Films 1982 Buitenland

48 HOURS

48-hours-you-tube48 Hours (48 Heures) is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Walter Hill. Voor Murphy was dit zijn eerste filmrol. De film wordt wel gezien als de eerste buddy-politiefilm. Er waren rollen voor: Nick Nolte, Eddie Murphy, Annette O’Toole,David Patrick Kelly, Sonny Landham, James Remar, Brion James, Jonathan Banks. Tijdens het verrichten van dwangarbeid weet de gevaarlijke misdadiger Albert Ganz te ontsnappen met de hulp van de indiaan Billy Bear. Kort hierna raakt het tweetal betrokken bij een schietpartij, waarbij twee rechercheurs sneuvelen. Een derde Jack Cates, een outcast binnen het politiekorps blijft ongedeerd en opent de jacht. Om de twee op het spoor te komen haalt hij de bijdehante donkere jongen Reggie Hammond, (Eddy Murphy) voor 48 uur uit de gevangenis om ze op te sporen.Ondanks de de blank/zwart situatie blijken het toch goede partners te zijn.

AASGIER DE

Dögkeselyü You TubeDe Aasgier (Dögkeselyü) is een Hongaarse thriller uit 1982 geregisseerd door Ferenc András,naar de roman van Miklós Munkacsi.Er waren rollen voor:  György Cserhalmi, Hédi Temessy,Zita Perczel. In zijn beroep van architekt kan József Simon(György Cserhalmi) , geen werk vinden. Daarom is hij taxichauffeur geworden. Op zekere dag vervoert hij twee dames die rouw dragen. Later merkt hij dat het twee zakkenrolsters waren, de rouwsluiers dienden ter camouflage. Ondanks een beroep op zijn burgerrechten wil de politie niet meer dan een routine-onderzoek aan de zaak wijden. Simon voelt zich aangetast in zijn rechtsgevoel en raakt in de problemen, omdat hij zijn schulden niet meer kan betalen. Hij komt ertoe het recht in eigen hand te nemen en probeert de dames op te sporen…

ALL FIRED UP

Tout Feu Tout Flamme You TubeAll Fired Up (Feuer und Flamme,Tout feu, tout flamme) is een Franse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Jean-Paul Rappeneau. Er waren rollen voor o.a.: Yves Montand,Isabelle Adjani,Lauren Hutton,Jean-Luc Bideau,Alain Souchon. Pauline Valance, even aantrekkelijk als intelligent en ambitieus, heeft het ondanks haar jonge leeftijd al tot rechterhand van een minister gebracht. Bovendien moet ze na de dood van haar moeder ook zorgen voor haar zussen Delphine en Juliette, evenals voor haar grootmoeder. Op een dag komt haar vader Victor thuis, hij  wil de spaarcentjes van oma ontfutselen om er in Zwitserland een casino mee te beginnen aan het Meer van Genève. Pauline vertrouwt hem aanvankelijk niet, maar langzaam krijgen ze toch een  groeiende waardering voor elkaar. Maar dan hebben mannen uit zijn verleden nog een rekening te vereffenen!

ANNIE 

annie-you-tubeAnnie is een Amerikaanse musicalfilm uit 1982 geregisseerd door  John Huston. Met rollen voor o.a. Albert Finney, Carol Burnett, Bernadette Peters, Ann Reinking, Tim Curry.  Het roodharige weesmeisje Annie, weet in de barre toestand van het weeshuis, ondanks de hardvochtige miss Hannigan haar zonnig humeur te bewaren. Ze krijgt de kans om een week bij de miljardair Warbucks (Albert Finney) te logeren. Badend in weelde weet zij de ongevoelige Warbucks om te turnen, maar als hij haar eindelijk als dochter wil adopteren, wil Annie liever haar eigen ouders leren kennen, die haar tien jaar geleden naar het weeshuis hebben gebracht. Warbuck helpt haar bij het zoeken en belooft de ouders 50.000 dollar te schenken als zij zich melden. Er komen heel wat oplichters op het geld af en Annie valt zelfs in handen van twee bedriegers, waarna er een ware klopjacht ontstaat……

ASHES AND EMBERS

Ashes and Embers You TubeAshes and Embers (Asche und Glut) is een drama film uit 1982 geregisseerd door Haile Gerima , met rollen voor John Anderson,Evelyn A. Blackwell,Norman Blalock,Kathy Flewellen,Uwezo Flewellen, Barry Wiggins. Nay Charles( John Anderson), is een Afro-Amerikaanse Vietnam veteraan die ongedeerd is teruggekeerd,maar hij lijdt nog steeds aan demonische angstbeelden, en hij voelt zich niet meer thuis in de maatschappij, hij kan geen baan vinden en heeft moeite met het maken van een verbinding met zijn geëngageerde vriendin.Uiteindelijk verlaat hij zijn huis in de staat Washington voor een nieuw, beter leven in Los Angeles, waar hij uiteindelijk door de politie gearresteerd.

ATOR THE FIGHTING EAGLE

Ator the Fighting Eagle You TubeAtor the Fighting Eagle (Ator, Ator the Invincible) is een Italiaanse avonturen fantasy film uit 1982 geregisseerd door Joe D’Amato.Er waren rollen voor o.a.: Ritza Brown,Sabrina Siani,Miles O’Keeffe,Edmund Purdom,Laura Gemser,Alessandra Vazzoler,Nello Pazzafini,Jean Lopez,Olivia Goods. De jonge krijger Ator(Miles O’Keeffe), de zoon van Torren, neemt op een gegeven dag kennis van zijn geschiedenis en trekt met met zijn magische wapens erop uit om zijn volk te wreken en zijn zus Roon (Sabrina Siani) te bevrijden uit de tempel van van de boze hogepriester Dakkar van het Spinnenrijk.Hij moet het opnemen tegen vuurspuwende vulkanen,flitsende zwaarden, zombies en heksen, alvorens hij er voor kan zorgen dat zijn ontvoerde zus niet dient als de maaltijd voor een gigantische reuzen spin…..

BALLROOM OF ROMANCE THE 

The Ballroom of Romance You TubeThe Ballroom of Romance („De danszaal der romantiek”) is een film uit 1982 geregisseerd door Pat O’Connor , gebaseerd op een kort verhaal van William Trevor. Er waren rollen voor o.a.: Brenda Fricker als Bridie, John Kavanagh als Bowser Egan, Mick Lally als Dano Ryan,  Niall Toibin als Eyes Horgan, Joe Pilkington als Tim Daly ,Brid Brennan als Patty Byrne, Ingrid Craigie als Eenie Mackie, Cyril Cusack als Mr. Dwyer. Het verhaal speelt zich af in een danszaal in het noodlijdende Ierland van de jaren vijftig. De danszaal fungeert er als een sociaal middelpunt, waar jong en oud samen komt om te dansen en te kletsen. En om er, met wat geluk een sprankje romantiek te vinden. Zo ook Bridie, de hoofdpersoon. Ze gaat iedere week naar het propvolle zaaltje, jaar in, jaar uit. Totdat ze op een avond plotseling alles met andere ogen gaat zien…

BANANA JOE

Banana Joe You TubeBanana Joe is een Italiaans-Duitse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Stefano Vanzina.Er waren rollen voor o.a.: Bud Spencer,Marina Langner,Gianfranco Barra,Mario Scarpetta. De grote, dikke en krachtige Banana Joe(Bud Spencer)  leeft op bescheiden, maar tevreden wijze in het oerwoud. Hij vervoert hele bootladingen bananen van het Zuid-Amerikaanse Amantido naar de haven van Limas. Op de terugweg neemt hij medicijnen en proviand mee voor de bewoners van Amantido. Hij leeft een gelukkig, rustig leventje totdat corrupte misdadigers uit San Cristobal proberen om hem zijn bananenhandeltje af te pikken. Dit natuurlijk tot grote woede van Banana Joe, die uit zijn vel springt en zijn vuisten behoorlijk laat wapperen. Het heeft heel wat voeten in de aarde voordat Joe zijn rust weer terug heeft.

BATTLE TRUCK

Battle Truck You TubeBattle Truck (Warlords of the 21st Century,De dodende truck) is een Nieuw-Zeelandse science-fictionfilm uit 1982 geregisseerd door Harley Coklins. Er waren rollen voor o.a.: Michael Beek,Annie McEnroe,James Wainwright. Na de Grote Klap, als alle landen volledige aan de grond zitten, de olie op is en er geen regeringen en wetten en geen gezag meer is, heeft de mensheid gemeenschappen gesticht die op zichzelf staan en proberen zich zo goed en zo kwaad mogelijk te beschermen tegen roversbenden. Kolonel Straker heerst met zijn gepantserde vrachtwagen en is hierdoor vrijwel onoverwinnelijk. Als er een meisje, Corlie, uit zijn kamp ontsnapt, zet hij alles op alles om haar terug te krijgen .Corlie krijgt echter hulp van Hunter, een ex-commando. Hunter laat zich niet afschrikken door de imposante truck en gelooft dat er wel degelijk een manier is om terug te vechten.

BEST LITTLE WHOREHOUSE IN TEXAS THE

The Best Little Whorehouse in Texas (Het Kleinste Bordeel in Texas) is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Colin Higgins. Er waren rollen voor o.a.:  Burt Reynolds,Dolly Parton,Dom DeLuise,Charles Durning,Jim Nabors.Miss Mona Strangely (Dolly Parton) is eigenares van het vermaarde bordeel de Chicken Ranch in een klein plaatsje in Texas. De Chicken Ranch is traditioneel het nummer één vertier in de omgeving en niemand tot last. Het huis van plezier heeft zo’n goede naam in de streek, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, dat het boven elke verdenking verheven is en een instituut van folklore en traditie is geworden. Totdat een Amerikaanse moralist Melvin P. Thorpe  (Dom DeLuise) zijn vinger heft tegen een zo openlijke ontduiking van de wet en hij wijst in zijn kijkdichte TV-shows op het gevaar van dergelijke instellingen. Hij doet er alles aan om het oord van verderf te laten sluiten. De wet Sheriff Ed Earl Dodd (Burt Reynold) heeft zijn ziel en zaligheid aan Mona de bordeelhoudster verpand. Zijn pogingen om het bordeeltje van de ondergang te redden mislukken, maar hij werpt zich aan het eind wel aan de enorme boezem van Mona….

BLADE RUNNER

Blade Runner You TubeBlade Runner is een Amerikaanse Science fictionfilm uit 1982 geregisseerd door Ridley Scott. Er waren rollen voor o.a.: Harrison Ford,Rutger Hauer,Sean Young,Edward James Olmos,M. Emmet Walsh. In de 21e eeuw heeft de knappe professor Tyrell (Joe Turkel) kunstmensen, replica’s, ontworpen, die hij in de maatschappij sluist. Ze zijn zo knap gemaakt, dat ze niet van echte mensen zijn te onderscheiden,ze hebben echter geen verleden en slechts een levensduur van vier jaar.De wezens zijn buiten de wet geplaatst en werken als menselijke assistenten op buitenaardse planeten.Vier Nexus 6-replica’s onder leiding van Roy Batty (Rutger Hauer) weten echter te ontsnappen en een Space Shuttle te overmeesteren en zijn op weg naar de aarde. Kapitein Bryant (M. Emmet Walsh) vraagt de voormalige politie-agent Rick Deckard (Harrison Ford) om de moorddadige namaakmensen op aarde op te sporen en uit te schakelen.

BORDER THE

The Border (De Grenspolitie,Grenzpatrouille,Police frontière) is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Tony Richardson. De soundtrack voor deze film was van Ry Cooder. Er waren rollen voor o.a: Jack Nicholson,Harvey Keitel,Valerie Perrine,Warren Oates,Elpidia Carrillo. Charlie Smith (Jack Nicholson) heeft genoeg van zijn baan bij de arbeidsinspectie in Los Angeles. Samen met zijn vrouw Marcy verhuist hij naar Texas. Ze vestigen zich in het plaatsje El Paso, dicht bij de Mexicaanse grens. Zij komen er te wonen naast een oude jeugdvriendin van Marcy,Savannah, Cat, de man van Savannah werkt bij de grenspolitie. Hij moet voorkomen, dat Mexicaanse arbeiders illegaal de grens oversteken. Charlie gaat ook bij de grenspolitie werken en komt er al gauw achter, dat zijn meeste collega’s tot in de hoogste regionen door en door corrupt zijn. Marcy oefent intussen druk op Charlie uit: ze leeft graag op grote voet en vindt, dat Charlie zijn inkomsten best wat mag verruimen. Charlie gaat onder druk van zijn vrouw mee in de corruptie, maar wanneer de baby van de Mexicaanse Maria wordt ontvoerd om er geld aan te verdienen, komt Charlie in gewetensnood. Charlie besluit Maria en haar broer te helpen door rigoureus in te grijpen….

