1983 Overleden

Louis de Funés

Op 27 januari 1983 overleed op 68-jarige leeftijd de Franse acteur Louis de Funès in een ziekenhuis in het Westfranse Nantes aan de gevolgen van een hartaanval. Hij werd beschouwd als de grootste filmkomiek na Fernandel en Bourvil. Louis de Funès werd op 31 juli 1914 geboren in de Parijse voorstad Courbevoie uit een van oorsprong Portugese familie. Na een hele serie verschillende beroepen te hebben uitgeoefend, zoals etaleur en nachtclubpianist, debuteerde hij in 1945 in de film, maar het zou bijna twintig jaar duren voordat hij van kleine figurantenrollen zou overstappen naar de rollen die hem bekendheid brachten. Het Franse publiek waardeerde de box-office-acteur het meeste in films als Le gendarme de Saint Tropez uit 1964 (een typetje dat een hele serie films opleverde, Le gendarme a New York etc.) en ‘zijn laatste, Le gendarme et les gendarmettes). Zijn grootste successen waren La grande Vadrouille, (in ons land bekend als Samen uit, samen thuis) met Bourvil en La folie des grandeurs met Yves Montand, Rabbi Jacob, L’aile ou la cuisse en Zizanie. Minder succesvol waren de rollen in zijn laatste jaren toen hij klassieke rollen als Harpagon in Molière’s L’avare (De Vrek) een zijn de grote wensen gestalte gaf. Het handelsmerk van Louis Funès was het type van de kleine burgerman behept met een geagiteerd optreden, gekke grimassen en tics die hem het meeste deden denken aan een tot leven gewekte Donald Duck. Hij leidde afgezien van de vele hartaanvallen die hem troffen een rustig leven en was sinds 1943 getrouwd met Jeanne Barthelemy, de achterkleinnicht van Guy de Maupassant; zij hadden twee zonen en woonden op haar voorvaderlijk kasteel nabij Nantes.

Desmond Bagley

Desmond Bagley You TubeOp 12 april 1983 overleed op 59-jarige leeftijd in het Engelse Southampton, de Britse schrijver Desmond Bagley. Bagley, die avonturenverhalen en thrillers schreef, was een van de bestbetaalde schrijvers van fictie ter wereld. Hij was de  zoon van een mijnwerker, trouwde in 1960 met Joan Margaret Brown en dankte naar zijn zeggen zijn opvoeding aan de boekwinkel die zij had: A. Bagley’s eerste boek was “The golden keel” uit 1963 en het werd gevolgd door “High-Citadel”. Hij documenteerde zijn werk goed, de verhalen waren doortimmerd en zijn proza vloeiend, hoewel hij in zijn spraak stotterde. Desmond Bagley, die veel reisde en in zijn jongere jaren onderdelen voor vliegtuigen maakte en aan journalistiek en nachtclubfotografie deed, was een van de eerste auteurs die voor de redactie van zijn boeken gebruik maakte van een computer. In 1970 was Bagley met “Running blind” op de bestsellerlijst gekomen. Er werd een televisieserie naar gemaakt, zoals ‘.’The freedom trap” werd verfilmd ‘door Jóhn Huston onder de titel “The Macintosh man” met Paul Newman.

Antoinette Visser

Antoinette de Visser You TubeOp 13 april 1983 overleed op 79-jarige leeftijd in een verpleegtehuis in Maastricht, de oud-actrice en voormalig directrice van de toneelacademie Maastricht Antoinette de Visser. Antoinette de Visser begon haar carrière kort na de oorlog. In 1946-1947 was zij verbonden aan gezelschap START, de Stichting Amsterdam Rotterdam Toneel. Zij speelde rollen in onder meer de Gijsbrecht van Aemstel van Vondel, de Midzomernachtsdroom van Shakespeare en in Paulus onder de Joden van Franz Werfel. Gedurende de periode 1947-1950 was zij verbonden aan het Amsterdams Toneel gezelschap van Albert van Dalsurn. Zij speelde . toen onder meer de rol van Aaltje in Uitkomst van Heijermans.’ In 1950 werd zij benoemd tot assistent-directrice van de toneelacademie in Maastricht. Enkele jaren later, werd zij daar directrice, vele jaren samen met Willem Tollenaar. In 1979 nam zij afscheid . van de academie. Enkele bekende leerlingen van Antoinette de Visser zijn Eric Schneider, Dolf de Vries, Marja Habraken, Arme- Wil Blankers, Siem Vroom en Marlous Fluitsma.

