Films 1984 Buitenland

AGAINST ALL ODDS

against-all-odds-you-tubeAgainst all odds is een Amerikaanse speelfilm uit 1984 geregisseerd door Taylor Hackford.De film is een re-make van de film Out of the Past uit 1947. De titelsong van de film was van Phil Collins en was een grote hit. Er waren rollen voor o.a.:  Rachel Ward, James Woods, Jeff Bridges, Alex Karras, Richard Widmark, Jane Greer. Jessie Wyler (Rachel Ward) een rijk meisje, begint een verhouding met Jake Wise (James Woods) een louche bookmaker en een nachtclubeigenaar, om haar moeder dwars te zitten. Dat pakt echter ook voor haar helemaal verkeerd uit, want de bookmaker is inderdaad geen lieve jongen. Het meisje knijpt er tussenuit. De bookmaker zet de ex-rugbyspeler Terry Brogan (Jeff Bridges) in om op haar op te sporen, en haar bij hem terug te bezorgen. In Mexico wordt Terry echter smoorverliefd op het Rachel , waardoor de bookmaker naar haar kan fluiten.

AMERICAN DREAMER

american-dreamer-you-tubeAmerican Dreamer is een Amerikaanse speelfilm uit 1984 geregisseerd door Rick Rosenthal. De fotografie was door Jan de Bont.Er waren rollen voor o.a.: JoBeth Williams, Tom Conti, Giancarlo Giannini, Coral Browne,James Staley. Huisvrouw Cathy Palmer (JoBeth Williams) wint een schrijfwedstrijd naar Parijs,rond het detective- personage Rebecca Ryan, haar man wil niet dat ze er heen gaat, omdat een huisvrouw thuis hoort te blijven. Maar ze gaat toch, en krijgt op weg naar haar hotel een ongeluk. Wanneer ze weer bij zinnen in het ziekenhuis wakker wordt, waant ze zichzelf, als de superspionne Rebecca, en door te denken en te handelen als haar lievelingspersonage brengt ze haar leven, en dat van de Auteur Conti de schrijver van de Rebecca Ryan boeken in gevaar. ..

ANNIE’S COMING OUT

annies-coming-out-you-tubeAnnie’s coming out (A Test of Love), is een Australische waargebeurde speelfilm uit 1984 geregisseerd door Gil Brealy gebaseerd op het gelijknamige boek van Rosemary Crossley. Er waren rollen voor o.a.:  Angea Punch McGregor,Drew Forsythe,Wallas Eaton,Simon Chilvers,Liddy Clark. Jessica Hathaway een onderwijzeres gaat werken in een inrichting in Melbourne, waar ernstig gehandicapte kinderen verpleegd, om niet te zeggen: opgeborgen worden. Zij treft daar een 18-jarig spastisch meisje aan, Annie O’Farrell , met het uiterlijk van een vijfjarige. Door de slechte voeding en de geroutineerde, niet-specifieke behandeling, was ze een kleuter gebleven. Tot dan toe had niemand ontdekt dat het kind weliswaar ernstig fysiek gehandicapt was, maar over een normale intelligentie beschikte. Jessica besteedde veel aandacht aan dit ene kind, tot ongenoegen van de directie van de inrichting. Medisch stond immers vast dat een zo zwaar gehandicapt kind nooit zou kunnen leren spreken, lezen of zich anderszins ontplooien. Het kwam uiteindelijk tot een juridische procedure van de onderwijzeres en haar pupil versus de inrichting en de ouders van het kind. Onder grote belangstelling van de media besliste de rechter dat Annie de inrichting mocht verlaten. Ze ging samenwonen met Jessica en kunstgeschiedenis studeren. Anne McDonald Wkipedia

BACHELOR PARTY

bachelor-party-you-tubeBachelor Party is een Amerikaanse speelfilm uit 1984 geregisseerd door Neal Israël.Er waren rollen voor o.a.: Tom Hanks, Tawny Kitaen. Adrian Zmed, George Grizzard, Barbara Stuart, Robert Precott, William Tepper. De buschauffeur Rick Gassko (Tom Hanks) wil trouwen met Debbie Thompson (Tawny Kitaen), maar de steenrijke ouders van Debbie hebben een andere man, Cole Whittier (Robert Prescott), voor haar gereserveerd. Cole krijgt de opdracht het huwelijk te verhinderen. Een woeste vrijgezellenavond is daarvoor bij uitstek geschikt. Hij huurt hoertjes voor de feestavond om Rick in diskrediet te brengen, en hij probeert Rick te vermoorden, maar alles loopt helemaal fout. In plaats van Rick raken de anderen, de zogenaamde fijnere familieleden, in diskrediet.