BRITANNIA HOSIPTAL

Britannia Hospital You TubeBritannia Hospital (Het hospitaal) is een Engelse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Lindsay Anderson. Er waren rollen voor o.a.: Leonard Rossiter, Graham Crowden, Malcolm McDowell, Joan Plowright,Jill Bennet.Mick Travis is een journalist die een reportage maakt over het Britannia ziekenhuis,ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan. Er zal een nieuwe vleugel worden geopend, en er is een groot feest, dat door de koningin en vele andere prominente figuren bijgewoond zal worden. Op de heuglijke dag zal ook de eerste perfecte kunstmatige mens getoond worden, die door de krankzinnige professor Millar is ontworpen.De feeststemming wordt echter danig bedorven door allerlei rare elementen, die niets liever willen dan protesteren, demonstreren en herrie schoppen,en het bezoek loopt uit op een regelrechte nachtmerrie.

CAT PEOPLE

Cat People You TubeCat People is een Amerikaanse horrorfilm uit 1982 geregisseerd door Paul Schrader.Er waren rollen voor o.a.: Nastassja Kinski,Malcolm McDowell,John Heard,Annette O’Toole,Ruby Dee,Ed Begley jr., Scott Paulin,Frankie Faison.Eeuwen geleden offerde een volk kinderen aan zwarte panters. De geest van de kinderen ging in de dieren huizen en op een dag gingen de panters er als mensen uitzien. Nu blijkt op Paul en Irena (broer en zus) een verschrikkelijke vloek te rusten. Hun ouders die ook broer en zus waren pleegden zelfmoord en daardoor raakten Paul en Irena van elkaar gescheiden. Paul kent hun vreselijke geheim. Wanneer hij met een vrouw slaapt, wordt hij weer een panter. De enige manier om weer mens te worden is om de minnaar te doden. Hij wil nu, dat zijn zuster bij hem komt wonen in New York om met haar een incestueuze verhouding te beginnen,om haar duidelijk te maken dat ze tot een speciaal ras behoort.

CLASS OF 1984

Class of 1984 You TubeClass of 1984 is een Canadese Thriller uit 1982 geregisseerd door Mark Lester.Er waren rollen voor o.a.: Perry King,Merrie Lynn Ross,Roddy McDowall,Timothy Van Patten,Stefan Arngrim. Norris (Perry King) kijkt zijn ogen uit als hij voor het eerst als nieuwe muziekleraar zijn school betreedt: hordes half-wilde jongeren worden bij de ingang gefouilleerd, door een wapendetector geleid, maar zien niettemin kans drugs en wapens het gebouw binnen te smokkelen. Zelfs docenten dragen een pistool om zich tegen de gewelddadige bende’s te kunnen verdedigen. Norris probeert zich van de intimidatie niets aan te trekken en krijgt daardoor een speciale behandeling, voornamelijk van de bendeleider Stegman. Als dan ook nog zijn zwangere vrouw op gruwelijk wijze te grazen wordt genomen door het tuig, besluit Norris om keihard terug te slaan. Hij besluit ze dan toch les te geven, maar dan op een manier die ze in hun ergste nachtmerrie’s niet hadden kunnen voorstellen.

CERCASI GESÙ

cercasi-gesu-you-tubeCercasi Gesù (Keine Zeit für Wunder, L’imposteur ) is een Italiaans-Franse film uit 1982 geregisseerd door Luigi Comencini. Met rollen voor o.a Beppe Grillo,Maria Schneider,Fernando Rey,Alexandra Stewart,Néstor Garay,Memè Perlini,Gerardo Roberto Della Casa,Giuseppe Cederna.  De priester Don Filippo heeft wel degelijk een goede reden, om op weg naar Rome de lifter Giovanni (Beppe Grillo) mee te nemen. Giovanni heeft namelijk precies het gezicht, dat uitstekend zou passen voor een publicitaire campagne rond de uitgeverij van de Orde der Faustini. Zo wordt de jonge man, die klaarblijkelijk zijn geheugen verloren is, van de ene dag op de andere het evenbeeld van Jezus. Hij gaat prediken, verricht enkele wonderen maar brengt de orde echter pijnlijk in verlegenheid door de wijze van besteding van zijn honorarium…

COME BACK TO THE 5 & DIME JIMMY DEAN

Come Back to the 5 & Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean( Komm zurück, Jimmy Dean) is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Robert Altman.Er waren rollen voor o.a.: Sandy Dennis,Cher, Karen Black,Sudie Bond,Marta Heflin.In 1955 in het kleine plaatsje McCarthy in Texas heeft het vrouwelijke deel van de plaatselijke jeugd een James Dean-fanclub opgericht. Het clubleven speelt zich af in de 5 & Dime Store, een combinatie van cafetaria en dorpswarenhuis. In 1975 twintig jaar na de dood van hun idool, houden de vijf vrouwelijke fans een reünie.Tijdens deze bijeenkomst komen heel wat emoties vrij.De komst van een oude vriendin, van wie de anderen zich aanvankelijk niet kunnen herinneren wie zij is, verandert de vrolijke reünie in een pijnlijke bijeenkomst. In tegenstelling tot de andere vrouwen idealiseert de nieuwkomer het verleden niet, zij weet nog wat er allemaal is gebeurd, zonder verdraaiingen of verfraaiingen.Bovendien blijkt de vrouw geen oude vriendin, maar een oude vriend te zijn. En voor het eerst in vele jaren regent het in Texas…

CREEPSHOW

creepshow-you-tubeCreepshow is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door George A. Romero.Er waren rollen voor o.a.: o.a Carrie Nye, Stephen King, Leslie Nielsen, Hal Holbrook, Robert Harper, David Early, Tommy Atkins, Torn Savini.  De jonge Billy wordt door zijn vader betrapt als hij driftig het tijdschrift „Creepshow” aan het lezen is. Zijn vader Stan (Tom Atkins), die het verboden heeft om te lezen, werpt het blad in de prullenmand, waar de wind er mee gaat spelen. De bladen vallen open bij het begin van een strip: de figuren komen tot leven, getekende mensen vloeien over in ‘echte’ en dit is het begin van een vijftal horrorverhalen. 1. In ‘Father’s Day’ brengt een zombie een vaderdagstaart naar zijn dochter. 2. In ‘The Lonesome Death of Jordy Verril’ ontdekt een boer een meteoriet en wordt daarna ziek.3. In ‘Something to Tide You Over’ begraaft een man zijn vrouw en haar minnaar in het strand en wacht tot het vloed wordt. 4. In ‘The Crate’ wordt een geheimzinnige kist met een in de kelder van een school gezet. Helaas zit er een beest in een krat dat al gauw ontsnapt.5. In ‘They’re Creeping Up On You’ krijgt een rijke man gezelschap van ontelbare kakkerlakken.

DARK CRYSTAL

the-dark-crystal-you-tubeThe Dark Crystal (Het Donkere Kristal) is een Engelse Amerikaanse poppen fantasyfilm uit 1982 geregisseerd door Jim Henson en Frank Oz .Met o.a. de stemmen van Jim Henson, Kathryn Mullen, Frank Oz, Dave Goelz, Brian Muehl, Jean Pierre Amiel, Kiran Shah. In de wereld van de drie zonnen hebben de moordzuchtige Skeksis het, sinds het Heilige Kristal doofde, voor het zeggen. Daaraan zal pas een einde komen wanneer door iemand van de Gelflings, een elfachtig ras dat ooit deze wereld bewoonde, een verloren splinter van het kristal op zijn plaats wordt teruggebracht. Om dat te voorkomen hebben de Skeksis de Gelflings uitgeroeid, maar er blijkt nog één Gelflingjongen, Jen genaamd, te leven en hij is in het bezit te zijn van de bewuste kristalsplinter. Wanneer Jen op pad gaat ontmoet hij een soortgenootje, Kira, dat tot zijn verbazing een meisje blijkt te zijn. Samen zullen zij proberen hun wereld van de tirannie te bevrijden.

DAY THE BUBBLE BURST THE

the-day-the-bubble-burst-you-tubeThe day the bubble burst (De dag dat de wereld instortte) is een Amerikaanse tv-film uit 1982, geregisseerd door Joseph Hardy naar het boek van Gordon Thomas en Max Morgan-Witts. Er waren rollen voor o.a.:  Blanche Baker, Robert Hayes, Franklin Cover,Robert Vaughn,Richard Crenna,Mariene Dietrich. De jaren twintig lopen ten einde. Een tijd vol muziek en dans, van drooglegging en gangsters.Iedereen was druk bezig geld te maken en velen hadden hun geld belegd in aandelen, want iedereen wist zeker dat de beurs nooit zou falen. Deze film is het verhaal van een paar van deze mensen, zowel rijk als arm, die het drama meemaakten van de beurskrach van 1929, een krach die invloed had op de levens van mensen over de gehele wereld….

DEATH WISH II

death-wish-ii-you-tubeDeath Wish II Vergelding Zonder Genade is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Michael Winner. Er waren rollen voor o.a: Charles Bronson,Jill Ireland,Vincent Gardenia,Laurence Fishburne,J.D. Cannon.De architect Paul Kersey verhuisd samen met zijn dochter Carol van New York naar Los Angeles, om daar een nieuw leven op te bouwen na de gewelddadige dood van zijn vrouw.Hij hoopt in Los Angeles, het drama van New York te vergeten.Een simpele aanleiding heeft echter fatale gevolgen. Op een middag wordt hij door een groepje zwervers belaagd, die hem zijn portefeuille afnemen. Hij achtervolgt ze en weet één van hen te pakken te krijgen. Uit wraak dringen de zwervers zijn huis binnen en maken zich schuldig aan de verkrachting en moord van zijn huishoudster Rosario.Ze ontvoeren ook  zijn dochter en verkrachten haar, ze weet te vluchten maar pleegt daarna zelfmoord. Het spel van „Death Wish” begint opnieuw. Paul begin een wraaktocht, en ziet het als zijn taak om de straten van de Los Angeles van het crimineel gespuis te ontdoen.

DINER

Diner is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Barry Levinson, gebaseerd op zijn eigen jeugdervaringen in Baltimore. Er waren rollen voor o.a:  Steve Guttenberg,Daniel Stern,Mickey Rourke,Kevin Bacon,Tim Daly. ‘Diner’ plaatst ons in het Amerika van de jaren vijftig. In een goedkoop eethuis ontmoeten vijf vrienden elkaar, die met één been in de wereld der volwassenen staan. Het is december 1959 en er wordt een belangrijke voetbalwedstrijd gespeeld. Maar er is meer: voetballer Eddie gaat binnenkort trouwen, Shrevie is al getrouwd, Boogie is een versierder die wellicht nooit zal trouwen, Fenwich heeft alleen oog voor zijn sportwagen en de ernstige student Billy heeft aan een slippertje een kind op komst overgehouden.

DON’T GO TO SLEEP

dont-go-to-sleep-you-tubeDon’t Go To Sleep (Ga Niet Slapen) is een Amerikaanse psychologische thriller uit 1982 geregisseerd door Richard Lang.Er waren rollen voor o.a.: Dennis Weaver, Valerie Harper, Robin Ignico, Kristin cumming en Oliver Robins.Nadat dochter Jennifer van de familie Hogan bij een auto-ongeluk om het leven komt, verhuizen ze naar het platteland om een nieuw leven te beginnen. Het tienjarig zusje Mary blijft echter gekweld worden door nachtmerries over haar zus. Ze word wakker van vreemdsoortige, kloppende geluiden en een stem die continu haar naam roept. Op een nacht raapt Mary alle moed bijeen en kijkt onder haar bed. Een afschrikwekkende confrontatie is het gevolg. Ze kijkt recht in de ogen van ‘de stem. Het blijkt haar overleden zus Jennifer te zijn, tijdens hun nachtelijke gesprekken smeden ze een complot tegen de overige leden van de familie, om het leven te brengen…..