Lamberto Maggiorani 

Lamberto Maggiorani You TubeOp 22 april 1983 overleed op 73 jarige leeftijd Lamberto Maggiorani , hij was de hoofdrolspeler (Antonio Ricci) van de in Vittoria de Sica’s fameuze film “Fietsendieven” uit 1948. Maggiorani, die tevoren nooit iets met de film te maken had gehad,was een fabrieksarbeider en niet-professionele acteur op het moment dat hij door De Sica werd gekozen voor zijn film. Nadat deze een groot succes was geworden meende Maggiorani een filmcarrière te kunnen maken.Hij verdiende 600.000 lire (900 euro) voor zijn rol, waarmee hij nieuwe meubels kon kopen en zijn familie op een vakantie kon trakteren, maar toen hij terugkeerde naar de fabriek werd hij ontslagen omdat het slecht ging met de fabriek,en het management vond het eerlijker om een arme collega’s aan het werk te houden, dan een rijke filmster.Hij vond af en toe nog wel werk als metselaar,en bleef intussen ook proberen om rollen in films te krijgen,echter met weinig succes; zelfs de Sica was terughoudend om hem in dienst te nemen. Hij kwam niet veel verder dan enkele onbetekenende bijrolletjes en stierf in zijn geboortestad als een nagenoeg onbekende.

Kai Winding

Op 6 mei 1983 overleed Jazz-trombonist Kai Winding op 60 jarige leeftijd aan een hartaanval in New York. De jazz-trombonist Kai Winding, speelde in de jaren veertig in de big band van Benny Goodman en maakte later tournee’s, met onder anderen Dizzy Gillespie, Art Blakey en Thelonius Monk.Kai werd in Denemarken geboren, en emigreerde op 14-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Hij vestigde zich in New York en werd in de jaren veertig een pionier op het gebied van de bebop. In 1945 verscheen onder zijn eigen naam zijn eerste jazz-plaat, Kais Kats, waarop ook bijdragen te horen waren van Stan Getz, Shelly Manne en Shorty Rogers. In de jaren zeventig ging hij vaak op tournee met bekende jazz-musici als Sonny Stitt en Thelonius Monk. Winding was de muzikale coördinator van Chuck Mangione’s platen Chase the Clouds away en The Children of Sanchez, opnamen die bekroond werden met gouden platen.

Jacobus Overduin

Koos Overduin You TubeOp 5 juni 1983 overleed op 80 jarige leeftijd in Veenendaal ds. Jacobus Overduin, emeritus-predikant van de Gereformeerde Kerken. Ds. Overduin heeft grote bekendheid gekregen door zijn aandeel in het schoolverzet in de Tweede Wereldoorlog.Hij hield zondag 8 februari 1942 een preek in Arnhem tegen de maatregelen van de Duitsers ten aanzien van het onderwijs. De Gestapo was bij hem in de kerk en dezelfde zondag werd hij ook gearresteerd. Tot 9 oktober 1943 heeft hij gevangen gezeten in verscheidene gevangenissen en concentratiekampen.Na de oorlog heeft Overduin overal in het land lezingen over zijn verblijf in Dachau gehouden. Zijn ervaringen zijn te boek gesteld in „Hel en hemel in Dachau”.Jacobus Overduin werd 27 september 1902 in Leiden geboren. Hij werd in 1930 predikant van de Gereformeerde Kerk van Sleen (Drenthe). In 1933 ging hij naar Kampen, in 1939 naar Arnhem, in 1946 naar Amsterdam, waar hij in 1948 evangelisatiepredikant werd. Van 1953 tot 1964 stond hij in Veenendaal Hij ging 1 oktober 1984 met emeritaat Ds, Overduin is ook bekend geworden door zijn vele radio preken en preken voor de alle dag kerk in Amsterdam.