BEVERLY HILLS COP

beverly-hills-cop-you-tubeBeverly Hills Cop is een Amerikaanse speelfilm uit 1984 geregisseerd door Martin Brest.Er waren rollen voor o.a.: Eddie Murphie,Judge Reinhold,Lisa Eilbacher. De titeltune van de film, Axel F van Harold Faltermeyer, werd zeer bekend en won tevens een Grammy Award voor beste muziek voor een film of televisiespecial. Rechercheur Axel Foley (Eddie Murphy) uit Detroit, is dolblij wanneer hij zijn oude vriend Mikey na lange tijd weer ontmoet. Mikey, die als politie-agent in Beverly Hills werkt, wil Axel vertellen over de illegale praktijken waar hij bij betrokken is, maar Axel wil de verhalen niet horen. Na een avond gezellig stappen worden ze overvallen door twee mannen, die Axel bewusteloos slaan en Mikey vermoorden. Axel’s baas, hoofdinspecteur Rand, meent dat Axel teveel emotioneel bij de zaak betrokken is om aan het onderzoek deel te nemen. Hij stuurt hem met vakantie. Axel gaat echter toch op onderzoek uit…

BLASSBLAUE FRAUENSCHRIFT EINE 

Eine blassblaue Frauenschrift You TubeEine blassblaue Frauenschrift (Het lichtblauwe handschrift van een vrouw) is een Oostenrijkse film uit 1984 geregisseerd door Axel Corti , naar het gelijknamige boek van de Oostenrijkse schrijver Franz Werfel. Het verhaal begint op 15 oktober 1936, de 48ste verjaardag van Leonidas Tachezv (Friedrich von Thun), afdelingschef van het ministerie van Onderwijs in Wenen. Net als voorgaande jaren viert Leonidas zijn verjaardag samen met zijn vrouw Amelie Tachezy (Krystyna Janda), die hem al bewondert sinds ze tegen de wil van haar ouders met hem getrouwd is. Als de eerste felicitaties door de brievenbus vallen is de prettige dag voor Leonidas echter bedorven. Tussen de post zit een brief van Vera Wormser (Friederike Kammer), een vriendin uit zijn jongere jaren, van wie hij al in geen twaalf jaar gehoord heeft. De joodse Vera woont in nazi-Duitsland. Haar zoon van elf jaar is de toegang tot het gymnasium ontzegd omdat hij jood is. Ze roept de hulp in van Leonidas. En hij beseft dat de zoon van hem is. Zijn wereld is totaal veranderd, de zekerheden van zijn rustige beschermde leven vallen onder hem weg. De brief voert hem terug naar de tijd dat hij Vera ontmoette.

BODY DOUBLE

body-double-you-tubeBody Double is een Amerikaanse speelfilm uit 1984 geregisseerd door Brian de Palma. Er waren rollen voor o.a.: Craig Wasson, Gregg Henry, Melanie Griffith, Deborah Shelton,Guy Boyd. Jake Scully, een derderangs acteur, wordt ontslagen tijdens de opnamen van een goedkope horrorfilm. Hij heeft last van claustrofobie en daar is de regisseur niet van gediend. Jake loopt alle adressen in Hollywood af om aan werk te komen en ontmoet zo collega Sam Bouchard. Hij ontfermt zich over Jake en neemt hem mee naar een schitterend huis in de heuvels rond Hollywood. Sam heeft de eigenaar beloofd op zijn pand te passen en biedt het Jake daarom als onderdak aan. Jake accepteert het aanbod. Sam wijst hem voor hij vertrekt nog even op de aardige bijkomstigheid dat hij met behulp van een verrekijker een aardige vrouw kan zien die ieder dag op hetzelfde uur een sensuele striptease uitvoert. Jake laat die mededeling aanvankelijk voor wat het is. Hij wordt na enkele dagen toch nieuwsgierig en dat heeft verregaande gevolgen

BOSTONIANS THE

the-bostonians-you-tubeThe Bostonians (Die Damen aus Boston) is een Engelse speelfilm uit 1984 geregisseerd door James Ivory. Er waren rollen voor o.a.: Vanessa Redgrave,Christopher Reeve, Jessica Tandy,Madeleine Potter,Nancy Marchand. De feministe Olive Chancellor woont in Boston in 1875. Ze sluit vriendschap met een jong meisje Verena Tarreant de aantrekkelijke dochter van een obscure wonderdokter. Ze raakt zo onder de indruk van haar raakt dat zij het meisje in huis neemt. Als belangrijke voorvechtster van feministische ideeën kunnen zij samen de hele wereld aan: Olive is het brein en Verena bezit het charisma en de welsprekendheid waarmee zij haar toehoorders snel voor zich weet te winnen. De twee vrouwen hebben een innige relatie, totdat de jonge Basil Ransome, een conservatieve advocaat in het leven van Verena komt en vastbesloten is met haar te trouwen.Ze zal dan moeten kiezen tussen haar idealen of de liefde.