DRAUGHTSMAN’S CONTRACT THE

the-draughtsmans-contract-you-tubeThe Draughtsman’s Contract (Der Kontrakt des Zeichners,Meutre dans un jardin Anglais) is een Engelse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Peter Greenaway. Er waren rollen voor o.a: Anthony Higgings, Janet Suzman, Anne-Louise Lambert,Dave Hill Na veel aandringen neemt de begaafde maar arrogante landschapsschilder Neville, in de zomer van 1694, een opdracht aan om een landhuis , Compton Anstey, op twaalf tekeningen te vereeuwigen. De opdrachtgeefster, mrs. Herbert, wil daarmee haar afwezige echtgenoot bij thuiskomst verrassen. In het contract staat dat Neville gebruik mag maken van de amoureuze diensten van mrs. Herbert. Wanneer de tekeningen klaar zijn en Neville wil vertrekken wordt het lijk van de heer des huizes ontdekt. Enkele zeer nauwkeurig uitgewerkte details op de schetsen van Neville worden hem dan fataal.

ENDANGERD SPECIES

Endangered Species (Der Schleichende Tod) is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Alan Rudolph,gebaseerd op een ware gebeurtenissen.Er waren rollen voor o.a.: Robert Urich,JoBeth Williams,Paul Dooley,Hoyt Axton,Peter Coyote. De ex-politieman Ruben Castle (Robert Urich) gaat met Mackenzie zijn dochter,in een woonwagen op weg naar Colorado. In de velden langs de wegen liggen verminkte vee lijken. In tegenstelling tot veel bewoners, die geloven dat dit het werk van buitenaardse wezens is, gelooft de vrouwelijke sheriff Harriet Perdue (JoBeth Williams) niet in de verklaring van bovennatuurlijke krachten.Samen met Castle lukt het haar het raadsel op te lossen, en de oorzaak is wel degelijk iets anders…

END OF AUGUST THE

The End of August is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Bob Graham, gebaseerd op Kate Chopins roman The Awakening. Er waren rollen voor o.a:  Sally Sharp,Lilia Skala,David Marshall Grant,Kathleen Widdoes,Paul Roebling. Tijdens een vakantie aan de kust, met haar invloedrijke man en kinderen, ontmoet Edna de zwemleraar Robert Lebrun. Robert geeft haar niet alleen zwemles, maar hij geeft haar ook lessen in de liefde.Dat gaat ten koste van haar plichten als echtgenote en moeder. Haar verontruste man raadpleegt een dokter in New Orleans, omdat zijn vrouw zo vreemd is gaan doen en de plichtmatige theevisites ontloop. De dokter stelt in stilte zijn diagnose: mevrouw Pontellier is verliefd. Niets aan de hand, als ze maar bij haar wettige echtgenoot blijft is ze genezen.Maar Edna geneest niet, ze is bezig zichzelf te ontdekken gaat tekenen en schilderen en ze realiseert zich dat ze meer van het leven wil maken dan alleen maar daar te zijn voor haar echtgenoot en zoon.

EVIL UNDER THE SUN

evil-under-the-sun-you-tubeEvil under the Sun (De duivel is overal ,Das böse unter der Sonne, ) is een Britse speelfilm uit 1982 van Guy Hamilton, met o.a. rollen voor Peter Ustinov,Colin Blakely, Diana Rigg,Nicholas Clay,James Mason  en Jane Birkin. Vlak nadat in Yorkshire het lijk van een vrouw is gevonden, krijgt de meesterdetective Hercule Poirot de opdracht, zich te bekommeren om een zaak van mogelijk verzekeringsbedrog. De hoofdverdachte, de steenrijke miljonair Sir Horace Blatt, laat tijdens een gesprek met Poirot telkens de naam Arlena Marshall vallen. Deze voormalige Broadway-diva bevindt zich op een idyllisch eiland in de Adriatische Zee.  Plotseling wordt, zij vermoord en dan blijkt iedereen een motief, maar ook een alibi te hebben.De ijdele speurneus Poirot zet zijn tanden in de schijnbare onoplosbare moord…

EXECUTIONER’S SONG

Executioner’s Song (Het Lied van de Beul) is een Amerikaanse tv-film van 1982 naar het gelijknamige boek van Norman Maller.De film verteld het waar gebeurde verhaal van Gary Gilmore die in 1977 eiste dat de uitgesproken doodstraf ook voltrokken zou worden. Er waren rollen voor o.a: Tommy Lee Jones,Rosanna Arquette,Christine Lahti,Eli Wallach,Jordan Clark. .De laatste levensfase van de zeer intelligente(IQ 140), maar misdadige Gilmore begon op 19 juli 1976. Op de avond van die dag stapte de Amerikaan een tankstation binnen, schoot de pompbediende dood en roofde de kas. De avond daarop vermoordde hij een beheerder van een motel en ging er met zijn geld vandoor. De toen 36-jarige Gilmore werd echter al snel opgespoord, voor de rechter gebracht en ter dood veroordeeld. Van gratie wilde Gary niets weten! Hij wilde boeten voor zijn misdadige leven en wenste te worden doodgeschoten. Die wens riep zulke enorme reacties op bij het Amerikaanse publiek, dat het nog 102 dagen duurde voor Gilmore voor het vuurpeloton kwam.Op 18 januari 1977 was het de dag van de doodvonnis. ‘S Morgens even na 8 uur plaatselijke tijd sprak hij in een gevangenis koel zijn laatste woorden: „Let’s do it” („Laten we er een eind aan maken”). De priester en andere getuigen stapten opzij, waarop de directeur van de gevangenis het vijf man tellende vuurpeloton een teken gaf. Er klonken vijf schoten, nagenoeg gelijktijdig. Het was 8.06 uur Gary Gilmore was dood. Gary Gilmore Documentaire

FANNY EN ALEXANDER 

Fanny en Alexander You TubeFanny och Alexander (“Fanny en Alexander”) is een film van de Zweedse regisseur Ingmar Bergman uit 1982. De VPRO zond in 1985 de film uit als vierdelige miniserie.Het verhaal van Fanny en Alexander speelt zich af in het begin van de 19e eeuw in het Zweedse plaatsje Uppsala. Centraal staat het gezin van Oscar en Emilie Ekdahl en hun kinderen Fanny en Alexander. Oscar heeft van zijn vader de plaatselijke schouwburg geërfd en Emilie viert daar triomfen ais actrice. Tijdens een chaotisch kerstfeest, overlijdt Oscar Ekdahl  . Vooral Alexander kan zijn vader nog lang niet missen en zal  blijft zijn vader herhaaldelijk zien als geestverschijning. Als moeder Emilie hertrouwt met de plaatselijke bisschop Edvard Vergèrus, begint de ellende. Fanny cn Alexander verkommeren in de sombere pastorie van de strenge geestelijke, en vooral Alexander zoekt zijn toevlucht steeds meer in fantasieën on visioenen. Als de kinderen en hun moeder tenslotte aan de greep van de bisschop weten te ontkomen en de geestelijke jammerlijk omkomt in de vlammen, blijkt dat voor Alexander echter nog geen verlossing. Zijn haat en angst voor de man blijven in zekere zin zijn leven beheersen.

FEINE GESELLSCHAFT

Feine Gesellschaft You TubeFeine Gesellschaft, beschrankte Haftung (In goed gezelschap) is een Duitse film uit 1982 geregisseerd door Ottokar Runze, met in de hoofdrollen Elisabeth Bergner,Heinz Schubert en Lilli Palmer. Bij de ontruiming van een gekraakte woning in Hamburg wordt ook Else (Elisabeth Bergner ), een recalcitrante zwerfster die bekend staat om haar originaliteit, opgepakt. Wat echter niemand weet is dat Else de zus is van de huis eigenaresse, Hilde (Lili Palmer) , die tevens de scepter zwaait over een groot concern. Reeds als jonge vrouw heeft Else afstand gedaan van haar aandeel in het vermogen, en dit ter beschikking gesteld van een goed doel. Sindsdien wijdt zij zich aan religieuze meditaties en probeert op haar manier het goede te doen en het kwade te laten. Nu ze dakloos is gaat ze op zoek naar haar zus. Onderweg word ze echter getuige van een op groteske wijze mislukte bankoverval. De beide gangster (Hardy Krüger en Gerhard Olschwski) zijn alles behalve professionals. Omdat ze bang zijn voor Else’s getuigenverklaring, nemen ze haar mee. Wanneer ze het doel van haar tocht vernemen, besluiten de beide heren voor de mislukte overval bij de steenrijke zus verhaal te gaan halen.

FITZCARRALDO

fitzcarraldo-you-tubeFitzcarraldo is een Westduitse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Werner Herzog. De produktie van de film duurde bijna vier jaar en had te kampen met alle tegenslagen die maar denkbaar zijn.Er waren rollen voor o.a: Klaus Kinski, Claudia Cardinale, José Lewgoy, Miguel Angel Fuentes. Peru 1900. Veel blanken hebben zich op de rubberplantages in het Amazonegebied gevestigd. Een van hen is de Ierse avonturier Brian Sweeney Fitzgerald, bijgenaamd Fitzcarraldo. Zijn droom is het om er een operagebouw op te richten, waar zijn idool Enrico Caruso zou kunnen optreden. Voor dat doel koopt hij een stuk oerwoud, waar hij een rubberplantage wil beginnen. Het probleem is, dat zijn gebied nauwelijks te bereiken is. Fitzcarraldo koopt een schip. De reis begint, maar de rivier waar hij op vaart komt niet bij zijn oerwoud. Hij wint door middel van de stem van Caruso het vertrouwen van de indianen en met hun hulp wordt het schip over een heuvel naar een andere rivier getrokken. Als eindelijk het gebied ontgonnen zou kunnen worden, kappen de indianen uit bijgeloof de trossen en drijft het schip af naar het punt, waar het allemaal begonnen is.

FORBIDDEN LOVE THE

Forbidden love (Liebe einen Sommer lang) is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Steven Hillard Stern.Er waren rollen voor o.a: Yvette Mimieux,Andrew Stevens,Lisa Lucas,Dana Elcar,Jerry Hauser. De rijke sexy zakenvrouw Joanna Bittan( Yvette Mimieux) die in de raad van bestuur zetelt van een ziekenhuis,en de assistent-arts Casey Wagner (Andrew Stevens)  worden verliefd op elkaar. Het enige probleem Is hun leeftijdsverschil van 20 jaar. De dochters van de oude snoepster kunnen er weinig begrip voor opbrengen.En juist op het moment dat hun verhouding geaccepteerd lijkt te worden, beseft Joanna dat zij en Casey eens twintig jaar ouder zullen zijn ,en begint zij haar twijfels over hun relatie te krijgen…

FRANCES

Frances is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Graeme Clifford, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de actrice Frances Farmer. Er waren rollen voor o.a: Jessica Lange,Kim Stanley,Sam Shepard,Bart Burns,Jeffrey DeMunn.Frances Farmer (Jessica Lange) was een jonge actrice die in de jaren dertig voorbestemd leek voor een glanzende carrière in Hollywood. Ze had alles mee: schoonheid en talent. Eén eigenschap leidde echter tot naar ondergang: een sterke eigen wil, iets wat niet erg gewaardeerd werd in Hollywood, waar de filmmaatschappijen het denkwerk voor hun employé’s plachten te verzorgen. Na haar spectaculaire optreden in „Come and get it” (1936) werd ze de belangrijkste ontdekking sinds Greta Garbo genoemd. Frances voelde zich echter in de eerste plaats actrice en verzette zich hevig tegen al die glamour. Ze had al heel jong van haar moeder geleerd voor haar eigen mening uit te komen. De bittere ironie van haar levensverhaal wil dat juist deze moeder de drijvende kracht werd in de onmenselijke kruisvaart om de sterke wil van Frances te breken. Wraakzuchtig omdat haar dochter niet de filmcarrière nastreeft die de moeder van de ster zo graag gewild had, werkt zij haar dochter ten onrechte uiteindelijk het krankzinnigengesticht in, waar ze bijna elf jaar verblijft, en de vreselijkste behandelingen ondergaat.