Erik Ode

Erik Ode You TubeOp 19 juli 1983 overleed op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval de Westduitse toneelspeler en regisseur Erik Ode. Erik Ode was op 6 november 1910 in Berlijn geboren. Hij speelde theater in onder andere Berlijn, Hamburg en München en trad in tachtig films op. Als regisseur maakte Ode 25 films en vele radio en televisie uitzendingen. Hij kreeg de „gouden camera”, het „gouden scherm”, vier gouden „Bambi’s’ en de Selznik-prijs in zilver. Ode verwierf grote bekendheid en populariteit door zijn rol als commissaris in de televisieserie „Der Kommissar”. Als zodanig is hij 97 keer te zien geweest. Hij beeldde een aardige, goedmoedige politiechef uit, die echter vaak op scherpzinnige wijze ingewikkelde moordzaken oploste en wel degelijk als baas van zijn medewerkers fungeerde. In de serie was Ode zelden of nooit slecht gehumeurd.

Georges Auric

Georges Auric You TubeOp 23 juli 1983 overleed op 84-jarige leeftijd in zijn appartement in Parijs, de Franse componist Georges Auric. Gedurende zijn carrière componeerde Auric kamermuziek, pianosonates, orkestwerken en balletmuziek. Voorts schreef hij de muziek voor meer dan 60 films, waaronder het bekende ‘Moulin Rouge’ wat hem schatrijk maakte. Auric werd op 15 februari 1899 in Lodeve, Zuidwest Frankrijk, geboren en studeerde later aan het conservatorium in Parijs. In 1916 was hij een van de oprichters van een groep Franse componisten, bekend als de ‘Groep van Zes’, waarvan de leden regelmatig bijeenkwamen om te discussiëren over muziek. In de jaren dertig begon Auric zich met filmmuziek bezig te houden. Hij won in 1946 in Cannes een onderscheiding voor de muziek die hij dat jaar had geschreven voor „La belle et la béte” en „La symphonie pastrolae”. In 1957 componeerde hij de muziek voor Otto Preminger’s „Bonjour Tristesse”.

René Fallet

René Fallet. You TubeOp 25 juli 1983 overleed op 55-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Parijs aan de gevolgen van kanker,de Franse schrijver René Fallet. Fallet werd op 4 december 1927 geboren in Villeneuve Saint Georges in Val de Marne onder Parijs. Zijn formele onderwijs ging niet verder dan de lagere school, maar in 1964 al verwierf hij de Prix Interallié voor „Paris au mois d’aout”. Fallet was bevriend met de chansonnier Georges Brassens, van wie hij een der „copains d’abord” was. Zijn bekendste roman was en bleef Le beaujolais nouveau est arrivé uit 1975. Onder Fallets werk dat voor films bewerkt werd, waren ~Le triporteur” (Jack Pinoteau), „La grande ceinture” (dat „Porte des lilas” van René Clair werd), „Les vieux de la vieille” (Gilles Grangier), „Paris au mois d’aout” (Pierre Granier-Deferre), „II était un petit navire” („Le drapeau noir flotte sur la marmite”, herschreven door Michel Audiard) en „La soupe aux choux”.

Jan Jacobus Wichers

Jan Jacob Wichers You TubeOp 4 september 1983 overleed op 89-jarige leeftijd de uitvinder van het snorkelsysteem voor onderzeeboten, de kapitein luitenant ter zee Jan Jacob Wichers. Op 39-jarige leeftijd, toen hij als officier diende bij de onderzeedienst van de Koninklijke Marine, deed Wichers in 1933 zijn uitvinding. De vinding werd beproefd op de onderzeeboten 0-19 en 0-29 en het bleek een succes. Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog weken deze twee onderzeeboten uit naar Engeland. De Britse marine zag echter niets in het systeem en de snorkels werden verwijderd. De Duitsers hadden in Nederland de tekeningen van het systeem in handen gekregen en zagen het belang er wel van in. Toen de geallieerden later in de oorlog bemerkten dat de onderzeeboten van hun tegenstanders met het snorkelsysteem waren uitgerust, gingen zij daar ook toe over.