BREED APART THE

A Breed Apart You TubeA Breed Apart is een Amerikaanse actiefilm uit 1984 van regisseur Philippe Mora met Rutger Hauer en Kathleen Turner.Rutger Hauer speelt de rol van de tot kluizenaar verworden ex-militair Jim Malone die zich op een privé-eiland heeft teruggetrokken. Het eiland is een broedplaats voor zeldzame adelaars en dat zijn meteen de enige levende wezens die Malone nog op zijn terrein duldt. Mensen worden er letterlijk af geschoten. Nu wil het toeval dat de adelaarseieren zeer begeerde objecten zijn en een schatrijke verzamelaar J.P. Whittier (Donald Pleasence) laat zich niet afschrikken door Malone. Hij huurt de avonturier Mike Walker(Powers Boothe) in die voor een klein vermogen best bereid is een paar eieren en desnoods Malone zelf van het eiland te halen. De confrontatie tussen die twee is,op zijn minst te zeggen, explosief.

CHILDREN OF THE CORN

children-of-the-corn-you-tubeChildren Of The Corn is een Amerikaanse speelfilm uit 1984 van Fritz Kiersch. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van Stephen King uit 1978, uit zijn boek Nightshift. Er waren rollen voor o.a. Linda Hamilton, Peter Horton, John Franklin. De maisoogst in Nebraska dreigt te mislukken en hoe de mensen ook bidden om regen, er gebeurt niets. Maar dan verschijnt Isaac Chroner ( John Franklin), een 12-jarig  jongetje met een bijbel in de hand. Hij heeft een boodschap voor de kinderen van Nebraska: alleen bloed zal weer leven schenken aan de verdorde bodem van dit land. De aspirant-sekteleider wordt natuurlijk uitgelachen, maar zijn lugubere plan wordt uitgevoerd. Zo grondig dat niemand daar ooit iets van gemerkt zou hebben. Totdat drie jaar later, in de buurt van het ogenschijnlijk verlaten dorpje Gatlin in Nebraska, een jong stel autopech krijgt…

CONAN THE DESTROYER

CRACKERS 

crackers-you-tubeCrackers (Fünf Gauner machen Bruch) is een Amerikaanse film uit 1984 geregisseerd door de Franse regisseur Louis Malle.De film was een remake van de film Big Deal on Madonna Street uit 1958. Er waren rollen voor o.a. : Donald Sutherland,Jack Warden,Sean Penn, Wallace Shawn,Trinidad Silva.Het pandhuis van de oude sjacherijnige pandjesbaas Garvey in het Mission District in San Fransisco, is het ontmoetingspunt voor de kruimeldieven Weslake, Boardwalk, Turtle, Ramon en Dillard. Als Garvey Dillard afzet voor de prijs van zijn gitaar,beramen ze een plan om Garveys kluis leeg te roven.Ze dokteren een heel plan uit, en wanneer Garvey naar zijn moeders verjaardag gaat, slaan ze toe. Het wordt een helse tocht over daken en vreemde appartementen.

EXTERMINATOR II

Exterminator II Amerikaanse thriller uit 1984. Met: Robert Ginty, Deborah Geffner, Mario Van Peebles, Frankie Faison, Scott Randolph, Reggie Rock Bythewood. Regie: Mark Buntzman. Twee straatrovers worden door een onbekende gemaskerde met een vlammenwerper vermoord. De bendeleider zweert wraak en ontketend een vreselijke terreur in Brooklyn. Maar terwijl zij hun misselijk makende praktijken uitvoeren, blijft de vlammenwerper ook niet stilzitten. Er gaan steeds nieuwe bendeleden in rook op. De wraakactie neemt steeds driestere vormen aan, maar dan nadert ook de algehele uitroeiing van de bende. Een vreselijk gewelddadige film, die een smet werpt op de hele filmindustrie. Hij wordt nog echt smerig door de moraal, die de maker erop plakt, dat het kwade bestraft moet worden

FATAL VISION 

Fatal Vision You TubeFatal Vision is een tv- miniserie met Karl Malden, Eva Marie Saint en Gary Cole uit 1984, gebaseerd op het gelijknamige boek. De serie werd geregisseerd door David Greene. Kapitein Jeff MacDonald is een bekend en ambitieus chirurg op een Amerikaanse mariniers-basis. Hij is gelukkig getrouwd en heeft twee kinderen. Op een dag stormt de Militaire Politie zijn huis binnen na van Jeff een noodtelefoontje te hebben ontvangen. Ze vinden hem gewond en zijn vrouw en dochters vermoord in het huis. MacDonald claimt dat een groep drugsverslaafden zijn familie heeft aangevalen, maar de politie kan geen bewijs vinden.

FIRESTARTER

Firestarter is een Amerikaanse sciencefiction-thriller uit 1984 geregisseerd door Mark L. Lester, de film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King uit 1984. Er waren rollen voor o.a. : David Keith,Drew Barrymore,George C. Scott,Martin Sheen,Heather Locklear. De Amerikaan Andy McGee heeft ooit meegewerkt aan een geheim project van de regeringsorganisatie Shop. Hij kreeg injecties toegediend die zo op zijn geest inwerkten dat hij handelingen van anderen kon beïnvloeden. Andy raakt dit vermogen langzaam kwijt, maar zijn 17-jarige dochter Charlie heeft enkele eigenschappen geërfd. Ze heeft het vermogen om elk willekeurig object in brand te zetten door er alleen naar te kijken.Ze weet zelf niet dat ze deze kracht heeft maar een organisatie, ‘The Shop’, is wel op de hoogte en wil haar kracht voor militaire doeleinden gebruiken. John Rainbird, een huurmoordenaar, wordt ingehuurd om haar op te sporen en te ontvoeren, maar er staat één persoon in zijn weg: Charlie’s vader Andy.

