische partij werd. Vooral haar, vurige pleidooien voor pacifisme en tegen de oorlog maakten haar wereldwijd bekend. Daarvoor belandde ze in de gevangenis en werd uiteindelijk in 1919 als symbool van de november-revolutie door een staatscommando liefst drie keer vermoord: doodgeslagen,  daarna doodgeschoten en tenslotte verdronken. Ze werd,na haar dood ‘Blutige Rosa’ genoemd en de verering voor één van de sterkste vrouwen uit het linkse kamp wat leidde tot de nodige mythes.

ROUND MIDNIGHT

Round midnight. Frans-Amerikaanse speelfilm uit 1986 van Ber’rand Tavernier. Met: Dexter Gordon, francois Cluzet, Martin Scorsese e.a. “e verslaafde bebop-saxofonist Dale ‘ urner verruilt in 1959 New Vork voor parijs. Daar ontmoet hij Francis, één van zijn grootste fans, die zich over nem ontfermt en hem weer helemaal ac oude maa

RUNNING SCARED

Running Scared (Diese Zwei sind nicht zu fassen) is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 van Peter Hyams. Met: Gregory Hines, Billy Crystal, Steven Bauer e.a. Ray Hughes en Danny Constanzo, beiden werkzaam als politieagent in het centrum van de drugshandel in Chicago, maken jacht op een beruchte handelaar in verdovende middelen

RUTHLESS PEOPLE

Ruthless People You TubeRuthless People (Die unglaubliche Entführung der verrückten Mrs.Stone ) is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door Jim Abrahams en David en Jerry Zucker. De titelsong Ruthless People was geschreven en ingezongen door Mick Jagger. Er waren rollen voor o.a.: Danny DeVito,Bette Midler,Judge Reinhold,Helen Slater,Anita Morris.De gewetenloze textielmagnaat Sam Stone (Danny DeVito) beraamt samen met zijn minnares Carol een moord op zijn vrouw Barbara (Bette Midler,), het toeval is hem echter voor. Een door hem opgelichte modeontwerpster Sandy Kessler (Hellen Slater),ontvoert met haar vriend Ken (Judge Reinhold) het potentiële slachtoffer. Zij eisen 500.000 dollar losgeld en een absoluut zwijgen tegenover politie en pers. Sam is natuurlijk niet van plan het losgeld te betalen. Omdat hij zijn vrouw liever kwijt is dan rijk, schakelt hij, tegen de instructies de politie in, en binnen een half uur staat de tv bol van de ontvoering van de echtgenote van multimiljonair. Als Barbara er achter komt dat Sam niet voor haar wil betalen, verzint ze samen met haar ontvoerders een plan om Sam een lesje te leren….

SAMARITAN: THE MITCH SNYDER STORY

Samaritan: The Mitch Snyder Story Amerikaanse tv-film uit 1986 van Richard Heffron. Met: Martin Sheen, Roxanne Hart, Cicely Tyson e.a. Mitch Snyder zet zich in voor de daklozen in de stad Washington. Met de winter voor de deur ziet hij zich genoodzaakt drastische maatregelen te nemen om zijn beschermelingen onder dak te krijgen

SECOND SERVE

Second Serve. Amerikaanse tv-film uit 1986 van Anthony Page over het levensverhaal van de beroemde tennisser Richard Radley, die zich liet transformeren tot vrouw. Met o.a. Vanessa Redgrave.

SECRETS OF  LOVE THE

The Secrets of Love (Met de billen bloot) Marrieta word opgenomen in het weversgezin van haar neef en nicht. Daar kan ze het niet laten met een weversgezel te flirten. Haar nicht kan dit echter niet lang aanzien en besluit Marrieta een flink pak slaag te geven in het bijzijn van het weversvolk. Het uitdagende meisje besluit wraak te nemen. De weversgezel waarop zij het gemunt had weet zij in haar plannen te betrekken. Na veel verwikkelingen krijgt Marrieta haar wraak.