Luc Van Dam

Luc van DamOp 5 september 1983 overleed op 66-jarige leeftijd in zijn woonplaats Noordwijk aan Zee na een kortstondige ziekte de Oud-verzetsstrijder Luc B. van Dam, drager van het Bronzen Kruis het verzetsherdenkingskruis en het mobilisatie-oorlogskruis. Met als schuilnaam „Louis” zat Van Dam in de Tweede Wereldoorlog in de groep „Albrecht” die in het voorjaar van 1943 startte met het vergaren van gegevens ten behoeve van de geallieerden. Volgens het comité verzetsherdenkingskruis verzamelde hij onder meer inlichtingen over de Duitse verdedigingswerken aan de Noordzeekust en speelde de geallieerden gegevens toe van de Duitse troepenbewegingen tijdens de luchtlanding bij Arnhem in september 1944. Later diende hij nog in Noord-Duitsland als inlichtingen man voor de Engelsen.

Johan Duin

Johan Duin You TubeOp 6 september 1983 overleed op 65-jarige leeftijd pater Johan Duin, sinds april 1975 de eerste luchthavenaalmoezenier van Nederland. Hij was verbonden aan het luchthavenpastoraat en toonde zich als „man van de praktijk” uitnemend geschikt voor dit werk. In zijn vaak vluchtige contacten met passagiers die zijn nabijheid zochten, wist hij zich door het juiste woord op de juiste plaats zeer geliefd te maken. Dankzij zijn grote inzet is hij ook voor veel op Schiphol werkenden een steun en toeverlaat geweest. Als pater van het Heilig Hart van Jezus werd Johan Duin als missionaris uitgezonden naar de voormalige Belgische Congo, waar hij 17 jaar heeft gewerkt. Door de bloedige opstand daar gedwongen, keerde hij in 1964 naar Nederland terug Na een jaar havenaalmoezenier te zijn geweest, werd hij als aalmoezenier verbonden aan de Koninklijke Landmacht. In laatstgenoemde functie heeft hij het grootste deel van de tijd gewerkt in de militaire strafgevangenis Nieuwersluis. Na negen jaar vertrok hij naar wat zijn laatste werkkring zou worden Schiphol.

Wim Kan 

Wim Kan You Tube

Op 8 september 1983 overleed op 72 jarige leeftijd de cabaretier Wim Kan, in het Nijmeegse Kadboudziekenhuis overleden. Wim Kan maakte zijn debuut als acteur in 1931. Vijf jaar later richtte hij samen met zijn onafscheidelijke vrouw Corry Vonk het bekende ABC-cabaret op, dat grote populariteit genoot. Vlak voor de oorlog wilden beiden een grote tournee door Nederlands- Indië maken. Het werd de vreselijkste periode uit hun leven, omdat het echtpaar in Japanse kampen als krijgsgevangenen geïnterneerd werden. Wim Kan werd gedwongen om onder mensonwaardige toestanden aan de Burma-spoorweg te werken. Politiek heeft het leven van de artiest altijd beheerst. Hij introduceerde in feite het lachen op grote schaal om de vaderlandse politici.

Leopold III

Leopold III You TubeOp 25 september 1983 overleed op 81 jarige leeftijd de voormalige Belgische koning Leopold de Derde in Brussel. Hij was opgenomen in een ziekenhuis waar hij een operatie onderging om problemen met de bloedtoevoer van de hartspier op te heffen. Na de operatie, die mede werd uitgevoerd door Amerikaanse artsen die speciaal hiervoor waren overgekomen, trad echter een verzwakking van de hartspier op die het overlijden tot gevolg had. Leopold werd op 3 november 1901 in Brussel geboren als de oudste zoon van koning Albert en koningin Elisabeth. Hij trouwde met prinses Astrid van Zweden die hem drie kinderen schonk: groothertogin Josephine van Luxemburg, Boudewijn en prins Albert.In 1934 besteeg hij de troon, nadat zijn vader Albert bij een klimtocht in de Belgische Ardennen om het leven was gekomen. Nog geen jaar later kwam,de populaire Koningin Astrid bij een verkeersongeval in het Zwitserse plaatsje Küssnacht om het leven. Hij hertrouwde in 1941 met de Vlaamse gouvernante Liliane Baels. Op 10 mei 1940, bij de Duitse inval in België, voerde de koning het bevel over zijn troepen. Ondanks dramatische pogingen van premier Pierlot en minister Spaak om hem te overreden het land te verlaten om verder het verzet tegen de vijand te leiden, verklaarde Leopold het lot van het leger te willen delen en zich als krijgsgevangene te beschouwen. Tijdens de bezetting verbleef hij op een kasteel te Laken, afgezien van een reis naar Berchtesgaden waar hij bij Hitler tevergeefs informatie trachtte te krijgen over de toekomst van het land. Later werd hij door de Duitsers overgebracht naar Duitsland, waar hij later door de Amerikanen werd bevrijd. Na de oorlog bleek een meerderheid in het Belgische parlement, bestaande uit socialisten en liberalen, niets te voelen voor een terugkeer van de koning. Men nam hem vooral kwalijk dat hij in mei 1940 niet uitgeweken was. In juli 1945 nam het parlement een wet aan volgens welke de koning alleen het bewind kon hervatten na een besluit hiertoe van de beide kamers.De zogenaamde koningskwestie duurde tot 1951, en tenslotte kwam de katholieke premier Van Zeeland en de koning overeen een referendum te houden. Op 12 maart 1950 sprak zich 57,68 procent uit voor terugkeer en 42,32 procent tegen.Na een afwezigheid van zes jaar keerde Leopold op 22 juli 1950 in gezelschap van de prinsen Boudewijn en Albert naar België terug. Een staking werd uitgeroepen en op vele plaatsen braken onlusten uit, die, nadat een aantal betogers was omgekomen, een revolutionair karakter dreigden aan te nemen. Op advies van de regering, die er niet in slaagde de orde te handhaven, droeg Leopold zijn bevoegdheden over aan Boudewijn en deed hij op 16 juli 1951 afstand van de troon, evenwel met behoud van de koningstitel. Zijn laatste jaren van zijn leven bracht hij teruggetrokken door in Laken en Argenteuil.