GHOSTBUSTERS

Ghostbusters is een Amerikaanse horror-komedie uit 1984 geregisseerd door Ivan Reitman. Er waren rollen voor o.a. : Bill Murray,Dan Aykroyd,Sigourney Weaver,Harold Ramis,Rick Moranis. Drie studenten parapsychologie, Peter Venkman, Raymond Stantz en Egon Sprengler, worden vanwege hun weinig inspirerende prestaties van de universiteit gegooid. Ze staan berooid op straat. Eén van hen komt op het idee om geesten en spoken te gaan verdrijven. Met het geld van een driedubbele hypotheek richten zij een bedrijf op, dat onder de naam Ghostbusters’ furore wil gaan maken. De geesten en spoken zijn de ondernemende jongelui welwillend. Zij duiken ineens overal op.Werk genoeg dus voor het trio, dat het al spoedig zo druk heeft, dat een vierde man in dienst genomen moet worden. Alles lijkt goed te gaan tot er een bemoeizieke ambtenaar van milieuzaken roet in het eten komt gooien. Door zijn toedoen kunnen alle in het magazijn opgeslagen spookjes ontsnappen, waarna zij de stad gaan pesten. Als het vriendinnetje van een van hen bezeten’ raakt gaan zij over tot een alles vernietigende slag.

GREMLINS

Gremlins is een Amerikaanse komische horrorfilm uit 1984 geregisseerd door Joe Dante en geproduceerd door Steven Spielberg. Er waren rollen voor o.a. : Zach Calligan,Phoebe Cates, Hoyd Axton,Frances Lee McCain. In een klein Chinees winkeltje koopt Randall Peltzer een heel speciaal Kerstcadeau voor zijn zoon Billy. Het is een alleraardigst beestje uit China, een mogwai met prachtige ogen, dat lijkt op een teddybeerachtig hondje en het heeft nogal uitzonderlijke gebruiksaanwijzingen voor zijn verzorging: hij mag nooit nat worden, hij kan niet tegen fel licht en hij mag nooit na twaalf uur ’s nachts gevoed worden. Aangezien de zoon wat slordig met deze condities omspringt zijn de poppen al spoedig aan het dansen. Het knuffeldiertje blijkt zich in een recordtijd te kunnen vermenigvuldigen en te ontaarden in een bloeddorstig wezen, waaraan het hele stadje ten onder dreigt te gaan.

GREYSTOKE

Greystoke (Hugh Hudson, 1984) Sfeervolle hervertelling van het TarzanverhAal, met nodruk op diens Engelse afkomst. Met Christophe lambert.

ICE PIRATES THE

The ice pirates (Krieg der Eispiraten ) Amerikaanse speelfilm uit 1984. Met Robert Urlch, Michael D. Roberts, Mary Crosby e.a. Regie: Stewart Raffill. De Templers oefenen door het bezit van de beperkte watervoorraad de macht uit In een ver melkwegstelsel. Slechts enkele rebellen trotseren hen

KARATE KID THE

The karate kid. Amerikaanse televisiefilm uit 1984 van John G. Avildsen. Met: Ralph Macchio, Elisabeth Shue, Martin Kove, Randee Heller, William Zabka e.a.Daniel (Ralph Macchio) verhuist met zijn moeder naar het zonnige L.A. Daar lukt het hem niet om onmiddellijk nieuwe vrienden te maken. Sterker nog: hij wordt het favoriete mikpunt van een bende karate-studenten die het niet uit kan staan dat Daniel vriendschap sluit met het meisje AU. Daniel krijgt echter hulp van de oude Japanse klusjesman Myagi die hem de fijne kneepjes van de gevechtssport bijbrengt.

LA GUERRE DES TUQUES 

la-guerre-des-tuques-you-tubeLa guerre des tuques (The Dog Who Stopped the War,Het sneeuwgevecht,Sneeuwballenoorlog) is een Frans-Canadesefilm uit 1984, geregisseerd door André Melancon. Tijdens de kerstvakantie in het Canadese Q’uebec, verklaren twee Jeugdbendes die elkaars eeuwige rivalen zijn , onder leiding van Generaal Luc (Cédric Jourde) en Pierre (Julien Elie) de oorlog. De bende van Pierre is samen met zijn hond Cleo in de minderheid, ze hebben ook de genie de jongen Francois (Minh Vu Duc) aan hun kant. Francois ontwerpt een enorme, uitgebreide sneeuw fort, en samen bouwen ze het. Generaal Luc besluit om, het  kasteel aan te vallen, en het word een waar sneeuwgevecht, waarbij een onschuldig slachtoffer valt,waardoor ze de strijdbijl begraven,en ze tot de conclusie komen dat oorlog zinloos is.