GIFT OF TONGUES A 

no image You TubeA gift of tongues (Moord of zelfmoord) is een Engelse thriller uit 1982 geregisseerd door Peter Cregeen met Anton Rodgers,Annette Crosbie,Suzanne Burden, Jonathan Scott-Taylor,Larry Lamb,John Forgeham,Barbara Hicks,Jean Rimmer,Keith Bartlett,Patricia Prior,Crispin Gillbard,Maggie Riley,Kenneth Gilbert en Charles Cork. Wanneer tijdens een rondleiding in een leeg huis door de makelaar een man en een vrouw van middelbare leeftijd dood op een bed worden gevonden terwijl het gas nog uit de gaskraan stroomt concludeert de politie zelfmoord van een liefdespaar. De respectievelijke echtgenoten van het stel en de volwassen kinderen zijn volkomen verrast. Vooral de zoon en dochter hebben moeite te geloven in zelfmoord en gaan op onderzoek uit.

GREASE II

GREASE 2 You TubeGrease 2 is een Amerikaanse speelfilm/musical uit 1982 geregisseerd door Patricia Birch. Er waren rollen voor o.a: Michelle Pfeiffer, Maxwell Caulfield, Eve Arden, Adrian Zmed en Lorna Luft. Rydell College 1961. De school begint weer. De pink ladies hebben een voorliefde voor voor de T-birds Italiaanse jongens in leren jasjes, gezeten op motoren. Een nieuwe Britse jongen Michael Carrington (Maxwell Caulfield) wordt verliefd op de mooie Stephanie (Michelle Pfeiffer) één van de „pink ladies”, maar zij moet niets van hem hebben,omdat hij geen motor heeft,en niet bij de T-birds hoort. Michael zet nu alles in het werk om een motor te verdienen en er ook op te leren rijden.  Anoniem, gekleed in een zwart leren pak, met een zwarte zonnebril, steelt hij de show. Stephanie wil o zo graag weten, wie de in het zwart geklede jongeman is…

HALLOWEEN III

Halloween III: Season of the Witch is een Amerikaanse horrorfilm uit 1982 geregisseerd door Tommy Lee Wallace. Er waren rollen voor o.a:  Tom Atkins,Stacey Nelkin,Dan O’Herlihy,Ralph Strait,Michael Currie. Halloween, het feest van de zwarte magie, is door de commercie gedegradeerd tot een onschuldig kinderfeest. Cochran, een speelgoedfabrikant en fanatiek beoefenaar van de zwarte magie, wil Halloween weer in ere herstellen. Hij ontwerpt maskers met een dodelijke kracht. Via een gigantische reclame-actie weet hij zijn maskers aan de kinderen te slijten. En op Halloween-dag zal Cochran deze maskers tot ontploffing kunnen brengen. Tenminste, als daar niet dokter Dan Challis was, die het duivelse plan van Cochran doorziet en die deze daad van waanzin probeert te verhinderen.

HATTER’S GHOST THE

Les fantômes du chapelier You TubeThe Hatter’s Ghost (De spoken van de hoedemaker,Les fantômes du chapelier,Die Fantome des Hutmachers) is een Franse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Claude Chabrol, gebaseerd naar de roman van Georges Simenon.Er waren rollen voor o.a: Michel Serrault,Charles Aznavour,Monique Chaumette,Aurore Clement. In een Franse stadje worden zes vrouwen vermoord terwijl de politie machteloos staat. De moordenaar blijkt de vooraanstaande Armeense hoedenmaker Labbé te zijn, die na 15 jaar zijn helse vrouw vermoord heeft. Daar blijft het echter niet bij, want de schoolvriendinnen van zijn vrouw beginnen vragen te stellen.

HAVING IT ALL

Having it all(Een echtgenoot te veel ), Amerikaanse speelfilm uit 1982 van Edward Zwick. Met: Dyan Cannon, Barry Newman, Hart Bochner e.a. Thera verdeelt haar leven tussen New York en Los Angeles en tussen Peter en Jess.

HEAR NO EVIL

Hear No Evil You TubeHear no Evil was een Amerikaanse Tv film voor CBS geregisseerd door Harry Falk. Politieman Bill Dragon (Gil Gerard), is een beminnelijk mens met veel gevoel voor humor en liefde voor zijn vak, heeft weinig op met de bureaucratie binnen het korps van San Francisco waar hij nu al heel wat dienstjaren slijt. Hij brengt zijn tijd het liefst „op de straat” door. Daar heeft hij de Bay Riders, een motorbende, in de gaten gekregen en samen met zijn collega trekt hij de gangen van de motorrijders na omdat hij ervan overtuigd is dat de bende intensief betrokken is bij de drugs-scene van „Frisco”.Die aandacht ontgaat de leden van het motorgezelschap niet en represailles blijven niet uit. De auto van de politieman wordt opgeblazen en slechts door toeval overleeft hij de aanslag. Alleen zal hij de rest van zijn leven stokdoof blijven. Bill Dragon zet met behulp van een hond, die als zijn „gehoor” fungeert het onderzoek voort. Het komt tot een confrontatie met de Bay Riders en Dragon zal moeten bewijzen of hij ondanks zijn handicap nog als politieman kan functioneren.

HIGH POINT

highpoint-you-tubeHighpoint (Am Highpoint flippt die Meute) is een Canadese actiefilm uit 1982 geregisseerd door Peter Carter. Er waren rollen voor o.a: Richard Harris, Christopher Plummer, Beverly d’Angelo, Kate Reid,Saul Rubinek,Maury Chaykin De playboy James Hatcher (Christopher Plummer) moet de CIA helpen om de negatieve activiteiten van een bevriend staatshoofd van de VS een halt toe te roepen. Hij moet geld gaan bezorgen, maar hij drukt zelf zo’n 10 miljoen dollar achterover, daardoor krijgt hij de CIA en de Maffia op zijn nek.Zijn werkloze boekhouder Lewis Kinney (Richard Harris) wordt ook in deze zaak meegesleurd, en hij moet proberen om het gestolen geld terug te halen, daarbij wordt hij in de gaten gehouden door de twee stuntelende handlangers Centino (Saul Rubinek) en Falco (Maury Chaykin). Lewis wordt ook nog eens verliefd op Lise Hatcher (Beverly D’Angelo) de zuster van James, wat de zaak nog gecompliceerder maakt.

HONKYTONK MAN

Honkytonk Man You TubeHonkytonk Man is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Clint Eastwood. Er waren rollen voor o.a: Clint Eastwood,Kyle Eastwood,John McIntyre,Alexa Kenin,Verna Bloom. Eind jaren dertig probeert Red Stovall (Clint Eastwood) een countryzanger door te breken door mee te doen aan een auditie in de ‘Grand Ole Opry’, in Nashville het Mekka van de countrymuziek. Helaas houdt Red ook van een stevige borrel en zijn zus is dan ook bang dat Red nooit op de plaats van bestemming aan zal komen. Om Red tegen zichzelf te beschermen stuurt ze haar veertienjarige zoontje Whit (Kyle Eastwood) met hem mee. Die krijgt heel wat te stellen met oom-lief…..

HUNCHBACK OF NOTRE DAME THE

the-hunchback-of-notre-dame-1982-you-tubeThe Hunchback of Notre Dame (De klokkenluider van de Notre Dame) is een film uit 1982 geregisseerd door Michael Tuchner en Alan Hume, naar het boek van Victor Hugo. Er waren rollen voor o.a: Antony Hopkins (Quasimodo), Derek Jacobi (Dom Claude) en Lesley-Anne Down (Esmeralda). Tijdens de 15e eeuw wordt een zwaar misvormde baby te vondeling gelegd in de kathedraal van „Notre Dame” in Parijs en geadopteerd door een jonge priester, die het kind geraffineerd misbruikt voor liefdadigheidsdoeleinden. De priester wordt als hij de middelbare leeftijd nadert aartsdeken van de kathedraal en de misvormde vondeling is zijn klokkenluider. Hun leven verandert volkomen als de beeldschone Esmeralda, een jonge zigeunerin, wordt gearresteerd wegens dansen in het openbaar. Beide mannen voelen zich tot haar aangetrokken…

INCUBUS THE

The Incubus is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door John Hough.Er waren rollen voor o.a: John Cassavetes,Kerrie Keane,Helen Hughes,Erin Flannery,Duncan McIntosh. Dokter Sam Cordell en zijn dochter Jenny raken betrokken bij een reeks onverklaarbare moorden. Door een autopsie komt Sam erachter dat er een demonische kracht aan het werk is. Meer aanwijzingen in die richting komen van Jenny’s vriend Tim Galen die last heeft van nachtmerries, black-outs en die zich bepaalde dingen niet meer kan herinneren. Wanneer een oud huis in vlammen opgaat en een grafsteen tevoorschijn komt is Sam ervan overtuigd dat de moorden het werk zijn van een ‘Incubus’. een schepsel dat een menselijke gedaante kan aannemen. En Sam denk te weten wie de ‘Incubus’ is……

JINXED

Jinxed. Komedie met Bette Midler. Bonita, zangeres in een casino, weet een Jinx op kaartdeler Willie te leggen. Als haar vriend daarna slechts goede kaarten ontvangt, krijgt Willie de schuld en wordt ontslagen. Om zich te wreken begint hij een affaire met Bonita.

KILLING ‘EM SOFTLY

Killing ‘em Softly is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Max Fisher. Er waren rollen voor o.a: George Segal,Irene Cara,Clark Johnson,Nicholas Campbell,Joyce Gordon. Jimmy Skinner is een werkloze muzikant van middelbare leeftijd.Het is niet makkelijk voor hem om in een stad als New York de eindjes aan elkaar te knopen. Op een dag doodt een van Jimmy’s buren zijn hond. Jimmy verliest zijn beheersing en valt de man aan. Hij pakt een mes en per ongeluk doodt hij de man. In hetzelfde flatgebouw waar Jimmy woont leeft ook een jonge aantrekkelijke nachtclubzangeres, Jane. Haar vriendje wordt van de moord verdacht. Ze gaat zelf wat speurwerk verrichten, waarbij ze wordt aangevallen door een man. Jimmy redt haar van die man, en vreemd genoeg worden de twee verliefd op elkaar, maar Jane weet dan ook niets van Jimmy’s geheim.

KILLING HOUR THE

The Killing Hour (The Clairvoyant) is een Amerikaanse speelfilm uit 1984 geregisseerd door Armand Mastroianni. Er waren rollen voor o.a: Perry King,Elisabeth Kemp,Norman Parker,Kenneth McMilla,Barbara Quin. In New York wordt het ontzielde, naakte lichaam gevonden van een prostituee. Zij blijkt op brute wijze om het leven te zijn gebracht. Een jonge studente aan de kunstacademie, Virna Nightbourne (Elizabeth Kemp), is helderziend en wordt gekweld door beelden van een gruwelijke moordenaar. Zij heeft ook de moord op de prostituee ‘gezien’ en is ervan overtuigd dat de vermoorde vrouw het slachtoffer is van een psychopatische moordenaar, die het voorzien heeft op jonge vrouwen. Virna deelt haar vrees met de ambitieuze journalist Paul ‘Mac’ McCormack (Perry King) , die het verhaal van zijn leven ruikt. Zij zijn niet de enigen die er op gebrand zijn de zaak tot een oplossing te brengen. Ook de privé-detective Larry Weeks (Norman Parker), die een bijverdienste heeft als komiek in een nachtclub, bijt zich vast in het onderzoek. Beide mannen worden verliefd op Virna, hetgeen het onderzoek danig bemoeilijkt, maar ondanks hun liefde, raken zij in de loop van het onderzoek verscheurd door twijfels omtrent Virna’s ware aard: is zij werkelijk de helderziende die zij beweert te zijn of is zij soms zelfde moordenaar?