Kleijs Kroon

Kleijs Kroon You TubeOp 20 oktober 1983 overleed op tachtigjarige leeftijd ds. Kleijs Kroon. Hij was emeritus hervormd predikant voor „Kerk en Israël”. Ds. Kroon was oorspronkelijk lid van de Gereformeerde Kerken in Nederland. In 1926 volgde hij ds. J. G. van Geelkerken in de Gereformeerde Kerken in Hersteld Verband, nadat deze met de synode in conflict was gekomen over onder meer het spreken van de slang in Genesis 3. In 1942 werd ds. Kroon lid van de Nederlandse Hervormde Kerk. Hij was als predikant onder meer werkzaam in Leiden, Andijk en Amsterdam. In 1950 werd hij hervormd predikant in algemene dienst voor zaken van Kerk en Israël. Op 1 mei 1970 ging ds. Kroon met emeritaat.Een belangrijk deel van ds. Kroons werk in Amsterdam was het geven van cursussen, waarvoor hij zelf in samenwerking met collega-theologen de gespreksstof schreef. Ook in Friesland kreeg ds. Kroon met dat werk bekendheid. Bijna twintig jaar lang was hii gespreksleider van de zogenaamde „Olterterperkring”, een groep christenen van verschillende kerkelijke komaf voor wie ds. Kroon een deel van de cursussen herhaalde waarmee hij in Amsterdam werkte. Kleijs Kroon.nl

Bob Scholte

Op 3 november 1983 overleed op 81–jarige leeftijd Bob Scholte in het Slotervaart-ziekenhuis in Amsterdam. Bob Scholte zong al op 12-jarige leeftijd met de legendarische Fien de la Mar de operette „Rastelbinder”. Vanaf die periode stamt zijn bijnaam de „kleine Caruso”. Scholte maakte in zijn carrière vooral furore bij de AVRO, waar hij op jeugdige leeftijd wekelijks meewerkte aan het programma „De bonte dinsdagavondtrein”. Bob Scholte, was van Joodse afkomst, overleefde de tweede wereldoorlog, alhoewel hij gedurende die jaren in diverse kampen werd gevangen gehouden. Zijn echtgenote kwam op Bevrijdingsdag in het kamp Auschwitz om het leven. Hun twee kinderen vonden al in de eerste wereldoorlog de dood. Na de oorlog maakte Bob Scholte als zanger zijn come-back. Niet alleen in Nederland, maar vooral ook in België mocht hij zich in grote populariteit verheugen. Zijn bekendste nummers waren „We gaan naar Rome” en „Breng eens een zonnetje onder de mensen”. De AVRO was ook de omroep waar Bob Scholte voor de oorlog ‘vaste klant’ was. Beroemd uit die tijd was zijn lied ~De AVRO gaat nu sluiten, goedenacht en welterusten”.