LITTLE DRUMMER GIRL

The little drummer girl (De lokvogel) Amerikaanse spionagefilm uit 1984. Met: Diane Keaton, Yorgo Voyagis, Klaus Kinski, Sami Frey, Michael Cristofer, David Suchet. Regie: George Roy Hill.De actrice Charlie wordt verliefd op een knappe Palestijn, maar door deze verliefdheid raakt zij tot over haar oren verstrikt in het web van de contraspionage.

MARIA’S LOVER

Maria’s Lovers Amerikaanse liefdesgeschiedenis uit 1984. Met: Nastassia Kinski, John Savage, Vincent Spano, Keith Carradine, Bvd Cort, Anita Morris, Karen Young, Tracey Nelson, John Goodman. Regie: Andrei Konchalovsky. Het verhaal speelt kort na de Tweede Wereldoorlog. Centraal staat de mooie Maria, die over aanbidders niet te klagen heeft. Soldaat Ivan heeft zijn jeugdvriendinnetje tijdens de oorlog niet kunnen vergeten. Als hij naar zijn geboortedorp terugkomt, wil hij maar een ding: trouwen met zijn Maria. Maar hij heeft in gedachten zoveel van het meisje gehouden, dat hij zich thans in de praktijk nauwelijks waar kan maken. Bovendien krijgt Ivan ernstig te kampen met nog twee aanbidders van Maria.

NATURAL  THE

The Natural (Barry Levinson, 1984, VS). Op hoog niveau mislukte, ambitieuze verfilming van Bernard Malamuds roman over een geknakte Amerikaanse droom. Honkballer Robert Redford ontdekt langzaam wat er in zijn leven mis gegaan is. Onder de gepasseerde stations bevinden zich Glenn Close, Kim Basinger en Barbara Hershey.

NOT FOR PULICATION

Not for publication  Paul Bartel, met Nancy Allen. Louis is een jonge ambitieuze journaliste die een dubbel leven leidt:  overdag werkt zij vrijwillig mee aan de campagne  van de burgemeester van New York. ‘S Nachts schrijft ze voor het schandaalblaadje The Informer. Lois heeft een blinde bewondering voor de burgemeester  van New York, die ook niet ongevoelig is voor haar charmes. Louis huurt een nieuwe fotograaf in, de de verlegen Barry die echter niet weet dat zijn foto’s in de gepubliceerd worden.

NOTHING  LASTS FOREVER

Nothing lasts forever. Amerikaanse film uit 1984 van Torn Schiller. Ergens in de toekomst, wanneer het gewoon is te winkelen op de maan, gaat een jonge man, Adam Beckett, op weg naar Manhattan met de bedoeling een beroemd artiest te worden. New Vork is echter in handen van de havenautoriteiten die alles scherp in de gaten houden. Adam moet een test afleggen, waarna wordt bepaald of hij wel of niet geschikt is om artiest te worden. Adam zakt voor de test en hij krijgt een baan toegewezen bij de verkeerspolitie.

PASSIONS THE

Passions (1984). Drama van Sandor Stern. Man wordt getroffen door beroerte. Zijn echtgenote ontdekt dat hij al acht jaar omgaat met een andere vrouw en ook met haar een ‘normaal’ gezin vormde. De . twee vrouwen zoeken elkaar op. Met Lindsay Wagner en Joanne Woodward.

PHILADELPHIA EXPERIMENT THE 

The Philadelphia Experiment You TubeThe Philadelphia Experiment is een Amerikaanse film geregisseerd door Stewart Raffill met Michael Paré, Nancy Allen en Eric Christmas. De film speelt zich zowel af in 1943 ais in 1984. Het gaat daar in 1913 allemaal om een geheim marine-experiment om oorlogsbodems onzichtbaar te maken voor de Duitse radar. Dat gaat mis. Een voor de onderzoekers onbegrijpelijke vuurstorm vaagt het proefschip, de USS Eldridge, van de kaart. Letterlijk, want het schip verdwijnt van het ene op het andere moment voor de ogen van de wetenschappers in het niets. Twee matrozen overleven de ramp en zij bevinden zich plotseling in de woestijn, ver van hun schip, maar daar komen ze door schade en schande er ook achter dat ze ver van hun eigen tijd zijn beland. Ze zijn terecht gekomen midden in de jaren tachtig en ze nemen in het eerste stadje dat ze tegenkomen met ontzetting kennis van de verworvenheden van de nieuwe tijd kleuren-tv, auto’s en popmuziek. Daar blijft het niet bij. Het militaire experiment heeft voor een van hen lichamelijke gevolgen: zijn rechterhand trekt als het ware de bliksem aan en in het café waar hij probeert een hedendaags pilsje te drinken, staat plotseling alles in lichterlaaie door zijn toedoen. Getuigen van dit tafereel zetten met geweer in de hand de achtervolging in. Er is gelukkig één meisje Allison die het voor hun op neemt. Ze is bereid het duo naar de plaats te rijden waar het eergisteren nog woonde…

POLICE ACADEMY

PURPLE RAIN

Purple Rain (USA, 1984) Muziekfilm van Albert Magnoli. Jonge muzikant is op zoek naar erkenning. Met Prince en Appolonia Kotero. Gelijknamige elpee van Prince betekende zijn definitieve doorbraak. In deze film voert hij diverse nummers van deze elpee uit.