KING LEAR

king-lear-you-tubeKing Lear is een Klassiek drama van William Shakespeare, gemaakt voor de BBC geregisseerd door Jonathan Miller. Er waren rollen voor o.a: Michael Hordern, John Shrapnel,Norman Rodway,Gillian Barge,Penelope Wilton, Brenda Blethyn, John Bird,Julian Curry. De oude konig Lear besluit zijn rijk te verdelen onder zijn drie dochters. Wie van de drie het best haar liefde voor haar vader beschrijft, krijgt het mooiste deel. De jongste, Cordelia, antwoordt zeer zakelijk. Lear onterft haar. Zonder bruidsschat zal zij moeten huwen met de koning van Frankrijk. De graaf van Kent, een sympatisant van Cordelia, wordt daarenboven verbannen. Lear wil een maand lang bij elk van zijn andere dochters verblijven, maar dat bekomt hem slecht. Zowel Goneril als Regan behandelen hem als vuil. Alleen zijn nar blijft hem trouw. Een onweer overvalt hen. Koning Lear wordt krankzinnig…

KING OF COMEDY THE

The King of Comedy is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Martin Scorsese. Er waren rollen voor o.a: Robert De Niro,Jerry Lewis,Sandra Bernhard,Diahnne Abbott,Shelley Hack. Rupert Pupkin (Robert De Niro) een middelmatig maar fanatieke amateur-entertainer,wil net zo beroemd worden als zijn rolmodel, televisiepresentator Jerry Langford (Jerry Lewis). Om dit doel te bereiken verzint hij een bizar plan: Hij ontvoert Jerry in samenwerking met zijn vriendin Masha (Sandra Bernhard), ook een geobsedeerde fan om zo een optreden in diens show af te dwingen. Zijn eis wordt ingewilligd en daarna belandt Pupkin in de gevangenis. Zijn memoires maken hem echter beroemd, dus zijn wens om bekend te worden gaat toch in vervulling, en men biedt hem zelfs een eigen tv-show aan…

LA BALANCE

La Balance is een Franse misdaadfilm uit 1982 geregisseerd door Bob Swaim. Er waren rollen voor o.a: Nathalie Baye,Philippe Léotard,Richard Berry,Maurice Ronet,Christophe Malavoy. In de Parijse wijk Belleville wordt hoofdinspecteur Palouzi geconfronteerd,  door een soort van maffia organisatie, die geleid wordt door Massina een ongrijpbare schoft. De Franse politie heeft een agent binnen die organisatie gesmokkeld, maar de arme man wordt vermoord. Dus moet de Palouzi op zoek naar een nieuwe undercover-agent. De uitverkorene is André ‘Dédé’ Laffont, een voormalig medewerker van de maffia-baas. Hij slijt zijn dagen als vriend en pooier van de prostituee Nicole. Het tweetal weigert mee te werken aan een plan dat de maffia-baas voorgoed moet uitschakelen, maar de politie zet hen onder zware druk.

LETTER THE

The letter You TubeThe letter (de brief) is een Britse thriller uit 1982 geregisseerd door John Erman, gebaseerd op een verhaal van Sommerset Maugham. Leslie Crosbie (Leslie Remick) is de vrouw van de plantagepachter Robert Crosbie (Ronald PicKup). Robert werkt, in beide betekenissen van het woord, als een beul op zijn plantage buiten Singapore,en zijn liefste wens is ooit eens een eigen bedrijfje te bezitten. Dat hij daarmee zijn vrouw gelukkig denkt te maken, gaat aan haar enigszins voorbij. Zij merkt slechts dat hij de inlandse arbeiders, die hij haat, hard aanpakt en dat hij voortdurend laat thuis komt. Leslie, is het bruisende leven van de Verenigde Staten gewend en voelt zich opgesloten op de „afschuwelijke zweterige rubberplantage”. Ze zoekt haar vertier daarom ook in de party’s die in Singapore plaats vinden,en zo nu en dan in het bed van minnaars.Daarvan zijn er echter niet zo ontzettend veel voorhanden en als één van haar bedgenoten, op wie ze stapelverliefd is, niets meer van zich laat horen, ontbiedt ze hem per brief op de plantage. Hij wil echter iets anders dan zij en deze Geoff Hammond (lan McShane), moet het meningsverschil met zijn leven bekopen.

LOIS  GIBBS AND THE LOVE CANAL

Lois Gibbs and the Love Canal You TubeLois Gibbs and the Love Canal is een Amerikaanse drama film gebaseerd op ware gebeurtenissen uit 1978 in Love Canal, een streek in het gebied van Niagara Falls in de Amerikaanse staat New York.De film werd geregisseerd door Glenn Jordan. De hoofdrollen waren voor: Marsha Mason als Lois Gibbs, Robert Gunton als Harry Gibbs, Penny Fuller als Jeannie Kolchak, Roberta Maxwell als Mary Belinski, en Jeremy Licht als Michael Gibbs. Lois Gibbs, is een jonge moeder uit Love Canal.Haar zoontje lijdt aan een onverklaarbare ziekte. Na uitgebreide medische testen blijkt de jongen te zijn besmet met gevaarlijke chemicaliën, die gedumpt zijn in de grond waarop later een woonwijk en een school zijn gebouwd.Lois Gibbs wordt, furieus op de overheid,die duidelijk heeft gefaald. Zij organiseert een bewogen actie waarbij ze de autoriteiten wil dwingen maatregelen te nemen en de bewoners van de vergiftigde woonwijk uit te kopen. De actie van Lois Gibbs wordt een groot succes en leidt tot een massaal protest, dat tot ver buiten de grenzen van de Verenigde Staten doordringt.Lois Gibbs Wikipedia

LOOKIN’ TO GET OUT

Lookin’ to Get Out is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Hal Ashby. Er waren rollen voor o.a: John Voight,Burt Young,Bert,Remsen,Jude Farese,Angelina Jolie

MANHATTAN BABY

Manhattan Baby is een Italiaanse horrorfilm uit 1982 geregisseerd door Lucio Fulci. Er waren rollen voor o.a: Christopher Connelly,Martha Taylor,Brigitta Boccoli,Giovanni Freza,Cinzia de Ponti. Tijdens een archeologisch onderzoek in Egypte komt Susie het dochtertje van onderzoeker George Hacker in aanraking met de geest van een oude vrouw, die haar een medaillon schenkt. Op datzelfde moment wordt Hacker door een ongeluk blind. Het gezin gaat terug naar New York, waar het met de blindheid van de professor blijkt mee te vallen, maar waar zijn huis nu het doelwit wordt van allerlei huiveringwekkende incidenten. De doktoren staan voor een raadsel. Ten einde raad schakelt Hacker een occultist in, die het medaillon als veroorzaker van de kwalen aanwijst.

MEGAFORCE

Megaforce een Amerikaanse oorlogsfilm uit 1982 geregisseerd door Hal Needham. Er waren rollen voor o.a: Barry Bostwick,Persis Khambatta,Michael Beck,Edward Mulhare,George Furth. Tijdens een manoeuvre in de republiek Sardoun wordt door kolonel Guerra, een belangrijk industrieel complex vernietigd. Generaal Byrne White is zich bewust van de rampzalige gevolgen en vraagt hulp aan de Verenigde Staten. De enigste optie van de VS is om Megaforce in te schakelen. Megaforce is de naam van een geheim elitekorps,dat onder leiding staat van Ace Hunter, het korps wil niets liever dan met een gevecht een einde aan een conflict maken. Geen gepraat, maar daden. Megaforce kan op ieder slagveld ter wereld ingezet worden, want het beschikt over de modernste wapens, die er zijn. Wapens en mannen worden dan ook volop in de strijd geworpen om de dictator kolonel Guerra tot een halt te roepen.

MEMORIES NEVER DIE

Memories Never Die (Im Netz der Angst) is een Amerikaanse film uit 1982 geregisseerd door Sandor Stern, gebaseerd op het boek A Stranger in the House van Zoa Sherbourne. Er waren rollen voor o.a: Lindsay Wagner,Gerald McRaney,Melissa Michaelsen,Peter Billingsley,Barbara Babcock. Joanne Tilford is zes jaar in een inrichting behandeld voor haar zware depressies. Als haar man  Howdy (Gerald McRaney) een hartinfarct krijgt is zij doodsbang om weer naar huis terug te keren.Maar haar arts verzekert haar dat ze geheel is genezen. Joanne denkt er anders over, en voelt zich niet opgewassen tegen het weerzien met Howdy en haar kinderen. En haar vermoeden zijn juist, ze treft nog precies dezelfde vijandige omgeving aan die ze zes jaar eerder had achtergelaten, ook haar dochter Kathy en de huishoudster wijzen haar af. Haar strijd om erkenning lijkt uitzichtloos te zijn …

MISSING

Missing You TubeMissing (Vermist) is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Costa Gravas,gebaseerd op de ware gebeurtenis, van de verdwijning van de schrijver Charles Horman. Er waren rollen voor o.a: Jack Lemmon,Sissy Spacek,John Shea,Melanie Mayron,Charles Cioffi. Na een militaire staatsgreep in in Chili verdwijnt de jonge journalist Charles Horman,hij ontdekt dat de staatsgreep door Amerikaanse militairen werd voorbereid. Kort na zijn ontdekking verdwijnt hij en wordt door het militaire gezag als vermist opgegeven. Zijn vrouw Beth roept de hulp in van de Amerikaanse ambassade, maar die kunnen niets voor haar doen. Ed zijn vader laat zich met deze mededeling niet afpoeieren en gaat samen met Beth op zoek in Santiago. Ze worden van van het kastje naar de muur gestuurd maar ontdekken uiteindelijk , dat Charles vermoord is, omdat hij het één en ander wist. Met de moed der wanhoop proberen zij de hoge regeringsofficieren die verantwoordelijk waren voor deze moordpartij voor het gerecht te dagen.

MISSIONARY THE

The Missionary (Der Missionar) is een Engelse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Richard Loncraine. Er waren rollen voor o.a: Michael Palin,Maggie Smith,Phoebe Nicholls,Trevor Howard,Denholm Elliot. Na 10 jaar zendingswerk in Afrika keert Charles Fortescue, Anglicaanse geestelijke terug naar naar Engeland om zijn verloofde Deborah te trouwen. Maar van zijn bisschop krijgt hij opdracht om in de Londense rosse buurt een tehuis voor aan lager wal geraakte vrouwen te leiden. Zijn verloofde met wie hij echter tien jaar lang gecorrespondeerd heeft,begrijpt echter weinig van zijn werk. Zij denkt dat Gevallen Vrouwen geholpen moeten worden vanwege hun kapotte knieën. Zoals elke missie begint Fortescues werk met het bijeen brengen van geld. Hij stuit daarbij op één van de rijkste vrouwen van Engeland, die hem in meer dan één opzicht gul onthaalt. De zendeling gaat in op haar aanbiedingen en de vrouw verbindt daar de conclusie aan dat na het eerste, offer er meerdere zullen volgen. Wat er echter volgt zijn misverstanden met de vele Gevallen Vrouwen die Fortescue van de straat redt. Zij stellen zich het werk van een zendeling anders voor dan de missionaris zelf. Die misverstanden betekenen, uiteindelijk, het ontslag van de priester.

MOTHER LODE

Mother Lode is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Charlton Heston .Er waren rollen voor o.a: Charlton Heston,Nick Mancuso,Kim Basinger,John Marley,Ricky Zantolas. Jean Dupre (Nick Mancuso) en Andrea Spalding (Kim Basinger) zijn in het westen van Canada op zoek naar hun verdwenen vriend Patterson. Ze vermoeden dat Patterson een goud ader ontdekt heeft, maar in elk geval hebben ze al een aantal weken niets van hem gehoord en dat verontrust hen sterk. Hun watervliegtuig kantelt echter bij de landing op een bergmeer en samen gaan ze op zoek naar hulp. Zo ontmoeten ze Silas McGee (Charlton Heston), een niet bepaald vriendelijke Schot, die al jarenlang in de bergen woont en geen pottenkijkers kan gebruiken. Hij is op zoek naar een geheimzinnige grot, die in eeuwenoude verhalen ‘Mother Lode’ genoemd wordt. Volgens de legende en overlevering zouden de wanden van deze grot bedekt zijn met puur goud. Andrea en Jean krijgen het ook te pakken van de goudkoorts. Als zij niet goedschiks uit de buurt blijven, besluit McGee grovere middelen te gebruiken om hen te verjagen.

MY  FAVOURITE YEAR

my-favourite-year-you-tubeMy Favourite Year is een Amerikaanse speelfilm uit 1982. Deze film was het regiedebuut van acteur Richard Benjamin. Er waren rollen voor o.a. : Peter O’Toole, Mark Linn-Baker, Jessica Harper, Joseph Bologna,Bill Macy, Lainie Kazan, Anne De Salvo, Basil Hoffman, Lou Jacobi, Adolph Green, Cameron Mitchell, Selma Diamond, Tony DiBenedetto. Alan Swann (Peter O’Toole) een aan de drank verslaafde filmacteur op zijn retour wordt gevraagd op te treden in een sketch van de tv-bewerking van De Drie Musketiers. Vlak voor het programma begint hoort hij pas dat het om een rechtstreekse uitzending gaat. Een studiomedewerker Benny Stone (Mark Linn-Baker) die als kind de acteur reeds bewonderde, wordt hem als assistent toegewezen, en wordt belast met de taak de drankzuchtige gast nuchter te houden.