Robert Aldrich

Robert Aldrich You TubeOp 5 december 1983 overleed de Amerikaanse filmregisseur Robert Aldrich in Los Angeles op 65-jarige leeftijd. Aldrich nam in 1941 een ondergeschikte baan in Hollywood aan. Nadat hij regie-assistent was geweest bij Renoir (1942), Milestone (1947), Losey (1949) en Charly Chaplin (1952). In 1953 regisseerde hij zijn eerste film, “The Big Leaguer”, met in de hoofdrol Edward G. Robinson. In de circa 30 films die hij regisseerde, gaf Aldrich er blijk van onder sterke invloed van de nieuwe Europese film te staan. Vanaf 1953 deed Aldrich de regie van onder meer de films The Big Leaguer, World For Ransom, Apache, Vera Cruz (1954), Kiss me Deadly, The big Knife, Autumn Leaves (1955), Attack, The Garment Jungle (1956),. Ten Seconds to Heil (1958), The Angry Hills (1959), The last Sunset (1961), Sodom en Gomorrah (1962), Whatever, Happened To Baby Jane? (met in de hoofdrollen Joan Crawford en Bette Davis), Four For Texas (1963) en Hush, Hush Sweet Charlotte (1964). Mannelijke hoofdrolspelers in films van Aldrich waren onder anderen James Stewart, Lee Marvin en Burt Lancaster.

Lucienne Boyer

Lucienne Boyer  You TubeOp 6 december 1983 overleed op 82-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Parijs als gevolg aan een hersenbloeding Lucienne Boyer, de Franse zangeres werd wereldberoemd met haar ballade „Parlez-moi d’amour”. Emilienne Henriette Boyer begon haar podiumcarrière op haar veertiende tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zij was typiste in een Parijs’ theater, mocht wat kleine rolletjes doen, maar stapte spoedig over naar het cabaret en het chanson, terwijl zij in haar verdere levensonderhoud voorzag door als model te poseren. Tegen het eind van de jaren twintig werd zij door producer Lee Schubert in een show ontdekt en naar Amerika uitgenodigd. Ze werkte zeven maanden in New York maar keerde naar Europa terug toen de dreiging van een nieuwe wereldoorlog merkbaar werd. „Parlez-moi d’amour” werd opgenomen in 1930 en het was meteen een succes. Lucienne Boyer, die door het succes van dit lied talloze radioshows kon gaan geven, trouwde met Jacques Pills (de latere echtgenoot van Edith Piaf). Hun in 1941 geboren dochter Jacqueline Boyer, zou in 1960 de voetsporen van haar moeder drukken door het Eurovisiesongfestival te winnen met het liedje „Tom Pilibi”.  Enkele weken voor haar overlijden traden moeder en dochter nog samen op voor de Franse Televisie.

Dennis Wilson

Dennis Wilson You TubeOp 28 december 1983 overleed op 39-jarige leeftijd Dennis Wilson drummer, gitarist en zanger van de Beach Boys. Hij was tijdens een boottocht met vrienden op een water in Los Angeles, Marina del Rey geheten, verdronken. Wilson was in het water zijn gedoken, maar hij verscheen niet meer boven, tot hij dood werd opgehaald. Dennis Wilson geboren in Hawthorne, Californië, was de enige echte plankzeiler in de groep van vijf, die aan het begin stond van een golf van „surf-music” in de jaren zestig. Andere leden van de groep waren zijn twee broers, Brian en Carl Wilson, neef Mike Love en Al Jardine. Hun grote succes begon in 1962 met de plaat „Surfin safari”, gevolgd door „Surfin USA”, „Surfer Girl” en o.m. „fun, fun, fun”, „Help me Rhonda”, „California Girl” en „Barbara Ann” in 1966.

Advertenties

Een reactie op 1983 Overleden

  1. Ronnie de Vries zegt:

    Luc van Dam, was een “oom” van mij. Geen echte oom, maar een goede vriend van mijn ouders.Ik noemde hem “Oome Luc”. In de jaren 50 ginger wij met elkaar vaak op vakantie. Hij was een markante persoonlijkheid. Toen hij stierf was hij slechts 66, niet 76.zoals boven vermeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s