RACING WIT THE MOON

Racing with the Moon (Richard Benjamin, 1984, VS). Wegens de cast van Sean Penn, Nicolas Cage en Elizabeth McGovern memorabele film over tienerliefde in een Californisch stadje, kerstmis

RED DAWN 

Red Dawn You TubeRed Dawn is een Amerikaanse oorlogsfilm uit 1984,met Patrick Swayze, C. Thomas Howell en Charlie Sheen. De regie was in handen van John Milius, met hulp van Kevin Reynolds. De film verteld het verhaal van een groep jongeren die in hun eentje de Derde Wereldoorlog ‘te lijf’ gaan en met redelijk succes de eindstreep halen.Het begint allemaal op een gewone schooldag, wanneer de leerlingen van de Calumet High School zich gapend door hun uurtje geschiedenis worstelen. Plotseling wordt het geluid van de geestdriftige docent overstemd door dat van overvliegende helikopters en vliegtuigen, en voor de verbaasde ogen van klas en leraar daalt een peloton paratroepers per parachute neer op de schoolcampus. Het lijkt allemaal nog onschuldig maar wanneer de leraar poolshoogte gaat nemen en meteen wordt neergeschoten beseffen de leerlingen dat ’t menens is. Acht studenten zien kans aan de orgie van geweld die dan ontstaat te ontsnappen. Met een redelijke voorraad eten, enkele wapens en een dosis moed verschansen zij zich in de bergen en wachten op de dingen die komen gaan. Buiten hun waarneming is inmiddels de middelste helft van de Verenigde Staten bezet door Russische en Cubaanse troepen en pas wanneer de piloot (Powers Boothe) van een neergehaalde Amerikaanse jager zich hij hen voegt komen de jongelui de verschrikkelijke waarheid te weten: de Derde Wereldoorlog is uitgebroken.Inmiddels zijn de bezetters de locatie van de vluchtelingen aan de weet gekomen en niets staat een gruwelijke klopjacht in de weg. Toch blijken de getrainde bezetters zich te verkijken op de durf het uithoudingsvermogen en vooral de vindingrijkheid van het groepje jonge mensen.

RHINESTONE

Rhinestone. Amerikaanse musical uit 1984 van Bob Clark. Met: Dolly Parton, Sylvester Stallone e.a. Countryzangeres Jacqueline Ferris sluit met haar opdringerige manager een weddenschap af: Wanneer het haar lukt een onbekende man binnen twee weken op te leiden tot countryzanger, is ze voorgoed van hem af. Lukt het haar niet, dan zal ze haar leven met hem delen. Taxichauffeur Nick is het proefkonijn.

RIVER THE

The River Amerikaanse speelfilm uit 1984.Amerikaanse streekroman over de boerenfamilie Garvey. Zware strijd tegen natuurgeweld en de keiharde zakenwereld. Regie: Mark Rydell. Met: Sissy Spaeek en Mei Gibson. Torn en Mae Garvey voeren een verbeten strijd om hun agrarische familiebedrijf te behouden. Nadat zij een dreigende overstroming van hun boerderij ternauwernood hebben kunnen vermijden, komt het voortbestaan van hun bedrijf in gevaar door het plan van de overheid om een krachtcentrale in de buurt van hun boerderij te bouwen.

RONJA DE ROVERSDOCHTER 

ronja-de-roversdochter-you-tubeRonja Rövardotter (Ronja de Roversdochter,Ronja die Raubertochter) is een Zweedse fantasiefilm uit 1984, geregisseerd door Tage Danielsson, gebaseerd op het gelijknamige boek Ronja de roversdochter uit 1981 van Astrid Lindgren. Met: o.a. Hanna Zetterberg, Dan Hafström. Ronja de dochter van Mattis en zijn vrouw Lovis maakt op jeugdige leeftijd kennis met aardtrollen, toverheksen en met Birk ze raken in het geheim bevriend met elkaar. Hun vaders, zijn beiden woeste rovers maar met een klein hartje. Ze zijn aanvoerders van twee rivaliserende bendes en ze zijn ook nog eens onverzoenlijke vijanden. Die tweestrijd wordt nog heviger als Birks vader Borka een afgelegen gedeelte van Mattis’ burcht betrekt. De vriendschap van de kinderen blijkt echter tenslotte sterker dan de vijandschap van hun ouders. En uiteindelijk tonen zich Ronja’s vader en moeder zich een zeer begripvol ouderpaar.