NESTOR BURMA, DÉTECTIVE DE CHOC

nestor-burma-detective-de-choc-you-tubeNestor Burma, detective de choc is een Franse politiefilm uit 1982 van Jean-Luc Miesch naar een boek van Léo Malet.Er waren rollen voor o.a. : Michel Serrault, Jane Birkin, Guy Marchand, Alain Bashung, Jean-Pierre Kalfon, Corinne Marchand, Florence Giorgetti, Michel Robin, Jean-Pierre Sentier, Pierre Arditi. Privédetective Nestor Burma (Michel Serrault) is eindelijk nog eens belast met een opdracht. Hij moet de bewegingen van Bo Craddock, een nieuwe rockidool in de gaten houden. Korte tijd later wordt Burma overvallen en hij besluit de opdracht over te dragen aan zijn nieuwe secretaresse Hélène. De zaak neemt een nieuwe wending als één van de informanten wordt gedood.

NIGHT CROSSING

Night Crossing You TubeNight Crossing (Vlucht naar de vrijheid, Met de wind naar het Westen, Mit dem Wind nach Westen) is een Amerikaanse Walt Disney speelfilm uit 1982 geregisseerd door Delbert Mann, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ontsnappingspoging van de Oostduitse families Strelzyk en Wetzel. Er waren rollen voor o.a. : John Hunt,Jane Alexander,Glynnis O’Connor,Doug McKeon,Beau Bridges. Peter Strelzyk en Gunter Wetzel zijn al jaren bevriend en helpen elkaar bij het oplossen van de alledaagse problemen in de DDR. Financieel staan ze er niet slecht voor, politiek worden ze niet vervolgd. Toch behoren ze niet tot die categorie van mensen, die de hun opgelegde levenswijze aannemen. Wanneer een zoon van een collega bij een vluchtpoging naar het Westen wordt gedood, besluit het tweetal zelf een poging tot vluchten te wagen. Zij opperen het plan gebruik te maken van een heteluchtballon. De eerste vluchtpoging mislukt, maar een tweede poging is meer succesvol.

NOT JUST ANOTHER AFFAIR

Not Just Another Affair (Een Avontuur voor het Leven,Geen Avontuurtjes,Auf einmal ist es Liebe) is een Amerikaanse tv-film geregisseerd door Steven Hilliard Stern. Er waren rollen voor o.a. : Victoria Principal,Gil Gerard,Robert Webber,Barbara Barrie,Richard Kline. Na een grote teleurstelling in de liefde is zoutwater biologe Dr. Diana Dawson (Victoria Principal), vastbesloten om zich niet meer met playboys in te laten. Het wordt haar wel erg moeilijk gemaakt, wanneer zij de succesvolle attractieve advocaat Bob Gifford (Gil Gerard) uit Hollywood ontmoet. Alleen uit zakelijk oogpunt al is zij verplicht met hem om te gaan, aangezien hij de belangen verdedigt van de bouwondernemer, die haar instituut met de grond gelijk wil maken. Er ontwikkelt zich een wankele verhouding, welke uiteen dreigt te vallen wanneer zij op bezoek gaan bij de ouders van Diana.

OFFICER AND A GENTLEMAN A

An Officer and a Gentleman is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Taylor Hackford. Er waren rollen voor o.a. : Richard Gere,Debra Winger,Louis Gossett jr,David Keith,Robert Loggia. Zack Mayo die na het overlijden van zijn moeder opgroeit bij zijn vader in Manilla, heeft een beroerde jeugd achter de rug. Om uit de goot te blijven waagt hij een poging om bij de marine te komen,om daar gevechtspiloot te worden. Daar ondergaat hij een stevige opleiding, die van grote invloed op zijn persoonlijkheid zal blijken te zijn. Intussen is hij verliefd geworden op het arbeidersmeisje Paula. Zack heeft een doel: officier worden, en daarvoor moet al het andere wijken. Hoewel zijn gevoelens voor Paula oprecht zijn, gelooft hij niet in een gezamenlijke toekomst.

ON MY OWN

On My Own You TubeOn My Own is een Canadese film van CBC uit 1982, met in de hoofdrollen: Lesleh Donaldson en Steve Connors. In het op ware feiten gebaseerde verhaal komt Kim Williams (Lesleh Donaldson) tot de plotselinge ontdekking dat ze epilepsie heeft en dat betekent, dat de levenslustige tiener, haar leven en haar toekomstverwachtingen drastisch moet wijzigen. Het tot dan toe oppervlakkige en plezierige leventje dat ze leidt verandert op slag in een eenzame strijd tegen de vooroordelen die in haar omgeving over haar ziekte blijken te bestaan. Het gevecht begint als Kim een zware aanval krijgt op een dansavond van school. Ze schrikt hevig van wat haar is overkomen, maar ze schaamt zich ook diep over haar gedrag tijdens de gebeurtenis. Vol afschuw merkt ze hierna hoe vroegere vriendinnen haar nawijzen, en achter haar rug grappen over haar maken. Ook haar vriend Tony laat haar in de steek. ledereen in Kim’s omgeving, zelfs haar overbezorgde vader, behandelt haar als een vreemde. Dan komt er een nieuwe jongen op school, Steve Connors (Tim Konnry). Met zijn hulp leert Kim zichzelf weer te aanvaarden en, ondanks de houding van haar omgeving, een nieuw leven te beginnen. Haar persoonlijke moed en de hulp van een schoolvriend maken Kim tot een echte overwinnaar.

PARADISE

Paradise is een Canadese speelfilm uit 1982 geregisseerd door Stuart Gillard. Er waren rollen voor o.a. : Willie Aames,Phoebe Cates,Tuvia Tavi,Richard Curnock,Neil Vipond.In 1823 reizen Sarah en David met een caravan van Bagdad naar Damascus. Sarah is op de vlucht voor een nietsontziende sjeik ‘Jackal’ die alles op alles zet om de kleine Sarah aan zijn harem toe te voegen.De vlucht van Sarah en David leidt hen naar een prachtige oase, een bovenaards plekje, daar ontdekken ze zichzelf, elkaar en de liefde. Maar de Jackal geeft zijn zoektocht naar Sarah niet op, en David moet hem in de val lokken om voorgoed met hem af te rekenen. Uiteindelijk onthult Sara dat ze zwanger is en de twee bereiken uiteindelijk de beschaving van de stad Damascus.

PIANO FOR MRS. CIMINO A 

A Piano for Mrs. Cimino You TubeA Piano for Mrs. Cimino is een Amerikaanse film van George Schaefer uit 1982 naar het gelijknamige boek van Robert Oliphant. Er waren rollen voor: Bette Davis, Penny Fuller, Keenan Wynn, Alexa Kenin, George Hearn, Christopher Guest, Graham Jarvis. De 73 jarige Esther Cimino (Bette Davis), neemt na de dood van haar man zijn muziekhandel over. Al gauw vereenzaamt zij door de steeds minder wordende contacten met de buitenwereld. De buitenwereld bestempelt haar als een seniele vrouw. Zelfs haar eigen kinderen proberen haar ontoerekeningsvatbaar te laten verklaren. Haar kleindochter Alice Cimino (Karen Austin ) plaatst haar in een verzorgingshuis, gelukkig is daar een zorgzame directeur die er voor zorgt dat Esther weer helemaal opbloeit, hij komt er ook achter dat de zaak, haar ,huis en haar geliefde piano is verkocht tijdens haar verblijf in het zorghuis.Nu Esther herstelt is probeert ze de controle over haar leven terug te krijgen, samen met een oude vriend Barney Fellman gaat ze het gevecht aan om haar bezittingen weer terug te krijgen.

PINK FLOYD : THE WALL

Pink Floyd: The Wall: The Wall. Amerikaanse muziekfilm uit 1982 van Alan Parker. Met: Bob Geldof, Christine Hargreaves, James Laurenson e.a. Pink, een Engelse rockster, zit terneergeslagen in zijn hotelkamer in Los Angeles. Hij voelt zich hondsberoerd door enerzijds alle aandacht rond zijn persoon en anderzijds de drugs die hij tot zich neemt. Om het werkelijke leven een beetje buiten de deur te houden heeft Pink allemaal muren om zich heen gebouwd. Hij is als het ware opgesloten in zijn eigen gevangenis, alleen met zijn muziek die geweld oproept. Zijn enige hoop op overleven is door de muren heen te breken

PLAGUE DOGS THE

The Plague Dogs (’n Hondenleven voor twee) is een Amerikaanse animatiefilm uit 1982 geregisseerd door Martin Rosen. De stemmen waren van o.a: John Hurt,Christopher Benjamin,James Bolam,Nigel Hawthorne,Warren Mitchell, Bernard Hepton,Brian Stirner,Penelope Lee,Geoffrey Matthews,Barbara Lee-Hunt. Rowf, een zwarte bastaard Dalmatiër en Snitter, een zwart/witte Fox Terriër, slagen erin, na een reeks bloedstollende experimenten te hebben ondergaan, uit een onderzoekscentrum te ontsnappen. Rowf is de zwarte bastaard-dalmatiër die in het laboratorium is geboren en een traumatische angst heeft voor water na een proef in een grote watertank om zijn overlevingsreflexen te testen. Snitter heet de zwart/witte fox terriër. Deze is neurotisch geworden door een operatie in zijn hersenen, maar is in tegenstelling tot Rowf gewend als huisdier te leven. Eindelijk in vrijheid leren zij van een vos hoe zij moeten jagen en doden om te overleven, waarmee zij zich de woede van de plaatselijke schapen- en kippeneigenaars op de hals halen.

POLTERGEIST

poltergeist-you-tubePoltergeist (Das Gruselkabinett) is een Amerikaanse horrorfilm uit 1982 geregisseerd door Tobe Hooper en geproduceerd door Steven Spielberg. Er waren rollen voor o.a. : Jobeth Williams, Craig T.Nelson, Beatrice Straight, Dominique Dunne. Het gezin Freeling een doorsnee Amerikaans gezin betrekt in een nieuwe buurt in Cuesta Verde,een snoezig nieuw huis dat echter op een voormalig Indiaans kerkhof blijkt te zijn gebouwd. Daar wil het ’s nachts nog steeds een beetje spoken. Een beetje? Hun 10-jarig dochtertje praat via het sneeuwbeeld van de televisie met wezens uit gene zijde en zo bewegen de stoelen uit zichzelf door de keuken. Dat is echter nog maar het begin. Deskundigen proberen het echtpaar Freeling te helpen en uiteindelijk lukt het een exorciste om het dochtertje weer uit het „dodenrijk” terug te halen. Maar dan komen de doden massaal in opstand en breekt de hel los…

PORTRET OF A SHOWGIRL

Portrait of a Showgirl (Portet van een Danseresje) Amerikaanse speelfilm uit 1982  geregisseerd door  H.Stern. Wanneer de knappe danseres Jillian haar werkterrein van New York naar Las Vegas verlegt, ontstaan er problemen, omdat ze de andere meisjes in de show verdringt. Vooral de al wat oudere danseres Rosella de Leon heeft het er moeilijk mee. Bovendien heeft Rosella’s man Joey, al diverse malen hun spaarcenten erdoor gejaagd. Intussen  verdoet Jillian haar tijd niet. Een paar mannen wisselen elkaar als minnaar af en uiteindelijk wordt zelfs  tussen Jillian  en Rosella de vrede gesloten….

RAMBO FIRST BLOOD

rambo-first-blood-1982-you-tubeRambo First Blood is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Ted Kotcheff. Er waren rollen voor o.a. : Sylvester Stallone,Brian Dennehy,Richard Crenna. De thuiskomst van Vietnamveteraan John Rambo, lid van de Groene Baretten, het elite-killerskorps van de Amerikaanse troepen loopt niet op rolletjes. In het stadje Hope wil hij Agent Orange opzoeken de enige overlevende van zijn peloton,maar hij blijkt te zijn overleden aan de gevolgen van het gebruik van chemische wapens door de VS in Vietnam. Als hij dan wil vertrekken wordt, hij door de politieman Teasle verdacht van landloperij,hij wordt opgepakt en ongewoon hardhandig ondervraagd. Dat doet de ,stoppen ‘bij Rambo doorslaan, en hij waant zich opnieuw in het bloedige Vietnam. Hij ontsnapt en keert terug om het op te nemen tegen de onderdrukking van de politiemacht. Hij heeft succes, totdat kolonel Trautman ten tonele verschijnt. De enige man voor wie Rambo respect heeft.