SECRET SUNDAY THAT

That Secret Sunday (Een zondag om te vergeten) Amerikaanse speelfilm uit 1986. Regie: Richard Colla. Met: James Farenrino, Parker Stevenson, Daphne Ahsbrook. Tijdens een wilde fuif van vier politiemensen en twee knappe zusters, sterft één van de meisjes aan een overdosis drugs. De andere zuster wordt kort nadien op de weg gedood wanneer ze hulp zoekt. De politie-agenten willen de zaak verdoezelen……

SMILE OF THE LAMB

Smile of the lamb. Israëlische film uit 1986 van Shimon Dotan, met Tincel Kurtiz en Ramy Danon: Deze film belicht de relatie tussen de Israëlische kolonel Katzman en dorpsgek Hilmi.

SOLARBABIES

Solarbabies You TubeSolarbabies ( Solarwarriors Solarfighters) is een Amerikaanse Sciencefictionfilm uit 1986, gemaakt door Brooksfilms en geregisseerd door Alan Johnson. Er waren rollen voor o.a.: Richard Jordan,Jami Gertz,Jason Patric,Lukas Haas,Charles Durning,Peter Deluise,Claude BrooksJames LeGros,Pete Kowanko,Sarah Douglas. Op de aarde van de toekomst is het meeste water verdwenen,en de enkele bronnen die er nog zijn in het beheer zijn van de Eco protectoraat, een para-militaire organisatie,die de nieuw aarde in zijn macht heeft. De leider van deze organisatie, de tiran Grock (Jordan) houdt een een groep van weeskinderen gevangen. Deze weeskinderen ontsnappen met behulp van het magische hemellichaam de ‘Bhodi’ uit het weeshuis en proberen in de woestenij op zoek te gaan naar een plek waar ze vrij kunnen leven…

SOULMAN

Soulman, Amerikaanse komedie uit 1986 van Steve Miner. Met: O Thomas Howell, Rae Dawn Chong, Arye Gross, e.a. Wanneer de rijke Mark voor zijn studie op Harvard geen geld meer van zijn vader krijgt, besluit hij zich als neger voor te doen en een studiebeurs te winnen.

SPOT MARKS THE X

Spot Marks The X Kenneth is dolblij met de hond die via het Asiel bij hem terecht komt. Spoedig blijkt echter dat Astro door zijn vorige baas getraind is in het stelen van portemonnees…

STEAMDRIVEN ADVENTURES RIVERBOAT BILL

Avonturen op een stoomboot (The steamdriven adventures of Riverboat Bill), jeugdfilm. Na het vergaan van zijn schip wordt kapitein Bill uit het water gevist door een jongen, Dave. Samen knappen ze een oude stoomboot op die bewoond wordt door een geheimzinnig wezen, een buniyp. Met zn  driën varen ze de rivier af, waar ze al gauw worden achtervolgd, want buniyps zijn bij de wet verboden

STORY OF TONY CIMO THE

Wraak (Vengeance – The story of Tony Cimo), Amerikaanse tv-film uit 1986 van Mare Daniels. Met: Brad Davls, Rosanne Hart, Brad Fourlf e.a. Tony Cimo neemt wraak op de jonge Rudolph Tyner, die zijn stiefouders heeft vermoord. Maar zijn medeplichtige blijkt een verrader te zijn.

STRANDED

Stranded Stacey is een succesvolle zakenvrouw en wordt achtervolgd door een oude relatie. Tot haar schrik komen zij en Nick op een gegeven moment samen ver van de bewoonde wereld terecht.

TED KENNEDY JR. STORY THE

The Ted Kennedy Jr. Story (Teddy) Film over het leven van ‘Teddy’, zoon van senator Edward Kennedy, die op jonge leeftijd met kanker werd geconfronteerd.

TEEN FATHER

Teen Father (Tienervader) Tv-film ui 1986 van Kevin Hooks met Corey Parker en Christine Langner. Wanneer de 16-jarige Maria zwanger blijkt te zijn, besluit zij het kind te krijgen om het dan later af te staan voor adoptie. Maar het loopt anders dan zij denkt.

THAT SECRET SUNDAY

That Secret Sunday (Een onvergetelijk weekend) Tv-film uit 1986 van Richard Colla met James Farentino, george Grizzart, Daphne Ashbrook e.a. Vier politiemannen hebben in een weekendbungalow een wild feest met twee knappe zusjes. Een der meisjes sterft echter aan een overdosis drugs. Als haar zuster hulp gaat halen, wordt zi door de vier mannen van de weg gereden en vindt ook zij de dood….