SAHARA

Sahara Amerikaanse romantiek uit 1983. Met: Brooke Shields, Horst Buchholz, Lambert Wilson, John Rhys-Davies, Ronald Lacey, John Milis, Steve Forrest, Perry Lang, Cliff Potts. Regie: Andrew V.McLaglen.Dit romantische avonturenverhaal speelt aan het eind van de jaren twintig. Gordon-Packard, een auto-ontwerper, is verongelukt en zijn dochter Dale wil bewijzen dat zij een goede autocoureur is. Met de auto van haar vader wil zij deelnemen aan de Sahara Rally, maar deze rally is uitsluitend aan mannen voorbehouden. Zij neemt toch deel door zich als man te verkleden. In de Sahara ontstaan natuurlijk grote moeilijkheden, waarin Brooke Shields toont voor geen kleintje vervaard te zijn. Allerlei toestanden zijn om deze rally geweven, zoals een stammenoorlog, corruptie en liefde, vooral liefde, want de relatie tussen een exotische sjeik en Dale wordt wel erg uitgesponnen.

SECRET HONOR

Secret Honor (Robert Altman, 1984, VS). Intens spannende monoloog van Richard Nixon, de avond en de nacht nadat hij het presidentschap had moeten neerleggen. Teksten werden samengesteld uit zijn geschriften, toespraken en interviews. Nixon wordt geniaal gespeeld door de Amerikaanse theater-acteur Philip Baker Hall die nauwelijks op hem lijkt maar hem desondanks precies weet op te roepen.

SEDUCTION OF GINA THE

the-seduction-of-gina-you-tubeThe Seduction of Gina (Gokken) is een Amerikaanse tv-film geschreven door Judith Parker en geregisseerd door Jerrald Freedman. Met rollen voor o.a. Valerie Bertinelli, Michael Brandon, Dinah Manoff. De twintigjarige jonggehuwde studente Gina Breslin (Valerie Bertinelli) raakt verveelt omdat haar man veel weg van huis is. Op een reis naar Lake Tahoe ontdekt ze het spel van blackjack, en ze raakt steeds meer geobsedeerd door het gokken. In het begin wint ze een paar honderd dollar, maar langzamerhand komt ze in de schuld te staan. De cynische employé van het casino wil haar winstkansen best een zetje geven, in ruil voor haar gunsten weliswaar , en de situatie wordt steeds penibeler….

SPLASH 

Splash Amerikaans komisch sprookje uit 1984. Met: Torn Hanks, Daryl Hannah, Eugene Levy, John Candy, Dody Goodman, Schecky Greene. Regie: Ron Howard. De film springt eerst twintig jaar terug. De kleine Allen raakt te water en dreigt te verdrinken. Maar een mysterieus meisje in zijn nabijheid zorgt ervoor, dat hij onder water kan ademen. Allen wordt gered en we zien hem twintig jaar later, terwijl hij met zijn broer een groothandel in groenten drijft. Allen is niet gelukkig. Hij gaat terug naar de plek, waar hij bijna verdronken is, raakt opnieuw te water en nu verschijnt er een jonge vrouw, die hem redt. Enige tijd later ontmoet hij die vrouw in New Vork en raakt hevig verliefd op haar. Een professor vermoedt dat de vrouw een zeemeermin is en hij wil haar graag onderzoeken. Hij krijgt haar in zijn macht en nu komt Allen natuurlijk in het geweer om de vrouw te bevrijden

STREETS OF FIRE

Streets of fire Amerikaanse actiefilm uit 1984 Met: Michael Pare, Amy Madigan, Diane Lane, Riek Moranis, Deborah van Valkenburgh, Willem Dafoe, Richard Lawson. Regie: Walter Hill.

TERMINATOR THE 

the-terminator-you-tubeThe Terminator (De uitroeier) is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 1984 geregisseerd door James Cameron. Met rollen voor o.a Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn, Linda Hamilton.Nadat de wereld door een atoombom is verwoest zijn de Cyborgs, wezens die half mens en half machine zijn, aan de macht. Als deze bijna onverslaanbare monsters horen dat er nog één man met een  guerilla-leger overgebleven is, sturen zij de Terminator terug in de tijd, met de missie om Sarah Connor te vermoorden. Zij zal in de toekomst de moeder worden van de menselijke aanvoerder van een verzetsgroep die het na de nucleaire oorlog opneemt tegen de machines. De mensen sturen guerrillastrijder Kyle Reese terug in de tijd. Hij moet Sarah Connor zien te vinden om haar te beschermen tegen de Terminator. De vraag is: wie vindt haar het eerst?

TEST OF LOVE A

A Test Of Love (Hoop voor Arme McDonald), Australische speelfilm uit 1984 van Gil Brealey. Arme McDonald verblijft al 13 jaar in het ziekenhuis, wanneer Rosemary Crossley als verpleegster komt werken. Door haar doorzettingsvermogen kan Arme twee jaar later naar huis. Met: Angela Punch McGregor, Tina Arhondis, Drew Forsythe e.a

TIGHTROPE 

Tightrope You TubeTightrope is een Amerikaanse film uit 1984 geregisseerd door Richard Tuggle met Clint Eastwood, Geneviève Bujold en Alison Eastwood. Clint Eastwood speelt in deze film de nergens voor terugdeinzende politieman Wes Block. Hij woont alleen met zijn twee dochters die hij zo goed mogelijk probeert op te voeden, hij onderhoudt een wat vage relatie met de leidster Beryl Thibodeaux (Geneviève Bujold)  van een buurtcentrum waar vrouwen les in zelfverdediging krijgen. Toch prefereert Block om één of andere reden de seksuele attentie van de dames in de rose buurt boven een vaste verbintenis met Geneviève. Dat is het begin van alle moeilijkheden, want in diezelfde buurt waart een lustmoordenaar rond, en de moorden worden persoonlijk omdat de slachtoffers allemaal bekenden zijn van Block en alle sporen zorgen er voor dat hij in het verdachten bankje komt.