REMEMBRANCE OF LOVE

Remembrance of Love (Herinnering aan een Liefde) is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Jack Smight. Er waren rollen voor o.a.: Kirk Douglas,Pam Dawber,Chana Eden,Robert Clary,Yoram Gall. Joe Rabin (Kirk Douglas) is een Amerikaanse weduwnaar die in 1981 met zijn dochter Marcy naar Israël reist. Ze bezoeken er een congres voor overledenen van de Holocaust. Marcy, die van haar vader weinig heeft gehoord over wat hem als Poolse Jood in de oorlog is overkomen, wil als journaliste een reeks artikelen over de bijeenkomst schrijven. Haar vader daarentegen heeft ook een heel persoonlijk motief om naar Jeruzalem te gaan. Hij hoopt namelijk Leah terug te vinden, de vrouw op wie hij als zeventienjarige jongen smoorverliefd werd en van wie hij door zijn deportatie wreed werd gescheiden. De herinnering aan die liefde, waarover hij tot nu toe met niemand heeft kunnen en willen spreken, is altijd gebleven. En in zijn hart hoopt hij nog steeds op een weerzien.

SCARLET PIMPERNEL THE 

The Scarlet Pimpernel De Franse revolutie brengt in 1792 een golf van terreur over het land. Sir Percey Blakeney opereert onder de naam van ‘de rode Pimpernel. Het lukt hem steeds weer om kopstukken uit de Franse adel van de guillotine te redden

SKEEZER

Skeezer You TubeSkeezer is een film geregisseerd door Peter H. Hunt, en het was gebaseerd op het boek Skeezer: Dog with a Mission van Elizabeth Yates. Er waren rollen voor o.a.: Max Hunt, Justin Lord, Dee Wallace, Mary-Margaret Lewis, Karen Valentine, Jack De Mave, Christina Hutter, Tom Atkins, Kyle Oliver, Flonisha Powell, Mariclare Costello, Leighton Greer, Jeremy Licht, Sandi Cornell, Bunny. De film vertelt het verhaal van de hond Skeezer. Het dier heeft echt bestaan en verbleef zeven jaar lang in het Children’s Psychiatrie Hospital van de Universiteit van Michigan, waar hij het therapieteam grote diensten bewees. Carrie Jessup werkt op een afdeling voor emotioneel gestoorde kinderen en gelooft heilig in de goede uitwerking, die een hond op haar patiëntjes kan hebben. De leiding van de afdeling ziet aanvankelijk niets in haar plan, maar Carrie zet haar zin door en slaagt erin Skeezer als „lid” van het team geaccepteerd te krijgen. En Skeezer blijkt inderdaad een waardevol lid van het team te zijn…

SOPHIE’S CHOICE

Sophie’s Choice (Sophie’s Keuze,Sophies Entscheidung) is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Alan J.Pakula, gebaseerd op de gelijknamige roman van William Styron. Meryl Streep kreeg een Oscar voor haar rol in deze film. Er waren rollen voor o.a.: Meryl Streep,Kevin Kline,Peter MacNicol,Rita Karin,Stephen D. Newman.In 1947 wil de 22-jarige ex-marinier Stingo (Peter MacNicol) een boek schrijven. Hij huurt een kamer in een wat bijzonder huis, het ‘Pink Palace’, en daar maakt hij kennis met de mooie Poolse Sophie (Meryl Streep) en haar intellectuele vriend Nathan (Kevin Kline). In het begin hebben ze met z’n drieën de grootste lol, maar langzamerhand ontdekt Stingo het drama achter het schijnbaar vrolijke stel. Het verlies van al degenen die haar dierbaar waren in de oorlog en de keuze die zij moest maken, lijkt zich te herhalen in haar genegenheid tot Nathan en Stingo….

SOUND OF MURDER THE

The Sound Of Muder You TubeThe Sound of Murder (Moord op een bandje) is een  Amerikaanse film uit 1982 geregisseerd door Michael Lindsay- Hogg. Er waren rollen voor o.a.:  Michael Moriarty, Joanna Miles, David Ackroyd, Pippa Scott.De befaamde jeugdschrijver Charles Norbury (Michael Moriarty ) is geliefd bij zijn lezers, maar niet in zijn naaste omgeving. Zijn vrouw Anne(Joanna Miles ), die een relatie met een andere man heeft aangeknoopt, wil van hem scheiden. Maar Charles weigert. Anne en haar minnaar bedenken een schijnbaar waterdicht plan om Charles te vermoorden. Maar waterdicht zijn plannen zelden … en als de spanning toeneemt, blijkt er één fout in een overigens perfect plan te zitten.

SPIDER’S WEB

Spider's Web You TubeHet spinneweb (Spider’s Web), is een britse tv-film uit 1982 van Basil Coleman naar het verhaal van Agatha Christie. Er waren rollen voor o.a.: Penelope Keith, Robert Flemyng, Thorley Walters, Elizabeth Spriggs, David Yelland, John Bancroft, en Holly Aird. De excentrieke Clarissa Hailsham-Brown (Penelope Keith) leidt met man en stiefdochter een luxueus leventje. Om de verveling tegen te gaan, behaagt het haar om allerlei fantasiesituaties te bedenken. Maar dan vindt ze op een dag in haar salon een lijk van een man. Omdat, haar man afwezig is, besluit ze het lijk te verbergen, maar al spoedig arriveert de politie, die een anonieme tip heeft gekregen. Zij wordt daarmee de eerste verdachte, maar er volgen meer, waaronder niet in het minst de sinistere butler met een crimineel verleden.

STILL OF THE NIGHT 

The Still of the Night (Dood bij opbod) is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Robert Benton. Er waren rollen voor o.a.: Roy Scheider,Meryl Streep,Jessica Tandy,Joe Grifasi,Sara Botsford. Psychiater Sam Rice wordt na de raadselachtige moord op één van zijn patiënt George Bynum betrokken bij het politie-onderzoek. Hij krijgt bovendien bezoek van Brooke Reynolds, de minnares van Bynum. Rice raakt diep onder de indruk van haar en probeert te achterhalen wat er gebeurd is.De politie heeft haar in het vizier als één van de hoofdverdachten,maar toch wordt Sam verliefd op haar. En als de verdenkingen zich tegen Brooke opstapelen, blijft hij haar verdedigen,en zo raakt hij verwikkeld in een net van macabere gebeurtenissen,en komt hij erachter dat hij ook zelf op het dodenlijstje staat.

STRANGER IS WATCHING A

A Stranger is Watching is een Amerikaanse thriller uit 1982 geregisseerd door Sean S. Cunningham. Er waren rollen voor o.a.: Kate Mulgrew,Rip Torn,James Naughton,Shawn Van Schreiber,Barbara Baxley. Een psychopaat vermoordt de moeder van de nieuwslezeres Sharon Martin (Kate Mulgrew). De man die gearresteerd wordt is onschuldig, maar wordt toch veroordeeld tot de doodstraf. Sharon is fel tegen de doodstraf,en krijgt het gelijk aan haar kant als,als twee jaar later na de veroordeling de echte dader de psychopaat Artie Taggert, opduikt en het op Sharon voorzien heeft. Hij kidnapt Sharon en haar dochter Julie en houdt ze in de onderaardse New Yorkse gangen gevangen. Terwijl er miljoenen mensen boven hun hoofden passeren, wordt Taggert met het uur bedreigender en labieler…

SWAMP THING

Swamp Thing (Das Ding aus dem Sumpf) is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Wes Craven,gebaseerd op het gelijknamige personage van DC Comics. Er waren rollen voor o.a.: Ray Wise,Adrienne Barbeau,Louis Jourdan,Nicholas Worth. Diep verborgen in het moerasgebied van Zuid-Carolina, experimenteren Dr. Alec Holland een briljante wetenschapper en zijn zus, in een geheim laboratorium. Hun doel is het ontwikkelen van een nieuwe leefvorm, een plantaardige cel met een dierlijke kern. Alec krijgt per ongeluk de experimentele vloeistof over zich heen en verandert daardoor in een monster, wat half dier en half plant is. Wanneer Dr. Anton Arcane de door macht bezeten miljonair achter het succes van dit experiment komt, wil hij dit geheim tot zich eigenen.

TANGIER

Tangier (Operation Tanger) is een Amerikaanse thriller uit 1982 geregisseerd door Michael L. Briant, gebaseerd op de roman “Tangiers” van Nicholas Luard. Er waren rollen voor o.a.: Ronald Fraser,Ronny Cox,Billie Whitelaw,Ronald Lacey,Oscar Quitak. De smokkelaar Ross Callum beschikt over zeer belangrijke topgeheimen. Hij is een legende is in de Marokkaanse haven van Tanger, en is al zeven jaar spoorloos verdwenen. De Britse geheime dienst heeft hem echter met spoed nodig. En omdat ze hem niet kunnen vinden, maken ze gebruik van Ex- Cia Agent Bob Steele (Ronny Cox) , hij wordt vanwege zijn gelijkenis met Ross Callum ingezet. Hij wil echter niet meewerken, maar doordat hij illegaal verblijft in Engeland, wordt hij gechanteerd en moet hij wel meewerken om Ross Callum aan hun uit te leveren.

TEMPEST

Tempest is een Amerikaanse dramafilm uit 1982 geregisseerd door Paul Mazursky. Er waren rollen voor o.a.: John Cassavetes,Gena Rowlands,Susan Sarandon,Molly Ringwald,Vittorio Gassman. De architect Phillip Dimitrius (John Cassavetes),wil uit de sleur van zijn dagelijkse bestaan breken. Hij heeft genoeg van de stad, zijn werk, zijn kennissen en zijn vrouw Antonia (Gena Rowlands) die een affaire heeft met een Alonzo een opdrachtgever van hem. Philip knijpt er samen met zijn dochter Miranda (Molly Ringwald) tussenuit en nestelt zich op het land van zijn voorouders. In Griekenland wordt hij verliefd op de Amerikaanse zangeres Aretha Tomalin (Susan Sarandon). Ze besluiten met elkaar op Kalibanos een klein eiland te gaan wonen, dat op een wat uitbundige gek Hermit (Raúl Juliá) na onbewoond is. Ze doen helemaal: niets dan zwemmen en in de zon liggen, en ze proberen een oud amfitheater te restaureren, geholpen door de gekke Griek.Op een kwade dag stoomt een knots van een jacht voorbij het eiland met daarop de ex-vrouw; van de architect, en haar nieuwe vriend. Er steekt een storm op, en ze komen naar het eiland,en uiteindelijk herstellen de architect, zijn ex-vrouw en hun dochter de relatie…..

TEX

Tex You TubeTex is een Amerikaanse Walt Disney speelfilm uit 1982 geregisseerd door Tim Hunter,gebaseerd op het gelijknamige boek van S. E. Hinton .Er waren rollen voor o.a. : Matt Dillon, Jim Metzler, Meg Tilly, Bill McKinney en Frances Lee McCain. De vijftienjarige Tex uit Oklahoma heeft geen moeder meer en zijn vader is steeds op pad als rodeoruiter, waardoor zijn twee jaar oudere broer Mason (Jim Metzier) hem moet opvoeden. Op een dergelijke wijze naar volwassenheid groeien gaat voor de nogal zorgeloze Tex, die in Johnny Collins een goede vriend heeft en in diens zusje Jamie een heimelijke liefde, uiteraard niet van een leien dakje. Te meer omdat op zekere dag bij al deze problemen pa geen geld meer stuurt en de jongens zich zelf maar moeten zien te redden.

THEY CALL ME BRUCE?