THREE AMIGO’S

Three Amigos You TubeThree Amigos is een Amerikaanse speelfilm uit 1986 geregisseerd door John Landis.Er waren rollen voor o.a.: Steve Martin,Chevy Chase,Martin Short,Patrice Martinez,Alfonso Arau.In 1916 toen de stomme film hoogtij vierde, maakten de drie Amigos Lucky Day, Dusty Bottoms en Ned Nederlander furore in Hollywood.Op het witte doek strijden ze tegen het Mexicaanse banditisme, maar buiten de studio zijn ze eigenlijk een stelletje angsthazen. De drie filmacteurs krijgen een brief van een Mexicaans meisje, Carmen, die denkt dat de drie filmhelden echte helden zijn. Haar dorpje Santa Poco wordt geterroriseerd door een bende, aangevoerd door El Quapo, en ze vraagt de hulp van de drie stoere mannen om het dorp te bevrijden van de boevenbende. Om haar niet teleur te stellen gaan ze in op de uitnodiging, maar ze ondervinden dat deze bandieten wel schieten met echte kogels…..

THOMPSON’S LAST RUN

Thompson’s Last Run, Amerikaanse speelfilm uit 1986. Met: Wilford Brimley, Robert Mitchum. Kathleen Vork e.a. Voordat detective Red Haines met pensioen gaat, heeft hij nog één opdracht: hij moet zijn vroegere jeugdvriend John Thompson van de Leavenworth naar de Huntsville gevangenis begeleiden, waar Thomson zijn levenslange straf uit moet zitten. John Thompson weet echter, met behulp van een familie, te ontsnappen. De autoriteiten denken dat Red Hains medeplichtig is aan de ontsnapping en sturen hem vervroegd met pensioen Dit is Ham’s cci te na en hij zet alles op het spel om lijn onschuld te bewijzen. Tijdens de laatste confrontatie die Hains met Thompson heeft, moet hij kiezen of delen.

TOP GUN

Top gun, Amerikaanse speelfilm uit 1986 van Tony Scott. Met: Tom Cruise, Ke«y McGillis, Val Kilmer e.a. De F-14 piloot Pete Maverick Mitchell wordt geselecteerd voor de Top gun opleiding. Daar komt hij in conflict met leeman, een piloot die zich strikt aan de regels houdt terwijl Maverick graag risico’s neemt.

TRAPPED IN SILENCE

Trapped in Silence De zeventienjarige Kevin Richter heeft ooit besloten niet meer te praten. Hij kan het wel, maar wil het niet, wat er toe geleid heeft dat hij is opgegroeid tot een eenzame en agressieve jongen. Therapeute Jennifer Hubbell heeft zich tot doel gesteld Kevin uit zijn isolement te halen en hem weer aan het spreken te krijgen.

VIOLETS ARE BLUE…

Violets are blue . .. (Jack Fisk, 1986) Kevin Klme en Sissy Spaeek (vrouw van de regisseur) proberen hun schoolromance nieuw leven in te blazen.

WANDA

Wanda. Duitse film, geregisseerd door Hans Noever. De mooie Wanda woont al sinds jaar en dag alleen op het platteland. Plotseling verlaat ze haar schuilplaats. In een aburige stad ontmoet ze een vreemdeling, maar telkens als ze hem te dicht nadert, verdwijnt hij in het niets. Ze vraagt een fotografe opnamen van haar te maken. Die wil ze gebruiken voor een advertentie waarmee ze probeert de vreemdeling te lokken. Helaas zijn alle foto’s mislukt..