TOUGHEST MAN IN THE WORLD THE

The Toughest Man in the World is een Amerikaanse film uit 1984 geregisseerd door Dick Lowry.Bruise Brubaker (Mr. T.) gaat niet geheel zonder brokken te maken, door het leven. Bruise wil namelijk niet deugen en met de regelmaat van de klok komt hij met de politie in aanraking. Op een kwaaie dag moet hij zelfs voor de rechter verschijnen en deze stelt hem voor de keuze: de gevangenis in of naar de marine. Bruise kiest voor het laatste. En ziet: daar op de woelige baren groeit er een kerel van stavast uit hem. Terug in de burgermaatschappij neemt hij zich voor de jeugd uit het kansarme milieu waar hij zelf vandaan kwam te begeleiden op weg naar het rechte pad. Hij doet dat via een jeugdhuis; de jongelui die daar komen zijn al spoedig onder de indruk van de zwarte reus en gewillig laten zij zich door hem trainen in het basketballteam. Helaas trekt de overheid de subsidie in, maar Bruise weet raad…..

UNFAITHFULLY YOURS 

Unfaithfully Yours You TubeUnfaithfully Yours (’n Vreemde affaire) is een Amerikaanse komedie geregisseerd door Howard Zieff, met in de hoofdrollen Dudley Moore, Nastassia Kinski en Armand Assante. Dudley Moore speelt de rol van Claude Eastman, een beroemd musicus en dirigent die alles kan krijgen wat zijn hart begeert en van zijn grammofoonplatenbazen alles kan doen en laten wat hij wil. Geen wonder dat deze uiterst populaire man, die ook nog eens bulkt van het geld, een prachtige jonge vrouw heeft. Deze Daniëlle, Nastassia Kinski, neemt alle kleine attenties en cadeautjes die haar dagelijks ten deel vallen met verrukte gilletjes in ontvangst en doet haar best het haar man naar de zin te maken. Niets aan de hand dus. Alleen haar broer Norman gooit echter roet in het eten door Claude te vertellen dat hij Daniella verdenkt van overspel. Zij zou een heimelijke affaire hebben met Maxmillian Stein, een aantrekkelijke jonge violist uit het orkest van Claude. Norman huurt een privé detective in ,en in zijn  rapport staat dat lieve Daniëlle hem bedriegt. Dat alles is op een misverstand berust, dat is het belangrijkste ingrediënt van een komedie, maar voor de betrokkenen daar achter zijn, is er zoveel gebeurd dat de breuk haast niet meer te lijmen is.

UP THE CREEK

Up the creek (Maak je borsten maar nat) Amerikaanse studentenfilm uit 1984. Met: Tim Matheson, Dan Monahan, Jeff East, James B. Sikking. Regie: Robert Butler. Lepetomane Universiteit, waar nog nooit een student met succes zijn studie heeft kunnen beëindigen. De directeur wil daarin verandering brengen. De naam van de school zou weer enige glans kunnen krijgen als zijn studenten de jaarlijkse rubberbotenrace zouden winnen. Aangezien de deelnemende studenten niet zo sportief zijn als de directeur gedoopt had, gebruiken zij heel andere middelen om de tegenstanders dè baas te blijven.

WOMAN IN RED THE

The woman in red Amerikaanse komedie uit 1984. Met: Gene Wilder, Charles Grodin, Joseph Bologna, Judith Ivey, Michael Huddleston, Kelly Le Broek, Gilda Radner, Michael Zorek. Regie: Gene Wilder.De keurige Teddy, is helemaal in de ban geraakt van een knappe vrouw in een rode jurk. Als hij ontdekt, dat zij in een kantoor tegenover het zijne werkt, nodigt hij haar telefonisch voor een etentje uit. Hij merkt niet, dat niet zij, maar een collega van haar heeft opgenomen, die ook grif op de afspraak ingaat. Thuis gekomen krijgt Teddy de schrik in de benen als. hij merkt hoe woedend zijn vrouw kan worden over een van hun vrienden, die een slippertje heeft gemaakt. Teddy laat de afspraak zitten, maar de verkeerde dame is daarover zo boos, dat zij zijn auto eens danig onder handen neemt. Na wat komische ‘avonturen komt hij toch in contact met het meisje met de rode jurk, maar dat contact levert hem zon halsbrekende toeren op, dat hij het bij zijn eigen vrouw plezieriger vindt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s