They call me Bruce is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Elliott Hong. Er waren rollen voor o.a. : Johnny Yune,Margaux Hemingway,Pan Huntington,Ralph Mauro Tony Brande Bili Capizzi,Martin Azarow.Een Aziatische immigrant die door iedereen Bruce wordt genoemd omdat hij zoveel op de karatekoning Bruce Lee lijkt,wordt door zijn stervende grootvader naar Los Angeles gestuurd om daar zijn geliefde op te sporen. Bruce krijgt een baan als kok in een restaurant, niet wetend dat zijn chef maffia-baas Lil Pete is. Naast koken moet hij ook bestellingen van een soort Chinese bloem (eigenlijk cocaine) door het gehele land afleveren. Hij heeft echter niet in de gaten dat hij in werkelijkheid cocaïne aflevert. Door in het bezit te zijn van Chinese bloem worden, hij en de chauffeur Freddy door allerlei mensen achtervolgd die erop uit zijn om het in handen te krijgen.Om zich hieruit te redden is Bruce genoodzaakt om kung-fu te leren…

THING THE

The Thing (Het Ding) is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door John Carpenter. De film was een Re-make van de gelijknamige klassieke film The Thing van Howard Hawks uit 1951.Er waren rollen voor o.a. : Kurt Russell,Wilford Brimley,T.K. Carter, David Clennon,Keith David. Een Amerikaans onderzoeksteam gaat naar Antartica. Er is ook een Noors team dat onderzoek doet in hetzelfde gebied. Op een dag stort een helicopter van de Noren „ vlak bij het Amerikaanse kamp neer. De piloot die uit het toestel weet te ontsnappen rent als een waanzinnige met een geweer achter een hond aan en verwondt daarbij een aantal mensen. De Amerikanen zijn gedwongen hem te doden. Verbaasd over het gedrag van de man besluiten Dr. Copper en R.J. MacReady een kijkje te nemen in het Noorse kamp. Daar treffen ze alleen maar lijken aan. Bij een autopsie op een van de lichamen blijkt dat het lichaam een vreemde en totaal onbekende celstructuur heeft. Het „ding” dreigt elke levensvorm te vernietigen……

TOOTSIE

Tootsie is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Sydney Pollack.Er waren rollen voor o.a. : Dustin Hoffman,Jessica Lange,Teri Garr,Dabney Coleman,Bill Murray. De jonge acteur Michael Dorsey komt nergens meer aan de bak. Overal wordt hij geweigerd, omdat hij als een lastig persoon bekend staat. Hij besluit zijn jacht op een baantje anders aan te pakken. Hij vermomt zich als vrouw en prompt heeft hij succes. Hij weet zich zo goed in te leven in de rol van een ziekenhuisdirectrice in een televisieserie, dat hij als Dorothy een hit wordt. Vanwege zijn feministische ideeën wordt hij bij de vrouwen zeer populair. Als Julie, zijn tegenspeelster tot één van zijn grootste fans gaat behoren,raakt Micheal met zijn persoonlijke gevoelens voor haar in de knoop.

TRAIL OF THE PINK PANTHER

trail-of-the-pink-panther-you-tubeTrail of the Pink Panther (Der rosarote Panther wird gejagt) is een Engelse komische speelfilm uit 1982 geregisseerd door Blake Edwards. Toen deze film gemaakt werd, was de hoofdrolspeler Peter Sellers al twee jaar overleden. De film bestaat dan ook voornamelijk uit aan elkaar gemonteerde fragmenten uit eerdere ‘Pink panther’-films. Er waren rollen voor o.a. : Peter Sellers, David Niven,Richard Mulligan,Herbert Lom. In het golfstaatje Lugash wordt het juweel ‘De roze panter’ gestolen. President Haleesh wil persé dat inspecteur Clouseau (Peter Sellers) het onderzoek leidt. Als zijn vliegtuig als vermist opgegeven wordt, gaat de beroemde tv-reporter Marie Jouvet op zoek naar hem. Zij interviewt iedereen die inspecteur Clouseau kent,en ze wordt zelf ontvoerd door een maffiabaas die niet wil dat Clouseau gevonden wordt. Maar ze geeft niet op. Is de inspecteur dood of nog in leven? Dat is de vraag…Sommigen heffen al hun glas.

TRON

Tron You TubeTron is een Amerikaanse Walt Disney speelfilm uit 1982 geregisseerd door Steven Lisberger. Er waren rollen voor o.a. : Jeff Bridges,Bruce Boxleitner,David Warner,Cindy Morgan,Barnard Hughes. De jonge computer-freak Flynn wil een diefstal van programma’s van video-spelletjes door zijn voormalig chef Dillinger bewijzen. Hij kraakt daarom de belangrijkste computer van zijn voormalige werkgever ENCOM, maar wordt dan door zijn tegenstander door middel van een laserstraal geatomiseerd en in een wereld van elektronen verplaatst. Jeff  komt terecht in het videospel dat hij zelf ontwikkelt. Om eruit te komen, moet hij de held van het spel Tron(Bruce Boxleitner), helpen het Master Control programma uit te schakelen. Hierbij zal zowel over het lot van de elektronische als de echte wereld worden beslist.

VERDICT THE

the-verdict-you-tubeThe Verdict is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Sidney Lumet naar een gelijknamige roman van Barry Reed. Er waren rollen voor o.a.: Paul Newman,Charlotte Rampling, Jack Warden,James Mason,Milo OShea. Frank Galvin (Paul Newman) is een aan lager wal geraakte en aan alcohol verslaafde advocaat die af en toe een gemakkelijk zaakje op zich neemt om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien. Een collega en oude vriend Mickey Morrissey (Jack Warden) bezorgt hem nu een geval, dat zelfs een blind paard tot een goed einde kan brengen. Een jonge vrouw Deborah Ann Kaye heeft tijdens de bevalling een verkeerde verdoving gekregen en wordt kunstmatig in leven gehouden. De doktoren en het ziekenhuis willen een financiële regeling om een rechtszaak te voorkomen en zelfs de cliënten van Galvin hebben liever geld dan een proces. Hij hoeft dus alleen wat papieren in orde te maken en zijn commissie op te strijken. Maar tot verbijstering van iedereen doet hij het ondenkbare: hij laat de zaak voorkomen. Mickey moet aanzien hoe een afgedane zaak wordt opengebroken, en daar zelfs bij helpen. Hij wordt aangestoken door het vuur dat in Galvin brandt en dat zelfs door twintig jaar alcohol niet kon worden geblust.

WORLD ACCORDIG TO GARP THE

the-world-according-to-garp-you-tubeThe World According to Garp (De Wereld volgens Garp) is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door George Roy Hill gebaseerd op het gelijknamig boek van John Irving .Er waren rollen voor o.a.: Robin Williams,Mary Beth Hurt,Glenn Glose,Jessica Tandy,John Lithgow. De zelfbewuste verpleegster Jenny Fields (Glenn Close) wil geen man, maar wel een kind. Dus zij laat zich bevruchten door een stervende soldaat en negen maanden later wordt Garp (Robin Williams) geboren. Hij groeit op in een jongensinternaat, waar hij uitblonk als worstelaar, na zijn studietijd besluit hij schrijver te worden.Hij verhuist naar New York. Zijn moeder reist hem achterna en besluit zelf ook een boek te schrijven, dat de titel krijgt ‘Sexueel Verdacht. Daarin gaat zij uitvoerig in op de wellust van mannen. Haar boek wordt een succes; dat van haar zoon Garp niet zo. Wel krijgt hij er zijn schoolliefde mee naar het trouwaltaar.

WORLD CUP THE: A CAPTAIN’S TALE 

The World Cup A Captain_s Tale You TubeThe World Cup: A Captain’s Tale (Kicker, Kumpel, Knochenbrecher Die kuriose Geschichte des ersten Fussball-Weltcups,De eerste Mondiale:Uit het dagboek van een aanvoerder) is een Engelse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Torn Clegg, de film is gebaseerd op het ware gebeurde verhaal van West Auckland F.C. Er waren rollen voor o.a.: Dennis Watermann,Andrew Keir,Nigel Hawthorne,Tim Healy. In een Engels ziekenhuis overlijdt de oude man Charlie “Dirty” Hogg . Zijn oude koektrommel wordt door zijn zoon geopend, en blijkt een schat aan informatie te bevatten over de eerste Wereldkampioenschappen Voetbal. Hij was namelijk aanvoerder van het Engels Team West Auckland een amateurclub die geheel uit mijnwerkers uit Durham bestond. In 1910 wou namelijk de Italiaanse koning het W.K. voetballen in Turijn houden en hij gaf aan de rijke industrieel Sir Thomas Lipton die zakenbelang in Italië en Engeland had, de opdracht, een Engels voetbalteam te sturen. West Auckland F.C. won in Italië de allereerste Wereldbeker van Juventus. In 1911 deden ze het nog eens over, en mochten ze de Sir Thomas Lipton Trophy houden. De Sir Thomas Lipton Trophy word soms ook wel eens beschreven als de First World Cup. De orginele beker werd in januari 1994 gestolen uit de West Auckland workingmen’s club, en er werd niet terug gevonden, waardoor er een replica van werd gemaakt.

WRONG IS RIGHT

wrong-is-right-you-tubeWrong Is Right (The man with the deadly lens,De man met het dodelijke oog) is een Amerikaanse thriller uit 1982 geregisseerd door Richard Brooks.Er waren rollen voor o.a.: Sean Connery, George Grizzard, Katharine Ross,Robert Conrad,G.D. Spradlin. Patrick Hale (Sean Connery), is een superverslaggever van de Amerikaanse televisie wiens opdracht het is, de hele wereld af te reizen om alle sensationele politieke, gebeurtenissen vast te leggen met zijn “dodelijke lens”.Zo gaat hij ook voor een reportage naar het oliestaatje Hagreb, daar belandt hij midden in een moordzaak, die alles te maken schijnt te hebben met wapenhandelaar Unger. De CIA komt er achter dat Unger op het punt staat om de koning van dat oliestaatje twee atoombommen te leveren. Tijdens zijn  zoektocht ontdekt Patrick dat de regering betrokken is bij de zaak, en weet hij niet meer wie de waarheid verteld en wat de waarheid is.

YEAR OF LIVING DANGEROUSLY THE

The Year of Living Dangerously (Een Jaar van alle Gevaren,Ein Jahr in der Hölle) is een Australisch-Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Peter Weir, gebaseerd op de boeken „The Broken Years” van Bill Gammage en „The War Histories” van C. E. W. Bean. Er waren rollen voor o.a.: Mel Gibson,Sigourney Weaver,Linda Hunt,Michael Murphy,Bill Kerr. De jonge Australische radioverslaggever Guy Hamilton gaat in 1965 als correspondent naar Djakarta, waar het einde van het Soekarno-regime nabij is. Al snel raakt hij bevriend met de persfotograaf en cameraman Billy Kwan. Hij is een Australisch/Chinese dwerg en probeert Guy de ogen te openen voor de problemen van dat land en helpt hem om zijn weg te vinden. Billy brengt hem ook in contact met Jill (Sigourney Weaver), medewerkster van de Britse ambassade, via haar verkrijgt Guy de primeur over een Chinees geheim wapentransport aan de communisten, dit betekent wel dat beiden het nodige risico lopen……

YES GIORGIO

Yes Giorgio (Geliebter Giorgio) is een Amerikaanse speelfilm uit 1982 geregisseerd door Franklin J. Schaffner. Er waren rollen voor o.a.: Luciano Pavarotti,Kathryn Harrold,Eddie Albert Paolo Borboni,James Hong.  De wereldberoemde Italiaanse tenor Giorgio Fini is bezig met zijn tournee door Amerika. In Boston krijgt hij een telefoontje waarin hij gevraagd wordt in The Met optreden.Het gesprek brengt hem zeven jaar terug in de tijd, toen hij een catastrofaal optreden had. Het maakt hem bang,en zorgt er voor dat hij letterlijk zijn stem kwijt raakt tijdens een repetitie. En dat terwijl de gehele Amerikaanse operawereld op hem wacht. Zijn zakenman Henry Pollack (Eddie Albert) zorgt dat een vrouwelijke keel specialist Pamela Taylor, er naar kijkt. Ze ontdekte onmiddellijk dat het probleem psychisch en niet fysiek is. Taylor bedenkt een serieuze naam voor de aandoening en geeft Fini een prik met vitamine B12 om het te genezen. Fini krijgt direct z’n stem terug en het optreden kan door gaan. En ondanks dat Fini een toegewijd echtgenoot en vader is wordt hij toch verliefd op de jonge vrouwelijke arts, maar doordat Fini zijn vrouw niet wil verlaten voor haar, nemen ze tijdens een concert in The Met, op dramatisch wijze afscheid van elkaar…..