WEST OF PARADISE

West of Paradise You TubeWest of Paradise is een Engelse avonturenfilm uit 1986 geregisseerd door David Cunliffe en geschreven door Michael J. Bird. Er waren rollen voor o.a.: Art Malik,Alphonsia Emmanuel,Charles Kay,Nadim Sawalha,Debby Bishop,Reginald Tsiboe,Amanda Garwood,Richard Watts. Een oude strandjutter Norman Day (Richard Watts) vindt een kistje met kostbare sieraden en goudstukken op een paradijselijk eiland. Wanneer hij overlijdt, eisen zijn twee kleinkinderen Alan (Gary Cady) en Carol (Amanda Garwood) de erfenis op,ze treffen tussen de sieraden een gouden kruis uit de 18e eeuw aan. Misschien een aanwijzing voor nog een andere schat?  Ze gaan op zoek, en  voordat ze er erg in hebben raken ze verstrikt in een machtig web van intrige, mysterie, hebzucht, romantiek en voodoo-wraak.

WHEN THE BOUGH BREAKS

When the Bough Breaks You TubeWhen the Bough Breaks (Als de maat vol is,Verschwörung des Bosen) is een Amerikaanse tv-film uit 1986 geregisseerd door Waris Hussein, gebaseerd op de gelijknamige roman van Jonathan Kellerman, dat bekroond werd met de Edgar Allen Poe-prijs. Er waren rollen voor o.a.: Ted Danson, Richard Masur,Rachel Ticotin,Kim Miyori,James Noble,Marcie Leeds. De detective Milo Sturgis (Richard Masur) roept de hulp in van zijn vriend,de kinderpsycholoog Dr. Alex Delaware (Ted Danson), om enige informatie uit het zevenjarige meisje Melody Quinn (Marcie Leeds) te krijgen. Zij blijkt namelijk de enige ooggetuige in een dubbele moordzaak te zijn. Delaware bijt zich steeds meer vast in een complexe zaak. Hij ontdekt dat de moord kan worden gekoppeld aan een schimmige groep van rijke en invloedrijke pedofielen, en dat Melody niet de enige is die moet vrezen voor haar leven.

WHEN THE WIND BLOWS

When The Wind Blows You TubeWhen The Wind Blows is een Engelse animatiefilm uit 1986 geregisseerd door Jimmy T. Murakami,naar het stripverhaal van Raymond Briggs. Met de stemmen van o.a.: Peggy Ashcroft,John Milis,Robin Houston.De muziek was van : David Bowie,Genesis,Paul Hardcastle,Roger Waters (Pink Floyd). Het gepensioneerde echtpaar Jim en Hilda Bloggs woont ergens op het idyllische Engelse platteland. Ondanks alarmerende berichten over een naderende Derde wereldoorlog maken zij zich niet ongerust.Ze geloven sterk in de gevestigde waarden en normen en hebben een heilig vertrouwen in de overheid, die het immers goed met ze meent en alles het beste weet.De vorige oorlog hebben ze immers ook overleefd. Vol vertrouwen volgen ze de aanwijzingen van de overheid op. Ook nadat de fatale atoomkoppen hun werk gedaan hebben zijn Hilda en Jim niet van hun stuk gebracht. Na enige tijd begint de wereld er echter wel erg ongezond uit te zien….

WHOSE BABY

Whose Baby Op 22 juni 1945 worden in het Australische stadje Kyneton bijna gelijktijdig twee meisjes, Johanne Lee Morrison en Nola Jenkins, in hetzelfde ziekenhuis geboren. In de maanden die volgen dient de moeder van Johanne Lee een klacht in. Zij is ervan overtuigd dat zij de verkeerde baby mee naar huis kreeg. Ondanks bloedtesten die zouden uitwijzen dat Johanne Lee haar dochter is, brengt zij de zaak voor de rechtbank….

WORKING GIRLS

Working girls. Amerikaanse speelfilm uit 1986 van Lizzie Borden over het geheime leven van de medewerksters in een chic huiskamerbordeel te Manhattan, met Ellen McElduff, Louise Smith, Amanda Goodwin e.a.

YOUNGBLOOD

Youngblood, Amerikaanse speelfilm uit 1985 van Peter Markle. Met: Rob Lowe, Patrick Swayze. Ed Lauter e.a. Boerenzoon Dean droomt van een carriere als ijshockey prof. Hij heeft het talent maar het ontbreekt hem nog aan de nodige hardheid. Bij een belangrijke wedstrijd krijgt hij echter de kans zich te bewijzen.

Advertenties